De leukste en allereerste Kikker boekjes voor je baby

Je baby voorlezen? Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Het is namelijk goed voor de waarneming en het stimuleert de spraak- en taalontwikkeling van je kindje. En het is bovendien een leuk momentje van jullie samen. We hebben allerleukste babyboekjes voor jullie op een rijtje gezet.

Zelf ben ik dol op prentenboeken. Dat er voor baby’s zoveel keus aan verschillende boekjes zijn, daar kwam ik kortgeleden achter. Een baby lees je natuurlijk geen dikke pil voor. Ook geen prentenboek met papieren bladzijden. Maar wat dan wel?

Een Knisperboekje

Voor mijn zoontje heb ik een heel leuk knisperboekje van Kikker gekregen. Het boekje heeft hele mooie kleuren wat mijn zoontje van 5 maanden erg leuk vindt. Er staat geen tekst in het knisperboekje, dus is het leuk om je fantasie de vrije loop te geven. Zo kun je elke keer weer een ander verhaaltje verzinnen bij de plaatjes van Kikker en zijn vriendjes. Als mijn zoon het boekje vast heeft dan maakt het het een knispergeluid, net als het plastic van een zakje chips voor het idee, maar dan met een stofje erom heen. Baby’s vinden dat erg interessant. Hier is het een succes in ieder geval.

Kikker is mijn vriendje – Max Velthuijs – Knisperboekje – ISBN 978 90 258 7468 1 –
€ 7,99 – 0 tot 2 jaar – verschenen: 17 maart 2018 – Uitgeven door Leopold en te koop bij onder andere Bol.com en boekwinkels.

 

Een badboekje

Het woord zegt het al, een boekje voor in bad. Mijn zoontje heeft het Kikker badboekje, het boekje is van een soort kindvriendelijk plastic gemaakt zodat het goed bestand is tegen water. Leuk voor onder de douche of in bad om je kleintje bezig te houden.

In het Kikker badboekje wat wij hebben staat per bladzijde 1 regel van een liedje. De liedjes zijn echt klassiekers en de meeste moeders zullen ze vast herkennen. Hier enkele voorbeelden van de liedjes die erin staan;

Schuitje varen, thee’tje drinken
Varen we naar de Overtoom
Drinken er zoete melk met room
Zoete melk met brokken
Kindje mag niet jokken

Het regent, het regent, de pannetjes worden nat,
Er kwamen twee soldaatjes aan die vielen op hun gat.

Visje, visje, in het water
Visje, visje, in de kom
Visje, visje, kan niet praten
Visje, visje, draai je om

Kikker in het water – Max Velthuijs – Badboekje – ISBN 978 90 258 7502 2 – € 8,99 –
0 tot 2 jaar – verschenen: 7 maart 2018  Uitgegeven door Leopold en te koop bij onder andere Bol.com en boekwinkels.

 

Een voelboekje of knuffelboekje

Dit zijn zeer leuke boekjes voor baby’s. In dit soort boekjes staan allerlei afbeeldingen en op elke afbeelding kan je kleintje verschillende materialen voelen. Bijvoorbeeld hoe een schaap voelt. Op het schaap is dan bijvoorbeeld een stukje wol geplakt.

Een buggyspeelboekje

Een buggyboekje is meestal van karton of stof en in mini formaat. Aan het boekje hangt een kort stuk touw waar een ring aan vast zit. Deze kun je aan de stang van de Maxi-Cosi, een kinderwagen of aan een buggy bevestigen. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat je het boekje kwijtraakt omdat deze vast zit aan de stang.

Een kartonnen prentenboek

Prentenboeken van karton zijn ook leuk om voor te lezen. Baby’s vinden vaak de boekjes leuk met bonte kleurtjes en eenvoudige en grote plaatjes. De boekjes gaan ook niet zo snel stuk.

Welk soort babyboekje vind jouw kindje het leukst?

*Dit blog bevat een opgestuurd product. Voor meer info zie de disclaimer.

6 thoughts on “De leukste en allereerste Kikker boekjes voor je baby

Geef een reactie