Leukste pretparken Duitsland

De beste en leukste pretparken in Duitsland

Er zijn heel wat pretparken in Duitsland. Sommige zijn beter dan andere, maar ze hebben allemaal hun eigen unieke charme en persoonlijkheid. Er zijn zelfs gethematiseerde attractieparken zoals Movie World en Playmobil Funland. Hier is een lijst van de vijf beste en leukste Duitse pretparken. Wij zijn benieuwd welk park jullie het meest zal aanspreken…

Duitse pretparken

In deze blogpost gaan we een kijkje nemen bij enkele van de leukste pretparken in Duitsland. We gaan op zoek naar de attracties, eetmogelijkheden en andere attracties die deze parken te bieden hebben. Bezoekers kunnen verwachten dat er voor elk wat wils te vinden is, ongeacht leeftijd of interesse niveau!

1. Europa Park – Grootste pretpark van Duitsland – in Rust

Europapark is een themapark in Rust, Duitsland. Het opende zijn deuren in 1975 en is sindsdien de bestemming bij uitstek voor bezoekers van alle leeftijden. Er is keuze uit meer dan 100 attracties in Europapark, dus er is voor elk wat wils! Of je nu op zoek bent naar spannende achtbaanattracties of plaatsen waar je met familie en vrienden kunt ontspannen, Europapark heeft het allemaal!

Europapark biedt het hele jaar door ook veel speciale evenementen, zoals Halloween Screams, Christmas Village, Beach Party en Snowlandia.

2. Movie World – Film gerelateerd pretpark – in Bottrop

Movie World park Germany is vanaf de provincies Overijssel en Gelderland makkelijk te bereiken voor een dagje uit met het gezin. Dit Duitse pretpark is gevuld met allerlei attracties en shows geheel in movie thema. Denk bijvoorbeeld aan Nickland (Nickelodeon land). Bovendien zijn er ook live shows en attracties voor kinderen van alle leeftijden.

3. Playmobil Funpark – Playmobil gerelateerd pretpark – in Zirndorf

Playmobil Fun Park is de ultieme speelervaring voor kinderen! Stel je een wereld voor waarin je kunt ontdekken, leren en plezier maken tegelijk. Het Playmobil Fun Park is een interactief themapark dat kinderen hun eigen avonturen laat creëren in deze vernieuwende en boeiende omgeving. Er zijn zoveel leuke functies van het Playmobil Fun Park om van te genieten – van piratenschepen, achtbanen, attracties en spelletjes – dat het moeilijk is te weten waar je moet beginnen!

4. Phantasialand – Groot pretpark – in Brühl

Phantasialand ligt ongeveer een half uur rijden van Keulen bij het stadje Brühl.
Er zijn veel verschillende soorten attracties in Phantasialand Bruhl, waaronder achtbanen, waterattracties, thrill rides, gezinsvriendelijke attracties en kinderzones.

5. Kernie’s Wunderland – All-inn familie pretpark – in Kalkar

Het pretpark Wunderland Kalkar is de beste plaats voor een dagje uit met je gezin. Het is gebouwd op een oude kerncentrale. Het heeft alles van achtbanen tot waterattracties en een paar van de spannendste attracties van Europa. In het hele park zijn eet- en drinkgelegenheden en andere dingen te zien die je bezoek nog aangenamer maken. Breng een hele dag door op deze fantastische bestemming en je zult er geen spijt van krijgen!

Geef een reactie