Top-5-leukste-pretparken-voor-peuters

Top 5 leukste pretparken in Nederland voor peuters en kleuters

Het is begin april en het pretparkseizoen is voor de meeste attractieparken weer begonnen. Jippie jeej! Wat zijn nou de leukste pretparken voor peuters en kleuters? Uit eigen beleving en die van andere moeders met kleine kinderen, maakten wij een top 5 lijstje met de leukste kinderparken in Nederland.

Wij zijn als gezin dol op pretparken. Soms mogen we er heen voor de blog, soms sparen we voor dit soort uitjes met zegels van supermarkten of kijken we naar leuke acties of kortingen voor pretparken op Socialdeal en Actievandedag. Altijd leuk zo’n dagje fun. Aan een paar vriendinnen met kleine kinderen vroeg ik ook wat hun alltime favourites waren. We hebben er een leuk top 5 lijstje van gemaakt (in willekeurige volgorde). Het gaat dus echt om pretparken (waarvan er een groot gedeelte van het park) die het meest op kleine kinderen zijn gericht.

Pretparken voor peuters en kleuters

leukste pretpark voor peuters

1. Plopsa Indoor Coevorden

Plopsa Indoor in Coevorden is een leuk themapretpark van Studio100, met name gericht op peuters en kleuters. Zelf hebben wij dit jaar een een jaarabonnement (voor mij en mijn dochter van 4j) op dit park genomen omdat het voor ons maar een half uurtje rijden is. Wij zijn er al meerdere keren geweest. Mijn jongens van 8 en 10 jaar voelen zich er te groot voor en zij vinden maar 3 attracties leuk. Dat is dus best jammer maar begrijpelijk… De entree is best duur, het pretpark is niet heel groot, en daarom is het iets om over na te denken als je grotere kinderen mee wilt nemen. Zelf denk dat het park het leukst is voor kinderen tot 6 jaar.

Het pretpark is ook echt op peuters en kleuters gericht. De hele dag door draaien er liedjes van Studio 100 en elke dag zijn er leuke shows met bijvoorbeeld Mega Mindy, Maya de Bij én zelfs K3 komt deze zomer langs. Ook zijn er een aantal buitenattracties die bij goed weer geopend zijn. Binnen vind je onder andere een leuke achtbaan (gaat niet over de kop), carrousel, zweefmolen, glijbanen, een kinderdisco en een playground voor de kleinsten. Eigenlijk is het pas echt leuk als je peuter of kleuter minimaal 100 cm lang is, dan mogen ze bijna in elke attractie. Meer info.

2. Kinderpretpark Julianatoren

leukste-pretparken-nederland-voor-peuters
Vanuit het reuzenrad heb je een overzicht op het kinderpretpark

Kinderpretpark de Julianatoren in Apeldoorn is ook één van onze grote favorieten. Dit park is overzichtelijk en echt leuk voor kleine kinderen. Ook hier hebben ze geweldige shows met Jul en Julia (de twee mascotte muizen van de Julianatoren die je overal terugziet in het park), glijbanen, bootjes, een treintje, allerlei wagentjes en draaimolens. En een groot reuzenrad! In dit pretpark zijn genoeg leuke attracties voor peuters en kleuters en je kunt je hier best een hele middag vermaken. Meer info.

3. Toverland Sevenum

Waterfonteinen spektakel in Toverland

In het prachtige Limburg, een hele mooie provincie op zich, ligt het attractiepark Toverland. Voor kleintjes is er een theater, een leuke indoor playground, leuke auto’s die op rails rijden. Echt de moeite waard om een keer te bezoeken. Bij binnenkomst lijkt het net alsof je in een sprookje van 1001 nachten zit. Meer info.

4. Sprookjeswonderland Enkhuizen

Sprookjes komen tot leven in pretpark Sprookjeswonderland te Enkhuizen. Het is een soort ‘mini Efteling’. Een klein nostalgisch pretpark met sprookjesbos in Noord Holland, maar echt op kleine kinderen gericht én veel leuker voor je portomonee. 😉 In het park vind je echt leuke attracties zoals oldtimers, een piratenschip, allerlei karretjes, een interactief sprookjesbos waarbij de beelden tot leven komen en een kinderboerderij. Meer info.

5. Attractiepark Drouwenerzand

leukste-uitjes-drenthe-kinderen

Attractiepark Drouwenerzand ligt in Drenthe en heeft een All-inn concept. Dat betekent dat het eten en drinken bij de entreeprijs in zit. Bij dit pretpark kunnen peuters en kleuters plezier hebben in de draaimolen, een trein, een ezelbaan, met ponyrijden, de oldtimerbaan en meer. Meer info.

pretpark peuters

Wat is jouw favoriete pretpark voor peuters en/of kleuters? Welk park wil jij dit jaar bezoeken met je kleintje?

One thought on “Top 5 leukste pretparken in Nederland voor peuters en kleuters

Geef een reactie