tuin-trends-2019

De 5 leukste tuintrends voor 2019

De nu nog kale tuin staat in het voorjaar weer vol in bloei. Als je in de winter niets aan je tuin gedaan hebt, is het waarschijnlijk tijd voor een update. Met deze trends voor 2019 geef je een nieuwe look aan je tuin, zonder direct veel uit te geven.

1. Ga voor een hoge plantenbak

De plantenbak is al jaren in tuinen aanwezig, maar dit jaar is de hoge plantenbak één van de opkomende trends. De elegante poten met variërende bakken zijn een must have, het past in elke tuin. Soorten als keramiek en staal met roestkleur zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Plant bijvoorbeeld narcissen of vetplanten, daar heb je al in het voorjaar plezier van.

2. Varieer met stijl

Ben je toe aan iets anders, maar wil je geen hoge tuinaanleg kosten? Denk eens aan een samengestelde tuin. Dit design kent geen grenzen, je houdt je namelijk niet aan een bepaalde indeling. Gebruik verschillende stijlen die uiteindelijk een verrassend geheel vormen. Maak bijvoorbeeld een moestuin naast je verlaagde terras of een fruitboom naast een speelplaats voor de kinderen. Een bijkomend voordeel: deze tuin aanleggen is goedkoop. Je geef met weinig middelen een update geven aan je tuin.

3. Kies voor pastel

Het jaar 2019 staat in het teken van pastel. Niet alleen de kleuren los zijn hip, maar ook het combineren ervan. Contrast is echt iets van nu. De matte, lichte tinten in combinatie met hout of metaal komen overal goed naar voren. Plaats bij een robuuste houten tafel bijvoorbeeld stoelen met een rode pastelkleur.

Tuintrends 2019
Foto tuin met zonnedoek – Shutterstock / Delpixel

4. Maak een zomerbestendige tuin

De zomers in Nederland worden warmer. Je kan hierdoor langer in de tuin zitten, maar bent misschien ook toe aan wat schaduw. Maak je tuin daarom zomerbestendig. De opkomende trend is het zonnedoek. Deze hippe schermen zijn makkelijk op te hangen en bieden schaduw op de momenten dat je het nodig hebt. Bevestig het doek aan een aantal stevige punten, zoals een huis, tuinhuis of paal. Het gevolg: zelfs midden op de dag kan je buiten zitten zonder direct in de zon te zitten.

5. Geniet van de zon op je verlaagde terras

Eén van de leukste trends voor 2019 is het verlaagde terras. Het is dé plek om samen met de familie te zitten op een mooie dag in de zomer. Door de verlaging ontstaat er een super knusse sfeer in je tuin, daarnaast oogt het ruimer en zit je beschut tegen een koude wind. Werk het terras af met een border. Plaats hierin planten of bloemen voor extra kleur.

Heb jij leuke tuininspiratie gekregen door dit artikel? En ga jij iets veranderen aan de tuin dit jaar?

Tuintrends 2019 - Leukste tuin trends lente / zomer - Hovenieren

10 thoughts on “De 5 leukste tuintrends voor 2019

  1. Wij hebben een huurhuis met een minituintje met vooral veel tegels. Daar kun je dus niet zoveel mee. Toen we in Frankrijk woonden, had ik echt plezier met het zomerklaar maken van de tuin elke keer. We hadden potten in allerlei verschillende vormen en maten en dat gaf een heel leuk effect. En inderdaad goede tip die vetplanten en narcissen – heb je toch steeds wat moois te zien 🙂

  2. Wij zijn net de hele tuin aan het verbouwen. Vijver eruit, gras erin… Kan ons ventje ook lekker spelen! Heb laatst allemaal leuke plantenbakken bij de action mee genomen, maar wil ook nog graag iets met hout oid

  3. Ik heb een groot balkon en kan het gelukkig wel redelijk leuk inrichten. Ik heb er weer zin in. Laat die lente en warme zomer maar gauw weer komen!

Geef een reactie