leukste-vakantiebaantjes-2019

Leukste vakantiebaantjes voor de zomer

Hooray… de zomervakantie is bijna in zicht! Heb jij al vakantieplannen of ga je thuis lekker met je vrienden chillen? Extra zakgeld voor scholieren en studenten is altijd welkom. Zoek je zelf, je zoon of dochter nog een leuke vakantiebaan? Wij hebben de 5 leukste vakantiebaantjes voor je verzameld. Wat dacht je van werken op Schiphol of als servicemedewerker in een bioscoop?

Werken bij McDonald’s op Schiphol

Woon je in de buurt van Amstelveen of Schiphol? Lucky you! Er staan namelijk meerdere vacatures op Schiphol open waarop je meteen kunt solliciteren. Werken bij McDonald’s betekent een toffe werksfeer, leuke collega’s en goede verdiensten. Als crewlid bij McDonald’s maak je echt van alles mee en géén dag is hetzelfde!

Een vakantiebaantje op Schiphol is zo gek nog niet en misschien kun je er na de vakantie wel blijven bijverdienen. Mensen komen op de luchthaven om te shoppen of om te reizen. Soms gehaast… maar meestal zijn deze gasten in een goede stemming. Good mood, good food!

Tijdens mijn eigen jeugd heb ik 3 jaar lang bij de McDonald’s op de woonboulevard in Enschede gewerkt. Dit vond ik echt het leukste bijbaantje ooit! Ik had er verschillende werkzaamheden en leuke collega’s. De ene keer moest ik de tafels in de lobby afnemen maar vaak stond ik bestellingen op te nemen achter de kassa of bij de McDrive. Op rustige avonden leerde ik burgers bouwen in de keuken of vouwde ik HappyMeal dozen in elkaar. Eens per jaar hadden we een leuk crewfeest en gingen we samen uit eten en karten bij Coronel, laserquesten of bowlen. Ik heb echt hele leuke herinneringen aan deze tijd!

Kinderanimatie op een vakantiebestemming

Kun jij goed omgaan met kleine en grote kinderen? Kijk dan snel of er nog een camping in je eigen buurt zit en vraag of er nog plek is in het kinderanimatieteam.

Dit kan natuurlijk ook op een camping of hotel in het buitenland. Hotels en campings in populaire vakantielanden zoals Spanje, Frankrijk, Italië, Turkije en Portugal staan te springen om Nederlanders in hun animatieteam. Pluspunten heb je natuurlijk wel als je daarbij nog een andere taal spreekt.

Als lid van het kinderanimatieteam werk je vaak 6 dagen in de week en heb je 1 dag vrij. In het buitenland krijg je vaak een kamer die je moet delen. De uren zijn verdeeld over de dag, ’s ochtends help je de kinderen bijvoorbeeld met knutselen, s’ middags ben je scheidsrechter bij een voetbaltoernooi en ’s avonds doe je dansjes voor in de minidisco. In je vrije tijd kun je mooi de omgeving verkennen of een leuke excursie doen. Werken en vakantie in één!

Vakantiebaantje in een pretpark

De zomervakantie is de drukste tijd van het jaar voor attractieparken en daarom zoeken ze vaak naar extra hulpen. Je kunt helpen bij attracties, in het restaurant of bijvoorbeeld in de souvenirshop. Misschien sta jij deze zomer wel ijsjes te scheppen achter een ijscokar in de Efteling of bij het Dolfinarium? Als groot voordeel mag bij sommige pretparken tijdens je contract samen met je partner of gezin het park bezoeken in je vrije tijd.

Werken op evenementen en concerten

Deze zomer de hipste en leukste festivals gratis en voor niks bezoeken? Dat kan wellicht als je je nu aanmeld bij een horeca uitzendbureau. Goed mogelijk dat jij glazen gaat halen of inschenken tijdens concerten van bekende artiesten, bij voetbalwedstrijden of hippe evenementen en festivals. Een leuke manier om geld te verdienen.

Servicemedewerker in de bioscoop

Als een van de eersten gratis of tegen een kleine vergoeding de allernieuwste films zien? Als servicemedewerker in de bioscoop controleer je de kaartjes, bak je popcorn, wijs je gasten de weg en help je waar nodig. Heerlijk in een ruimte met airco. Chill!

Top 5 leukste vakantiebaantjes voor de zomervakantie

Wat lijkt jouw het ideale vakantiebaantje?

*De uitgelichte stockfoto van scholieren is van Syda Productions / Shutterstock

Geef een reactie