Review Little Creations Knutselen

Little Creations; thema knutselboxen met veel liefde samengesteld

Een knutselconcept à la Hello Fresh? Tof! Een aan huis bezorgde box met knutselactiviteiten voor je kind klinkt ons als muziek in de oren. Wat een gemak. Alle materialen die je voor de leuke knutselwerkjes nodig hebt zitten namelijk in één box, dus je kunt lekker thuisblijven. Bij Little Creations kun je iedere maand terecht voor nieuwe thema knutselboxen voor kinderen van 3+ jaar, 6+ jaar, en knutselpakketten voor kinderfeestjes.

Tijdens de sinterklaasperiode ontvingen wij een ‘Sinterklaas Junior knutselbox voor kinderen vanaf 6 jaar’ om te reviewen en de titel van dit blog verklapt eigenlijk al wat wij ervan vinden…

De Little Creations knutselboxen zijn met véél liefde en passie samengesteld. Genoeg voor uren knutselplezier!

Little Creations – knutselen is een feestje!

Dinja en Marlies zijn de founders en eigenaressen van Little Creations, een nieuw bedrijf dat knutselboxen op bestelling levert.

Het idee voor Little Creations is ontstaan naar aanleiding van twee drukke banen, beide kids, een huishouden, een partner en de druk om daarnaast ook nog een toffe moeder te zijn.

Als moeders beamen Dinja en Marlies dat ouders het tegenwoordig méér dan druk hebben. En in the end blijft ’tijd en aandacht’ uiteindelijk het recept voor geluk bij kinderen (en volwassenen). Daarbij wordt een deel van de moeders weleens onzeker van andere moeders op social media. Vanwege opgeruimde huizen, de ontspannen sfeer en het beeld dat er zeeën van tijd is om van alles te ondernemen met de kinderen. Het is hun missie om alle ouders van Nederland dat kleine beetje te ontzorgen en het leven weer een stukje makkelijker te maken. Zo’n Little Creations knutselbox is voor moeders en kinderen een feestje!

Sinterklaas slinger knutselen

Thema knutselboxen

Elke maand kiezen Dinja en Marlies voor een nieuw thema met de leukste knutselactiviteiten. Deze themaboxen zijn beschikbaar in twee uitvoeringen: 3+ en 6+ jaar en zijn afgestemd op de motoriek en vaardigheden vanaf deze leeftijd. Kinderen kunnen meestal zelfstandig met de knutsels aan de slag. Soms is er een helpende hand van een ouder iemand nodig, bijvoorbeeld bij het gebruik van een oven.

In elke box zitten alle materialen voor drie activiteiten, inclusief handige menukaarten met instructies. Voorbeelden van thema’s uit dit seizoen zijn de Sinterklaas-, Kerst-, Herfst- en Winter Wonderland knutselboxen.

Ook leuk: een snoepketting maken met strooigoed

Review; onze ervaring met een Little Creations knutselpakket

De sinterklaastijd vinden wij erg leuk. Schoentjes zetten, liedjes zingen, sinterklaasfilms kijken en iets lekkers bakken uit het Sinterklaas Kookboek. Ook pakjesavond hoort daarbij en de kinderen kijken er erg naar uit.

De Sinterklaas thema box van Little Creations kwam daarom ook op het juiste moment. We gaan wat samen iets leuks knutselen. In de box zitten drie genummerde knutselprojecten. Elke knutsel heeft een eigen zakje met materialen en een menukaart. Daarop staan met foto’s (handig voor kinderen die nog niet kunnen lezen of als voorbeeld) en tekst hoe je stap voor stap te werk gaat.

Wij hebben nu twee Little Creations knutsels gemaakt: een Sinterklaas slinger en een standaard met sinterklaasafbeeldingen.

Little creations Sinterklaas knutselen

Op de menukaart (gebruiksaanwijzing) van de sinterklaas slinger staan vlaggetjes met driehoekpunten. Het stond er niet bij op vermeld maar natuurlijk kun je de vlaggetjes ook andere vormen geven zoals rechthoeken of vlaggetjes met een ronde onderkant. Zoals je op de foto ziet hebben wij voor een ander model gekozen. Dat is het mooie aan knutselen; creatief bezig zijn.

Verder hebben mijn kinderen (5 en 10 jaar) samen aan de knutsels gewerkt. Het uitknippen in jutte stof vond mijn dochter wat zwaar maar mijn zoon kreeg dat prima voor elkaar. Zij kreeg de taak van grote broer om de letters en veertjes op te plakken. Teamwork!

Sinterklaas knutselen met krimpfolie

De tweede knutsel is een houder met sinterklaasplaatjes om voor het raam neer te zetten. Hier werken we met Krimpie Dinkie. Dit zijn vellen die krimpen als ze even in de oven gaan. Zo wordt een a4 tekening opeens héél klein. Dit was erg leuk en grappig om te zien en de kinderen moesten er om lachen. Het zorgde voor een hoop plezier!

De knutselmaterialen die in de doos zitten zijn van goede kwaliteit. Ook de menu’s van de knutselwerkjes zijn geprint op hoogwaardig en stevig papier dat tegen een stootje kan.

Al met al zijn mijn kinderen meer dan drie uur zoet geweest met twee knutselwerkjes. De derde knutsel staat voor woensdagmiddag op de planning.

Conclusie

Een prachtig concept! Het bespaart een hoop tijd (je hoeft zelf geen knutselwerkjes te bedenken en alles wordt aan huis geleverd) en de kinderen vonden deze unieke knutselprojecten erg leuk en vermakelijk.

Geef een reactie