Schattig en lief: een zilveren enkelbandje van LOVY

Rinkel de rinkel, dat is het geluid wat je hoort van de belletjes aan een enkelbandje als je kindje ermee beweegt. Het staat zo leuk en schattig bij een klein meisje. Ik had er vroeger zelf ook een en wilde er graag een voor mijn dochter. Laura van LOVY maakt hele mooie luxe enkelbandjes en andere kindersieraden. Wist jij al dat de enkelbandjes een bijzondere betekenis hebben?

Ik had er vroeger meerdere enkelbandjes gehad als kind, van touw gevlochten, leer en ook met belletjes. Het enkelbandje met belletjes kocht mijn moeder eens op vakantie in Turkije. Daar heb ik natuurlijk leuke herinneringen aan en daarom vond ik het superleuk dat ik van Laura een enkelbandje voor mijn dochter mocht proberen.

Voordat je een enkelbandje besteld is het handig om even de maat van de enkels op te meten. Elk kindje is anders, de een heeft smalle enkels de andere wat vollere enkels. Voor mijn dochter is het de eerste keer dat ze een enkelbandje draagt, als baby heeft ze al zilveren armbandjes gehad. Ik vond het daarom spannend of ze wel een enkelbandje wilde dragen.

lovy7

lovy8

Het verhaal achter de enkelbandjes

“Een lief enkelbandje aan de been van een baby staat zo schattig. Wanneer ze het bewegen maken de belletjes geluid. Ze komen oorspronkelijk uit Cambodja, waar Aziatische vrouwen ze al honderden jaren geven aan hun kinderen. De geluksbelletjes beschermen de kleintjes tegen boze geesten. Een mooi symbolisch babycadeau met een bijzonder verhaal om erbij te vertellen.”

Dat ze als geluksbrenger werden gebruikt dat wist ik al toen ik er vroeger een kreeg op vakantie in Turkije. Volgens het Turkse vrouwtje mag je de enkelbandjes met belletjes ook nooit voor jezelf kopen, wel voor je kindje of iemand anders. Anders bracht het geen geluk. Ik weet niet of het allemaal echt waar is maar het verhaal erachter is leuk!

lovy4

lovy2

Een LOVY enkelbandje rocks the summer!

De zilveren LOVY enkelbandjes zijn leuk voor meisjes en voor jongens. Angelina Jolie gaf er ook een aan haar zoon toen hij nog kleiner was. Jongens dragen ook armbandjes dus waarom geen enkelbandje? Een dagje naar het strand, over de boulevard, naar het park, overal wil je gezien worden met zo’n tof enkelbandje.

Mijn dochter wil hem niet de hele dag dragen maar dat hoeft ook niet. Voor een feestje of als we er op uit gaan is het zeker leuk! Mijn dochter heeft het enkelbandje al vaker gedragen de laatste weken en we krijgen er superleuke reacties op van “oh wat schattig, kijk eens hoe lief tot kleine fashionista”. Het enkelbandje voelt niet zwaar aan en is goed sterk. Ik verwacht niet dat het snel kapot zou gaan. Als deze volgende zomer niet meer past bestellen we weer een nieuwe.

De enkelbandjes van LOVY zijn verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen; traditioneel met alleen belletjes, met pareltjes ertussen of met swarovski steentjes en zijn te koop vanaf € 39,95 in de shop van LOVY.

Heb jij al eens een enkelbandje gedragen? Wist jij van deze bijzondere betekenis?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

4 thoughts on “Schattig en lief: een zilveren enkelbandje van LOVY

Geef een reactie