madmattr-testen

MadMattr review; nieuw soort klei voor kinderen dat niet uitdroogt

MadMattr klei is nu ook in Nederland te koop. Is het klei? Is het Kinetisch zand? Het antwoord dat ik kreeg was erg verrassend. “Het is een soort klei en je kinderen zullen het geweldig gaan vinden”. Lees hier over onze ervaring met Madmattr.

Ik kende de klei het nog niet maar toen ik een mailtje kreeg met de vraag of wij het eens wilden proberen en reviewen, kon ik natuurlijk geen nee zeggen. Mijn jongste zoon is gek op kleien en het werkt voor hem erg rustgevend. De kleurrijke verpakking alleen al ziet er al cool uit! En dat plaatje van de gekke professor..

madMattr-klei

recensie-madmattr

Wat is MadMattr?

Rechtstreeks uit het laboratorium van de Mad Scientist komt het meest revolutionaire speelgoed: MadMattr. MadMattr is een soort klei die makkelijk door je handen glijdt. Het blijft niet aan de tafel, je kleren of je handen kleven. Je kunt de MadMattr eenvoudig in elkaar kan drukken, modelleren, uitrekken, kneden en boetseren tot de leukste vormen en figuurtjes. Met dit speelgoed kun je dus alle kanten op.

De MadMattr is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en word verkocht per kleur (6 verschillende kleuren) in leuke doosjes of zakjes met eventueel 1 of 2 uitstekers. Zo kun je bijvoorbeeld LEGO blokjes namaken uit de klei en ermee bouwen. Of natuurlijk je eigen creativiteit erop los laten. Ook is Madmattr gluten- en allergenenvrij. Zo kan iedereen ermee spelen.

Madmattr

Onze ervaring met de MadMattr klei

De klei voelt apart aan. Als je het tot een bal maakt dan is de klei echt heel stevig, en als je het uit elkaar trekt heeft de MadMattr een hele luchtige structuur. Mijn zoon wilde meteen kijken of de klei net zo stretchy is als op het plaatje van de professor. Je kunt het wel uitrekken maar als je met je handen de klei zo’n 15 cm uit elkaar trekt dan valt de klei vanzelf naar beneden. Dat zie je op de mooie actiefoto bovenaan de blog. Misschien moeten we dat toch nog eventjes oefenen..

De klei is zacht en goed bewerkbaar. Zo heeft mijn zoon met een satéprikker zijn naam in de klei geschreven en hebben we samen een mooie bloem gemaakt met de uitstekers en een beetje fantasie!

MadMattr klei als therapie

Mijn zoon heeft adhd en heeft daardoor vaker een nieuwe uitdaging nodig. Met de MadMattr klei kan hij oneindig spelen en hij kan zich er goed mee concentreren. Voor hem werkt het echt ontstressend en is het een fijne bezigheidstherapie. Ik zou mij trouwens ook goed kunnen voorstellen dat ergotherapeuten dit aanschaffen. Niet alleen voor kinderen met adhd maar ook voor kinderen met concentratieproblemen of voor de motorische ontwikkeling van het kind.

Het opruimen is heel makkelijk omdat het niet overal aan blijft kleven. Natuurlijk valt er tijdens het spelen wel eens een stukje op de tafel of op de grond maar dat kun je zo oppakken omdat het niet blijft plakken.

De MadMattr klei is niet heel goedkoop maar aangezien de vele voordelen vind ik de prijs acceptabel. MadMattr droogt namelijk nooit uit, wat bij de normale klei vaak wel het geval is. Klik hier als je wilt weten waar je MadMattr kunt kopen.

Speelt jouw kindje graag met klei?

One thought on “MadMattr review; nieuw soort klei voor kinderen dat niet uitdroogt

Geef een reactie