Alleen ogen opmaken met make-up

Niet vol in de make-up? Alleen je ogen opmaken is genoeg!

Ben je niet dol op jouw ‘blotebillengezicht’? Ga je liever niet helemaal zonder make-up de deur uit? Maar ben je ook geen type dat zich helemaal tot in de puntjes verzorg op wil maken? Dan is er goed nieuws: dat is ook helemaal niet nodig. Door een aantal sterke punten te benadrukken haal je het ‘blote’ gevoel van je gezicht af, zonder dat je daarvoor een dikke laag make-up of heel veel verschillende producten hoeft te gebruiken. Pak je het goed aan, dan is alleen je ogen opmaken meer dan voldoende.

Met je ogen bereik je het meest

Als het gaat om make-up, heb je heel wat te kiezen. Het aanbod is de afgelopen jaren geëxplodeerd, en dankzij alle online mogelijkheden zijn er tegenwoordig meer producten van meer merken dan ooit tevoren waar je uit kunt kiezen. Leuk, want zo valt er wat te experimenteren en af te wisselen. Maar tegelijk ook pittig, want je kunt bijna gaan denken dat je ook echt al die producten moet gebruiken om er een beetje toonbaar uit te zien. Het tegenovergestelde is gelukkig waar.

Vooropgesteld: er is maar één iemand die bepaalt of je make-up draagt, en zo ja, welke producten, en dat ben jij. Vind je het heerlijk om iedere dag een ‘full face’ make-up aan te brengen, ga dan vooral je gang. Experimenteer met verschillende merken, verschillende producten, en maak er iedere dag een feestje van. Maar ook als je besluit om helemaal geen make-up te dragen, of heel spaarzaam, is dat volledig jouw keuze, en helemaal prima.

Wil je niet te veel tijd kwijt zijn aan je make-up, en houd je ook niet van dikke lagen op je huid? Concentreer je dan vooral op je ogen. Deze kun je heel snel en makkelijk opmaken, zodat je er niet meer zo ‘bloot’ uitziet.

Waar kies je voor?

Met alleen een mascara kun je op zich al hele mooie resultaten bereiken. Zeker als je lichte wimpers hebt, kan een laagje mascara ervoor zorgen dat je ogen veel meer zichtbaar zijn en groter lijken. Door voor je mascara eerst even een wimperkruller te gebruiken, een klusje dat minder dan een minuut kost, zorg je ervoor dat je wimpers omhoog wijzen, en je ogen nog meer tot hun recht laten komen.

Vul je dit aan met een mooie eyeliner, dan benadruk je de vorm van je ogen nog eens extra. Waar een zwarte variant populair is, is het ook leuk om eens voor een opvallende of juist heel lichte kleur te kiezen. Deze kunnen je ogen wat frisser laten lijken, of toch net wat kleur aan je gezicht geven. Met een beetje oefenen ben je met gemak binnen 5 minuten klaar, en zie je er toch fris en verzorgd uit.

Geef een reactie