Gehaktballen recept – Ook lekker als feesthapje!

Gehaktballen worden hier echt het hele jaar door gegeten. Bij de bloemkool, stamppot, koud op een lekker broodje of als borrelhapje. Vaak zorgen we in Huize Wijma ook wel dat er een paar in de vriezer liggen. Mijn collega’s vragen me ook regelmatig wanneer ik ze weer meeneem naar kantoor. Vanuit mijn jeugd vond ik gehaktballen helemaal niet zo lekker, terwijl mijn moeder echt lekker kan koken. Totdat ik op mezelf ging en van een goede vriend destijds dit recept kreeg omdat ik zijn gehaktballen onwijs lekker vond, sorry mam.

Ik heb het in de loop van de tijd nog wel een beetje aangepast. Met de jaarwisseling voor de deur wil ik graag mijn recept met jullie delen, het is natuurlijk ook onwijs lekker om homemade gehaktballetjes op de hapjesschaal te hebben tijdens de feestdagen.

Simpel & lekker gehaktballen recept

Ingrediënten;gedraaide gehaktballen

1 kg gehakt
1 pakje HONIG Franse uiensoep
2 eieren
13 gr gewone paneermeel
13 gr kruiden paneermeel

125 gram Blueband voor het bakken van de gehaktballen

Hoe maak je gehaktballen

Doe het gehakt in in grote kom en hussel het gehakt een beetje los. Voeg de 2 eieren, Franse uiensoep en de paneermeel toe. Kneed nu alles goed door elkaar en draai er dan mooie gehaktballen van. Tip maak je handen een beetje vochtig zo draai je makkelijker gehaktballetjes
Doe de boter in de braadpan en als de boter gesmolten is doe je de gehaktballen in de pan. Braad deze rondom mooi bruin. Voeg eventueel een klein beetje water toe in verplaats de pan naar de klein pit en laag vuur om lekker te sudderen en draai ze af en toe om en eventueel een beetje water toevoegen tot ze gaar zijn.

Eet Smakelijk

Als variatie zou je ook mosterdsoep of ossenstaartsoep kunnen gebruiken.
De gehaktballen zijn zowel warm als koud erg lekker.
Voor op de hapjesschaal is het ook lekker om het balletje middendoor te snijden en er een Amsterdams uitje tussen te doen.

gehaktballen-recept-feesthapje

Wat is jullie favoriete gehaktballenrecept?

3 thoughts on “Gehaktballen recept – Ook lekker als feesthapje!

  1. O, wat een lekkere gehaktballen.
    Was zelf nog nooit op het idee gekomen op er een pakje Franse uiensoep of mosterdsoep door te doen.
    Ga het zeker maken.
    Bedankt voor de tip, Nathalie.

Geef een reactie