tips-makkelijker-water-drinken

Makkelijker water drinken; 7 tips

We kennen het allemaal wel: je weet dat je dagelijks minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag zou moeten drinken, maar toch blijft het vaak lastig om die hoeveelheid binnen te krijgen. Dit komt vaak omdat we simpelweg vergeten om water te drinken of omdat het ons gewoon niet lekker smaakt. Gelukkig zijn er een aantal trucjes die je kunt toepassen om makkelijker water te drinken. Wij geven je 7 tips.

1. Koop een mooie waterfles

Een waterfles is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt er ook voor dat je makkelijker water gaat drinken. Zorg ervoor dat je een mooie fles uitzoekt die bij je past, zodat je er echt plezier in gaat hebben om hem mee te nemen. Zelf gebruik ik vaak mijn Dopper met naam en daar ben ik heel blij mee.

2. Vul je waterfles in de ochtend en zet ‘m klaar

Als je ‘s ochtends je waterfles vult en klaarzet, weet je gelijk hoeveel water je nog moet drinken voor de rest van de dag. Zo houd je dus makkelijker bij of je wel genoeg water binnenkrijgt. Met een 0,5 L fles is dat wel iets makkelijker bij te houden dan een kleinere waterfles.

3. Zet een timer om je te helpen herinneren

Kies bijvoorbeeld 3 vaste momenten op de dag waarop je je waterfles leegdrinkt. Zet hier een alarm op je telefoon voor, zodat je er ook echt aan denkt. Op deze manier drink je makkelijker water omdat het een gewoonte wordt.

4. Voeg wat smaak toe

Als je het lastig vindt om puur water te drinken, kun je er altijd wat smaak aan toevoegen. Doe bijvoorbeeld wat vers fruit in je waterfles, zoals aardbeien of sinaasappelschillen. Of kies voor kruidenwater door bijvoorbeeld munt of komkommer toe te voegen. Als je geen fan bent van fruit of kruiden in je water, kun je natuurlijk ook kiezen voor iets anders lekkers. Denk bijvoorbeeld aan een lekker schijfje limoen, een paar stukjes ananas of een paar bosbessen.

waterdrinken-makkelijker-maken-tips

5. Air-up waterflessen

De “Air up waterfles” is een unieke innovatie in de flessenwater industrie. Je installeert een geurpod op de fles waarbij je hersenen voor de gek worden gehouden. Ik kan het niet uitleggen, je zou het gewoon eens moeten proberen. Het lijkt alsof je water met een smaakje drinkt, maar uiteindelijk drink je puur kraanwater zonder toevoegingen.

6. Installeer een water app

Als je een makkelijke manier zoekt om je waterinname bij te houden, kijk dan eens naar water drinken apps voor op je telefoon. Van eenvoudige dashboards die je laten weten hoeveel water je vandaag gedronken hebt, tot meer gedetailleerde logboeken en herinneringen.

7. Drink een glas water bij elke maaltijd

Als je ervoor zorgt dat je bij of voor elke maaltijd wat water drinkt, krijg je al gelijk een groot deel van je dagelijkse water inname binnen. Zelf eet ik vijf maaltijden per dag. En een glas van 0,2 L zorgt ervoor dat ik alleen al tijdens de maaltijden 1 L water binnenkrijg. Die andere 0,5 tot 1 L kun je dan op andere momenten drinken.

Water drinken is dus niet zo moeilijk als je denkt. Door deze tips toe te passen in je dagelijkse routine, ga je makkelijker water drinken en ben je verzekerd van een gezonde dag!

Lees ook:

Geef een reactie