Beautydag met de jongens?!

beautydag jongens - scheren - volgmama

Bij een beautydag voor meisjes denk ik aan nageltjes lakken, een crème en een make-upje. Maar de jongens dan? Wij hielden een beautydag als onderdeel van de Mama Challenge en namen de uitdaging aan. Scheren net als papa, een parfum, zelf de haren doen met een pot gel en.. tattoos!

Beauty wat is dat mama?

Ja daar hebben mijn zoons nog nooit van gehoord. Ik vertelde wat het betekende en dat sommige meiden ook wel eens een beautydag met hun moeder deden en hoe dat er zo’n beetje uit zag. Nageltjes lakken, een maskertje, een make-upje.. “Nee mama dat gaan wij echt niet door!” opperden ze in koor. “Maar jongens, mama heeft een veel leuker idee en het is best wel stoer hoor zo’n jongens beautydag”. “We gaan scheren zoals papa en jullie mogen je haren zelf doen en misschien wel een tattoo?!” “Een echte?” vroegen de jongens.

Inspiratie voor een leuke meiden beautydag kun je op de site van GoodGirlsCompany vinden.

beautydag - scheren als papa - volgmama

Scheren als papa

“Ja jongens als jullie later groot worden dan krijgen jullie ook haartjes op je wangen en onder je neus!” zei ik. En daar moesten ze wel om lachen. En waar we nog eer om giechelden was dat ze het zelf mochten uitproberen. Eerst de wangen een beetje nat maken. Daarna mochten ze zelf echte scheerschuim op hun gezicht doen. En dat ruikt naar echte mannen 😉 “Dat voelt wel een beetje gek hoor”. Met wegwerp scheermesjes mochten ze zichzelf de schuim eraf scheren. Uiteraard hebben we de plastic beschermhoesjes eromheen laten zitten zodat ze zich geen pijn doen.

beautydag - cars - kinderparfum - volgmama

Kinderparfum

Na het scheren mochten ze een beetje aftershave alias kinderparfum op. We hadden dit flesje Cars Eau De Toilette al in huis. Ik weet niet meer waar het vandaan kwam en wat het heeft gekost. Ik kan je alleen vertellen dat het mierzoet is!

beautydag - zelf haren doen met gel - volgmama

IJdeltuiten

Ja hoor! Jongens kunnen dat net zo goed! Tijd om zelf de haren te doen. Met een megagrote pot Euroshopper Haargel van euro mochten ze hun eigen haren stylen. Zie ze zitten voor de spiegel 😉

beautydag - plaktattoo aanbrengen - volgmama

Tattoo of tattoos?

“Mama, we mochten toch ook een tattoo? Doet dat pijn? Ik wil niet!” “Nee hoor! Kijk maar, ik heb een setje plaktattoo’s van de Hema gekocht voor deze mannen beautydag”. Dit setje was afgeprijsd en koste maar € 1,- in de opruiming. Ik liet ze zelf hun gang gaan en vertelde ze uitknippen, folie eraf en op je arm plakken. Natte washand erop en even zacht aandrukken en daarna haal je het papiertje eraf.

beautydag jongens - plaktattoos - volgmama

Het resultaat? Twee fris geschoren lekker ruikende stoere mannen!

Heb jij wel eens een beautydag met je zoon of dochter gedaan?

21 thoughts on “Beautydag met de jongens?!

  1. Wat ontzettend leuk dat je deze opdracht gewoon samen met je jongens hebt uitgevoerd.
    Ik weet nog niet of ik het alleen ga doen of samen met mijn 5 jarige dochter. Al vindt onze 2 jarige kleine man nageltjes lakken ook leuk, haha

Geef een reactie