mama-me-time-momenten-plannen-voorbeelden

Mama me time momentjes plannen

Als je meer met anderen bezig bent of je hoofd vol heb staan, dan kun je jezelf wel eens voorbij lopen… Oeps, dit gebeurde mij dus ook! Tijd om even het gas terug te nemen en aan jezelf te denken. Pak die agenda en plan een paar mama me time momentjes. Na een beetje ontspanning ga je je vanzelf een stuk beter voelen!

Ik ben mama van drie kinderen en vrouw van een professional nerd voor als je me nog niet kent… Ik vlieg van her naar der en ben een duizendpoot op de automatische piloot. Onze familie agenda puilt uit van doktersafspraken tot speelafspraakjes en plotselinge (ook niet leuke) dingen die even tussendoor komen. Ik dwaal af met mijn gedachten en ben alleen nog maar druk om alles thuis en in het gezin draaiende te houden…

Mama me time

Op dat moment besef ik dus dat ik mijzelf voorbij aan het lopen ben. Ik deed de laatste tijd nauwelijks iets meer voor mijzelf. Ik doe genoeg leuke dingen met de kinderen, daar hoor je mij niet over klagen, maar dat is anders. Naast mama ben ik ook vrouw, een mens. En dat vergat ik even… Ik zat er echt even door en besefte dat dat moest veranderen. Inmiddels plan ik nu meer me time momenten (geniet ik ook echt van) en ik ben nu een stuk relaxter. Het gaat weer de goede kant op!

Me time plannen

Me time moet je plannen! Tenminste, dat werkt bij mij het best. Het komt niet vanzelf. Als de kinderen uit school komen ben ik er voor hun en ’s avonds als alle kids slapen heb ik tijd met da husband. Mijn enige me time momenten kan ik dus plannen als de kinderen op school zijn, voordeel van thuiswerken. Of oppas regelen maar dat is niet altijd even makkelijk met 3 kids.

Als je fulltime buiten de deur werkt gaat dat plannen iets lastiger. Dan zou je je partner, familie of vrienden eens kunnen vragen om in het weekend een dagdeel op te passen.

Voorbeelden mama me time

  • Wandelen. Kost niets en het is goed voor je dagelijkse beweging.
  • Lekker in bad
  • Trakteer jezelf op een massage
  • Bezoek aan een sauna
  • Bezoek aan een kapper
  • Bezoek aan een schoonheidsspecialist
  • Lees een boek
  • Schrijf je in voor een nieuwe cursus of workshop
  • Zoek een nieuwe hobby

Plan jij genoeg me time momentjes? Wat is jouw favoriete me time moment?

Review Date
Reviewed Item
Mama me time momentjes plannen
Author Rating
51star1star1star1star1star

No Comments

Leave a Reply