mama-me-time-momenten-plannen-voorbeelden

Mama me time momentjes plannen

Als je meer met anderen bezig bent of je hoofd vol heb staan, dan kun je jezelf wel eens voorbij lopen… Oeps, dit gebeurde mij dus ook! Tijd om even wat gas terug te nemen en aan jezelf te denken. Pak die agenda en plan een paar mama me time momentjes. Na een beetje ontspanning ga jij je vanzelf een stuk beter voelen!

Ik ben mama van drie kinderen en vrouw van… Ik vlieg van her naar der en ben een duizendpoot op de automatische piloot. Onze familie agenda puilt uit van doktersafspraken tot speelafspraakjes en plotselinge (ook niet leuke) dingen die even tussendoor komen. Ik dwaal af met mijn gedachten en ben alleen nog maar druk om alles thuis en in het gezin draaiende te houden. Dan wordt het hoog tijd voor wat me-time.

Mama me time

Op dat moment besefte ik dus dat ik mijzelf voorbij liep. Ik deed de laatste tijd nauwelijks iets meer voor mijzelf. Ik doe genoeg leuke dingen met de kinderen, daar hoor je mij niet over klagen, maar dat is anders. Naast mama ben ik ook vrouw, een mens. En dat vergat ik even… Ik zat er echt even door en besefte dat dat moest veranderen. Inmiddels plan ik nu meer me time momenten (geniet ik ook echt van) en ik ben nu een stuk relaxter. Het gaat weer de goede kant op en het geeft een boost aan zelfvertrouwen!

Me time plannen

Me time moet je plannen, dat doet een ander niet voor je. Als de kinderen uit school komen ben ik er voor ze en als alle kids slapen, heb ik tijd met om te Netflixen of dingen met mijn man te ondernemen. Mijn enige me-time momenten kan ik dus plannen als de kinderen op school zijn, het voordeel van thuiswerken. Ook zou ik oppas kunnen regelen maar dat is niet altijd even makkelijk met 3 kinderen.

Als je fulltime buiten de deur werkt gaat het plannen iets lastiger. Dan zou je je partner, familie of vrienden eens kunnen vragen om in het weekend een dagdeel op te passen zodat je echt de tijd voor jezelf hebt.

Voorbeelden mama me time

  • Wandelen. Dit kost niets en het is bovendien goed voor je dagelijkse beweging.
  • Lekker in bad
  • Trakteer jezelf op een massage
  • Bezoek een sauna
  • Laat je haar of make-up doen
  • Plan een afspraak bij een schoonheidsspecialist
  • Lees een boek
  • Schrijf je in voor een nieuwe cursus of workshop
  • Zoek een nieuwe hobby

Plan jij genoeg momentjes voor jezelf? Wat is jouw favoriete me time momentje

Geef een reactie