hal upgraden tips en inspiratie

5 manieren om je hal een coole upgrade te geven

De hal is de entree van je huis en laat vaak een eerste indruk achter bij gasten. Een soort visitekaartje van je woning dus. Omdat wij onze eigen hal graag willen veranderen, ben ik druk bezig op Pinterest. Daar kun je echt zulke leuke interieur ideeën opdoen! Ik kwam hele gave voorbeelden tegen van traprenovaties tot aan industriële schoenenkasten. Dat inspireerde mij tot het schrijven van dit blog over ‘manieren om je hal een coole upgrade te geven’.

Trap renoveren

Soms is een trap erg versleten of gewoon niet mooi meer. In plaats van de oude trap te verwijderen kun je kiezen voor een traprenovatie. Dit is een stuk goedkoper, kost minder tijd en kan bij gesloten en open trappen. Het resultaat is vaak net zo verbluffend en de trap ziet er weer als nieuw uit. Je vraagt je misschien af hoe dat dan werkt. Zo ingewikkeld is het niet, bij een traprenovatie worden er nieuwe traptreden over de bestaande treden gezet. Dit worden ook wel ‘overzettreden’ genoemd. Ook ontzettend tof: je trap renoveren met verlichting onder de treden. Een mooie binnenkomer!

Ik kan me goed indenken dat kale plekken op hout of vloerbedekking van de trap erg storend is. Dit hadden wij bij ons vorige huis ook. Wij hebben er toen nieuwe vloerbedekking op laten plaatsen omdat dit de goedkoopste optie was. We hadden een huurhuis en wilden er niet te veel geld aan uitgeven. Als ik het over zou mogen doen, zou ik kiezen voor een traprenovatie met betonlook. Hoe gaaf!

Met een spiegel creëer je meer ruimte in de hal

Grote ronde spiegels zijn op dit moment erg hip! Waarom een spiegel in de hal? Door het plaatsen van een grote spiegel lijkt de hal meteen een stuk groter en soms creëer je daarmee meer lichtinval. Dat is een fijn bijkomen als je een kleine of donkere hal hebt. Ook kijken veel mensen graag even in de spiegel voordat ze de deur uitgaan.

Kies voor een bepaalde look of thema

Net als alle andere ruimtes in huis, oogt de hal een stuk rustiger als je voor een bepaalde look of thema kiest, en daar de meubels, kleuren en accessoires op aanpast. Een paar voorbeelden van looks/thema’s voor de hal:

 • Landhuisstijl
 • Boho
 • Industrieel
 • Bloemen
 • Romantisch
 • Minimalistisch
 • Modern
 • Kitsch
 • Kleurrijk

Het is ook mogelijk om een kleur als thema kiezen, maar maak het niet te druk voor je ogen. Kies bijvoorbeeld voor één gekleurde muur óf het toevoegen van gekleurde accessoires (schoonloopmat, bankje, paraplubak…)

 • Hal makeover - upgrade geven
 • hal makeover
 • Droogbloemen Pampas interieur hal upgraden

Een fris kleurtje op de muur

Wit straalt in de meeste gevallen rust uit maar een hal met alleen witte muren kan voor een ander als ongezellig worden ervaren. Door bijvoorbeeld één van de muren een andere kleur te geven, krijg je direct al een heel ander effect.

Ook wij zijn van plan om onze muren in de hal te upgraden. Er zal eerst een loshangend stukje behang gerepareerd moeten worden. Daarna lukt het ons vast om met deze schildertips over het behang te schilderen. Een hele klus maar ik kijk nu al uit naar het resultaat!

Scoor een hippe schoenenkast

Bij binnenkomst trekken we onze schoenen meestal in de hal uit. Als je zelf kinderen hebt, is het vast herkenbaar dat de schoenen meestal niet netjes op hun plek liggen waar ze horen. Zelf struikel ik er ook wel eens over. Dat kan natuurlijk anders. In plaats van alle schoenen op een rijtje of op een schoenenrek, is een schoenenkast veel representatiever. Mits er ook door iedereen gebruik van zal worden gemaakt en de schoenen niet alsnog rondslingeren. Vroeger vond ik de meeste schoenenkasten erg saai maar nu zijn er echt hele hippe kasten.

Heb jij al zin gekregen om je hal een upgrade te geven?

Bekijk ook eens onze andere interieur blogs.

Geef een reactie