mario-spelletjes-switch-kart-deluxe-8

Mario spellen voor de Nintendo Switch

Mario, Luigi, Princess Peach, Yoshi, Toad… wie kent ze niet? Afgelopen maand hebben wij samen met familie en vrienden drie toffe Mario spellen getest op de Nintendo Switch; Super Mario Party, Mario Kart 8 Deluxe en New Super Mario Bros. U Deluxe. Drie verschillende spellen maar allemaal met dezelfde Nintendo helden. Welke wij het leukst vinden lees je hier…

Op de ‘oude’ Nintendo Wii waren Mario Kart en Super Mario Party al één van onze favoriete spelletjes. Supertof dat ze deze spelletjes ook weer voor de Nintendo Switch hebben en nog Nederlandstalig ook! New Super Mario Bros U. Deluxe is ook een leuk spel die in januari 2019 is uitgebracht, waar veel Mario fans met smart op zaten te wachten. 🙂

mario-spellen-switch

Super Mario Party Review

Super Mario Party is werkelijk een feestje om te spelen en geschikt voor de hele familie (aanbevolen vanaf 3 jaar). Zelfs mijn 4 jarige dochter is er zot van en wil vaak meedoen. Wel moeten we haar een paar keer voordoen wat ze met de Joy-Con moet doen voordat ze door heeft hoe het allemaal werkt. 😉

Je speelt eigenlijk een soort ganzenbord op tv waarbij je allerlei items en sterren kunt verzamelen. Tussendoor worden er af en toe minigames gespeeld. Soms 2 tegen 2 maar ook wel eens 1 tegen 3.

super-mario-party-switch-review
Een van de vele speelborden
super-mario-party-switch-nintendo-game
Mini-game; verzamel zoveel mogelijk punten door de opdracht goed uit te voeren

Anders dan bij Super Mario Party voor de Wii zijn er een paar extra elementen aan toegevoegd zoals specifieke dobbelblokken voor elk personage. Soms heb je geluk dat je een vriendje bij je hebt en dan mogen jullie samen tegelijkertijd dobbelen waardoor je meer stappen kunt zetten. Wat ook nieuw is, is dat je online mini-games kunt spelen je vrienden of andere Mario Party fans.

Van begin tot eind blijft het spannend om dit spel te spelen. Ook als je denkt te kunnen winnen met de meeste sterren (je kunt ook sterren en munten afpakken bij je medespelers), dan kan de einduitslag nog wel eens heel verrassend zijn als er nog wat extra sterren worden verdeelt…


Mario Kart 8 Deluxe Review

Mario Kart 8 Deluxe telt maar liefst 48 banen waar je op kunt racen. Veel banen lijken een beetje hetzelfde uit het Mario Kart spel van de Wii, zoals Bowser’s Castle en Rainbow Road bijvoorbeeld. Het spel is geschikt voor de hele familie (vanaf 3 jaar). Voor beginners kun je een handige stuurhulp aanzetten. Dit gebruikt mijn dochter van 4 jaar ook zodat het iets makkelijker blijft om op het parcours te rijden. De jongens van 8 & 10 jaar hebben er al wat meer handigheid in.

Wat erg leuk is, is dat je je vervoersmiddel kunt pimpen met verschillende objecten en onderdelen. Zo kun je af en toe een andere wagen, motor of onderdelen kiezen. Sommige wagens zien er echt hilarisch uit.

Gezellig op oudjaarsdag samen spelletjes doen! Mario Kart 8 Deluxe valt vooral bij de jongens en mannen in de smaak.

Er zitten een paar moeilijke banen bij waarbij je echt goed moet opletten met sturen. Ook kun je racegevechten doen zoals een ballonnengevecht. Best grappig maar het gewone racen vinden wij leuker en uitdagender.

Ik heb bij Bol.com een bijpassende Mario Kart 8 Deluxe hoes voor de Nintendo Switch besteld. Zo kunnen we de Switch makkelijker meenemen zonder bang te zijn dat deze beschadigd. En Mario Kart vinden de jongens het leukst!


New Super Mario Bros U. Deluxe Review

De nieuwe Super Mario Bros is echt leuk en speel ik het liefst alleen. Ik kan mijzelf daar zo een uur mee vermaken. Heerlijk even me-time. Je kunt het spel met maximaal 4 spelers spelen en er zijn maar liefst 164 levels. Daar ben je dus wel even zoet mee voordat je deze game hebt uitgespeeld.

De game is geschikt voor de familie en ook weer vanaf 3 jaar zoals de andere spellen. Toch vinden mijn zoontjes van 8 en 10 het erg frustrerend als ze een paar keer over een level niet halen. Beginners zoals zij kunnen dan beter kiezen voor Nabbit. Deze personage overleefd volgens mij bijna alles. Maakt het iets leuker en minder complex voor ze omdat je vaak meerdere handelingen moet doen.

In New Super Mario Bros U. Deluxe zit nog een nieuw personage. Dat is Toadette. Met een speciale kroon veranderd ze in Peachette. Je kunt dan een dubbele sprong uitvoeren of langer zweven.Van deze drie Mario games vind ik zelf New Super Mario Bros U. Deluxe het leukst om alleen te spelen en Super Mario Party om samen te spelen. Mijn kinderen vinden Mario Kart 8 Deluxe overduidelijk het gaafste spel en mijn man New Super Mario Bros U. De favorieten zijn dus flink verdeeld over welk spel het leukste is.

Welk Mario spel lijkt jou het leukst? Ik ben benieuwd naar jouw favoriet.

*Dit blog bevat affiliatie linkjes. Voor meer info zie onze disclaimer. De spellen mochten we testen.

Review Date
Reviewed Item
Mario spelletjes voor de Nintendo Switch, Super Mario Party, Mario Kart 8 Deluxe, New Super Mario Bros. U Deluxe,
Author Rating
51star1star1star1star1star

8 Comments

 • Reply Lipstickencupcakes februari 5, 2019 at 12:01 am

  Hier een Mario kart fan, maar andere Mario spellen vind ik ook erg leuk. De Wii u wordt hier nog steeds regelmatig gebruikt.

 • Reply Nicole Orriëns februari 5, 2019 at 9:18 am

  Ze lijken me allemaal leuk eigenlijk. Ik hoor veel goede dingen ook over de Nintendo Switch, maar zelf ken ik hem helaas niet.

 • Reply Lodi februari 6, 2019 at 11:17 am

  Wij zijn helemaal gek van de Super Mario Party, met zijn vieren spelen we vaak het raft spel. De jongens zijn ook wild van Lego Undercover. Ook echt een aanrader. De andere spellen ken ik niet, leuk om te lezen wat jullie er van vinden.

 • Reply Marsha februari 6, 2019 at 7:08 pm

  Ik ben zelf niet zo van dit soort spelletjes, maar lijkt me echt super voor de kids!

 • Reply Aya februari 6, 2019 at 11:51 pm

  Dit blijft mijn favoriete spelletje. Ik houd van Mario.

 • Reply Renata Feyen februari 7, 2019 at 6:22 pm

  Ik ben er zelf niet mee bezig en mijn kleindochter moet nog 3 worden, maar ik hou het in mijn achterhoofd voor als ze wat groter is 🙂

 • Reply Nadia februari 9, 2019 at 2:24 pm

  Leuk leuk leuk!!! Wij zijn aan het sparen voor de Switch, nog heel even! Vooral omdat mama het zo leuk vind hahahaha I Love Mariokart

 • Reply tamara februari 12, 2019 at 10:03 am

  Mario vond ik ook altijd leuk om te spelen blijft denk ik wel een spel voor generaties lang

 • Leave a Reply