Het Maritiem Museum, een leuk uitje voor het hele gezin!

Gek op boten, schepen en alles daaromheen? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij het Maritiem Museum in Rotterdam. Op zondagen kun je zelfs meevaren op een historisch schip en deze zomer liggen er bootjes van de Kids Marina bij de Museum haven. Wij namen tijdens onze vakantie met het hele gezin een kijkje in dit leuke museum, binnen en buiten!

Waar we in veel museums naar anderhalf uur weer buiten stonden was dit keer niet het geval. Alhoewel, dit museum is deels binnen en buiten. De kinderen kregen een paspoort met opdrachten. We moesten dingen zoeken, afvinken en raadsels oplossen. Met het paspoort en alle activiteiten hebben we ons wel vier uur lang vermaakt! Er was zoveel te zien en te doen, zolang zijn we nog nooit in een museum geweest. Alle hens aan dek, kijk en lees je mee?

Paspoort vakantie Maritiem Museum

Bezoekers ontvangen van 8 juli tot en met 3 september een persoonlijk maritiem paspoort bij de reisbalie van het museum. Hiermee reis je door het museum én de haven. Dit was echt superleuk om te doen al is het soms wel even zoeken. Gelukkig kregen we een paar goede tips van een vrijwilliger zodat we na afloop van ons bezoek het paspoort konden laten afstempelen.

Knutselen diy Museumboot Maritiem Museum

In de haven voor het museum liggen historische schepen. Bij de ingang van het museum kun je kijken welke schepen die dag geopend zijn. Wij hadden geluk want dat waren er die dag heel veel! In één van de schepen hebben mijn kinderen alle drie een bootje geknutseld met piepschuim en andere materialen. Deze mochten we meenemen naar huis en behalve het bootje van mijn zoon bleven de andere twee ook echt drijven.

Van 11 juni t/m 27 augustus zijn er iedere zondag historische rondvaarten vanuit de Maritiem Museum Haven. In een tocht van anderhalf uur ontdekken opvarenden de Erasmusbrug en andere Rotterdamse highlights vanaf het water. Ook krijgen zij een inkijkje in de historie van bijvoorbeeld stoomsleepboot ‘Dockyard V’ (1940) of ‘Havendienst 20’ (1941), schepen die nog hebben meegewerkt aan de wederopbouw van Rotterdam. Tickets zijn te koop via de website van het Maritiem Museum.

img_7724

Kids Marina Maritiem Museum Brandweerboot

Tijdens de zomervakantie is Kids Marina te gast in de Museumhaven van het Maritiem Museum aan de Leuvehaven in Rotterdam. Kinderen beleven hoe het is om kapitein van een schip te zijn en besturen zelf een stoere politieboot, brandweerboot, prinsessenboot of vier van de andere boten in de Maritiem Museum Haven. Kaarten kun je bij de ingang van het Maritiem Museum kopen. Mijn zoontjes stuurden de brandweerboot om de beurt al was dit niet zo makkelijk als we in eerste instantie dachten. Hesjes aan, een korte uitleg en gaan. Na een kwartiertje rondjes te varen meerden we weer aan en gingen we verder met ons museumbezoek.

Maritiem Museum

Zeekastelen Cruise Museum

Binnen in het Maritiem Museum begon ons avontuur bij de Offshore Experience. We moesten even wachten tot de deuren opengingen en kregen een film met instructies te zien. Dit was erg spannend en na de film moesten we allemaal een veiligheidshesje en een helm op om het offshore platform te betreden. Hier zag je alles in 4D. Helaas vond mijn dochter het allemaal een beetje eng en ben ik snel van het platform afgegaan.

Ook zijn er leuke tentoonstellingen zoals Expeditie Knappe Koppen met astronaut André Kuipers, en Zeekastelen. Bij Zeekastelen kun je kijken in de wereld van de cruiseschepen. Zo zie je koffers en andere artikelen van vroeger, foto’s en miniaturen van cruises een heus nagebouwd Casino. Echt supergaaf en luxe wat er allemaal op deze schepen zit!

Professor Plons

Professor Plons Maritiem Museum Spelen

Maritiem Museum Professor Plons Dek

Op de bovenste verdieping is de afdeling ‘Professor Plons’. Dit vonden de jongste twee het leukst van het museum! Dit gedeelte van het Maritiem Museum is bedoeld voor de jongste bezoekers. Hier kunnen ze knopen maken, in schepen klimmen en klauteren en er is een ruim dakterras vol speeltoestellen. De kinderen kunnen er spelen, papa en mama genieten van het uitzicht. Geweldig! Wat ook een voordeeltje is bij dit museum is dat je zowel binnen als buiten gebruik kunt maken van gratis Wifi.

Wij kwamen ogen en tijd te kort voor het Maritiem Museum en komen zeker nog eens terug als we weer in de buurt zijn van Rotterdam.

Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis, kinderen van 4 t/m 15 jaar betalen € 9 entree en iedereen die ouder is dan 15 jaar betaald € 12,50. Voor de Kids Marina betaal je eenmaal € 12,50 voor 15 minuten varen voor maximaal 4 personen.

Bezoekadres Maritiem Museum

Leuvehaven 1
3011 EA  Rotterdam

Ben jij al eens in het Maritiem Museum geweest of zou jij daar ook eens heen willen?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

8 thoughts on “Het Maritiem Museum, een leuk uitje voor het hele gezin!

Geef een reactie