Dit nemen we mee naar de peuterspeelzaal

Mijn dochter mag aanstaande donderdag voor het eerst naar de peuterspeelzaal. Wij ontvingen een lijstje met de dingen die wij daarvoor moeten aanschaffen. Ik laat jullie in foto’s zien wat wij voor onze dochter gekocht hebben. Nu maar hopen dat ze het ook echt leuk gaat vinden daar 😉

Ook al gaat mijn dochter twee middagen in de week moet er toch het een en ander mee. Het is per peuterspeelzaal verschillend wat je mee moet nemen. Bij de een neem je zelf eten en drinken mee en bij de ander zit het bij de kosten van de peuterspeelzaal inbegrepen. Wat ik hieronder laat zien is wat wij moeten meenemen.

(Rug)tasje

peuterspeelzaal2

Dit rugzakje kreeg ik een tijdje geleden en nemen we straks twee keer per week mee naar de peuterspeelzaal. Het is voor de leidsters handig om al je eigen spullen met de naam van je kindje te markeren. Dat is op deze tas dus niet nodig. Deze rugzakjes met naam kun je in verschillende kleuren bestellen op vandietrix.nl

Lunch setje

peuterspeelzaal4

Bij de peuterspeelzaal waar mijn dochter heen gaat moeten we zelf eten en drinken meegeven. Ze verblijft er op een middag 3 uurtjes en daarom hebben ze ook een ‘eetpauze’. Mijn dochter is geen groter eter en daarom heb ik een medium formaat bakje van Mepal. Hier kunnen een paar stukjes fruit in of een paar stukjes brood.

Tasje met reserve kleding

peuterspeelzaal1peuterspeelzaal3

Dit tasje blijft op de peuterspeelzaal liggen. Er gebeuren op de peuterspeelzaal natuurlijk wel eens ongelukjes dus dan in een complete set kleertjes handig. Afgestemd op het weer natuurlijk. Als het zomer is gaat er nog een kort setje in. Ook luiers en verschoondoekjes. Dit wordt niet bij ons op de peuterspeelzaal gesponsord omdat sommige kindjes bepaalde luiers of doekjes niet kunnen verdragen en omdat ze anders zoveel verschillende maten moeten aanschaffen.

Regenlaarsjes en pantoffels

peuterspeelzaal5

Binnen moeten de schoenen uit in de gang en de kindjes mogen op sokken of pantoffels naar binnen. Ik kocht de pantoffels in de sale bij Scapino voor € 5,- De regenlaarsjes zijn gevoerd dus krijgt ze geen koude voetjes met dit weer. Ik geloof dat ik die eens bij de Aldi of Lidl heb gekocht.

Regenkleding / Sneeuwpak

peuterspeelzaal6

Een regenpak heb ik nog niet gevonden. Wel heb ik een lekker warm pak om buiten in te spelen. Ze proberen elke dag met de kinderen even naar buiten te gaan. Dus ook in de sneeuw en ook als het motregent. Denk bij sneeuw natuurlijk ook aan de handschoenen, een sjaal en een muts.

Tips

Trek je kindje niet de mooiste en duurste kleertjes aan. Op de peuterspeelzaal worden er ook activiteiten met de peuters ondernomen zoals verven, knutselen en dergelijke. Ook is het eventueel handig om een foto van het complete gezin aan de leidsters door te geven. Als je kindje ontroostbaar is dan kunnen hun de foto even laten zien en uitleggen dat mama of papa straks weer komt. Vergeet ook niet alles te labelen. Bij Goedgemerkt kun je daarvoor hele leuke stickers kopen. Sandy heeft de stickers getest. Lees hier haar review.

Moeten jullie ook een hele waslijst aan spullen meenemen naar de peuterspeelzaal of naar school?

 

7 thoughts on “Dit nemen we mee naar de peuterspeelzaal

Geef een reactie