met-kinderen-uitkijken-naar-kerst

Met je kinderen uitkijken naar kerst

Zijn jij en je kinderen helemaal gek van alles wat met kerst te maken heeft en wil je het liefste zo vroeg mogelijk beginnen met de kerstversiering ophangen in huis? Samen aftellen naar de meest gezellige tijd van het jaar is iets wat je moet koesteren, zeker als je kinderen nog jong zijn. Op jonge leeftijd doen je kids nog graag mee en versieren ze graag de kerstboom met jou, terwijl ze dit in hun puberjaren wellicht liever overslaan. Met je kinderen uitkijken naar kerst? Je kunt niet vroeg genoeg beginnen. Dus aan de slag met die decoraties!

Bouw samen een kerstdorp

Ben je wel eens in het tuincentrum langs de kerstafdeling gelopen? Wat je dan ziet heb je nog nooit ergens anders gezien! Hele kerstdorpen staan hier te pronken, waarbij de inwoners van heuvels af skiën en de winkeltjes volhangen. Gezellige muziek klinkt er uit deze Lemax Kersthuisjes, waardoor je volledig meegenomen wordt in de kerstsfeer. Dit is niet alleen voor kinderen leuk om op te bouwen thuis, maar ook voor volwassenen is het een fantastische activiteit. Bouw samen een enorm dorp op in de kamers van je kids, in de woonkamer of bijvoorbeeld in de vensterbank naast de voordeur. Zo kun je samen aftellen tot kerst en elke dag weer genieten van jullie creatie.

Samen de boom opzetten

Vanaf wanneer is het sociaal geaccepteerd om de kerstboom op te zetten? Als je een echte boom hebt kun je dit het beste wat meer uitstellen, omdat deze niet al te lang mooi blijft staan in je woonkamer. Je kunt ook een kunstkerstboom kopen die je een stuk langer mooi kunt laten staan. In dat geval kun je er gewoon voor kiezen om deze al lekker in november op te tuigen samen met je kinderen, zodat jullie extra lange voorpret hebben. Laat hen vooral bepalen welk ornament waar moet, want zo maak je het voor hen extra leuk.

Een adventskalender

Wie houdt er niet van om elke dag een cadeautje te krijgen? Met een adventskalender kun je aftellen tot de magische kerstdagen, waarbij je elke dag een klein cadeautje krijgt. Dit kun je aan je kids cadeau doen, maar bijvoorbeeld ook aan je partner. Je kunt deze kalenders kopen, maar door de populariteit zijn ze nogal prijzig. Maak er daarom zelf een en scoor wat leuke cadeautjes die goed bij je kids passen. Lees hier onze tips adventskalender vullen. Zo maak je ze écht blij en weet je zeker dat je uitgegeven geld goed terecht komt. Vanaf 1 december heb je elke dag blije gezichten in de ochtend!

Geef een reactie