Mijn ervaring met Zilverkapjes

Weet je nog dat ik een stukje had geschreven over de Silverette en dat ik last had van spruw? Gelukkig is de spruw inmiddels verdwenen. Mede dankzij Zilverkapjes. Zilver heeft een antibacteriële werking. Een natuurlijke behandeling i.p.v. zalfjes en crèmes waar van alles aan toe is gevoegd om het herstel aan je tepels te bevorderen.

Na het publiceren van de blog over spruw en de Silverette kreeg ik het aanbod om zowel één Silverette en één Zilverkapje te proberen. Ik had op dat moment veel last van spruw tegelijkertijd met mijn dochtertje. Ik besloot dan ook om ze te proberen en mijn ervaringen met jullie te delen. Gelukkig is de spruw nu verdwenen dankzij een crème waarmee ik al was begonnen en de kapjes die net voor iets sneller herstel zorgden.

zilverkapjes

Verpakking

De kapjes waren zorgvuldig verpakt in satijnen zakjes en een luxe verpakking. Het lijken wel sieradendoosjes. Als je aan zilver denkt dan denk je meestal ook eerst aan sieraden. De kapjes zijn geen sieraden maar een hulpmiddel voor pijnlijke en gevoelige tepels tijdens en na de zwangerschap. Wel kun ze je later ooit laten omsmelten tot een sieraad mocht je dat willen. Zilver verliest immer zijn waarde niet.

Ik heb een Bokeh filter over de foto’s gezet, het lijkt hier net alsof de verpakkingen glitteren maar deze zijn gewoon egaal zonder glitters!

zilverkapjes2

Op de foto hierboven zien jullie links het Zilverkapje en rechts de Silverette. Toen ik de websites beide bekeek dacht ik in eerste instantie dat het om hetzelfde product ging. Dat is niet waar. Het idee hierachter is hetzelfde, alleen de samenstelling van het zilver, de vorm en de werking anders.

Verschil tussen de Zilverkapjes en Silverette

  • De Silverette bestaat uit 925 zilver en de Zilverkapjes uit 999 zilver.
  • De vorm is anders (zie afbeelding hierboven).
  • De prijs. Een setje van Silverette kost € 55,- en Zilverkapjes € 45,-

Mijn ervaring

Beide kapjes heb ik tegelijkertijd gedragen tijdens de periode dat ik en mijn dochtertje spruw hadden en daarna ook nog even. Ik kan niet meedelen welke van de kapjes voor jullie het beste zijn, maar wel dat het Zilverkapje bij mij beter op zijn plek bleef zitten. De Silverette steekt natuurlijk een stukje uit. Als je een strak shirt aan heb dan zie je dit uiteraard. Dat vind ikzelf niet prettig. Dit is persoonlijk.

Mijn voorkeur gaat dus naar het Zilverkapje! Tussen de voedingen door spoelde ik ze af met warm water. De kapjes zorgen tijdelijk voor verkoeling wat heel fijn is als je spruw of tepelkloven hebt. Ik denk dat dit hygiënischer is dan zoogkompressen en daardoor het herstelproces sneller gaat met behulp van de Zilverkapjes en de Silverette. Het voorkomt ook doorlekken van melk door je kleding.

Ik draag het Zilverkapje ook tussendoor om deze ongemakken en spruw te voorkomen. Uit ervaring vertellen dat spruw best pijnlijk is. Ik ben blij dat het weg is!

zilverkapjes1

In Italië zijn deze kapjes al erg bekend en als medisch hulpmiddel verkrijgbaar in elke apotheek!  Kende jij deze kapjes al?

 

10 thoughts on “Mijn ervaring met Zilverkapjes

Geef een reactie