Mijn ervaring met Zilverkapjes

Weet je nog dat ik een stukje had geschreven over de Silverette en dat ik last had van spruw? Gelukkig is de spruw inmiddels verdwenen. Mede dankzij Zilverkapjes. Zilver heeft een antibacteriële werking. Een natuurlijke behandeling i.p.v. zalfjes en crèmes waar van alles aan toe is gevoegd om het herstel aan je tepels te bevorderen.

Na het publiceren van de blog over spruw en de Silverette kreeg ik het aanbod om zowel één Silverette en één Zilverkapje te proberen. Ik had op dat moment veel last van spruw tegelijkertijd met mijn dochtertje. Ik besloot dan ook om ze te proberen en mijn ervaringen met jullie te delen. Gelukkig is de spruw nu verdwenen dankzij een crème waarmee ik al was begonnen en de kapjes die net voor iets sneller herstel zorgden.

zilverkapjes

Verpakking

De kapjes waren zorgvuldig verpakt in satijnen zakjes en een luxe verpakking. Het lijken wel sieradendoosjes. Als je aan zilver denkt dan denk je meestal ook eerst aan sieraden. De kapjes zijn geen sieraden maar een hulpmiddel voor pijnlijke en gevoelige tepels tijdens en na de zwangerschap. Wel kun ze je later ooit laten omsmelten tot een sieraad mocht je dat willen. Zilver verliest immer zijn waarde niet.

Ik heb een Bokeh filter over de foto’s gezet, het lijkt hier net alsof de verpakkingen glitteren maar deze zijn gewoon egaal zonder glitters!

zilverkapjes2

Op de foto hierboven zien jullie links het Zilverkapje en rechts de Silverette. Toen ik de websites beide bekeek dacht ik in eerste instantie dat het om hetzelfde product ging. Dat is niet waar. Het idee hierachter is hetzelfde, alleen de samenstelling van het zilver, de vorm en de werking anders.

Verschil tussen de Zilverkapjes en Silverette

 • De Silverette bestaat uit 925 zilver en de Zilverkapjes uit 999 zilver.
 • De vorm is anders (zie afbeelding hierboven).
 • De prijs. Een setje van Silverette kost € 55,- en Zilverkapjes € 45,-

Mijn ervaring

Beide kapjes heb ik tegelijkertijd gedragen tijdens de periode dat ik en mijn dochtertje spruw hadden en daarna ook nog even. Ik kan niet meedelen welke van de kapjes voor jullie het beste zijn, maar wel dat het Zilverkapje bij mij beter op zijn plek bleef zitten. De Silverette steekt natuurlijk een stukje uit. Als je een strak shirt aan heb dan zie je dit uiteraard. Dat vind ikzelf niet prettig. Dit is persoonlijk.

Mijn voorkeur gaat dus naar het Zilverkapje! Tussen de voedingen door spoelde ik ze af met warm water. De kapjes zorgen tijdelijk voor verkoeling wat heel fijn is als je spruw of tepelkloven hebt. Ik denk dat dit hygiënischer is dan zoogkompressen en daardoor het herstelproces sneller gaat met behulp van de Zilverkapjes en de Silverette. Het voorkomt ook doorlekken van melk door je kleding.

Ik draag het Zilverkapje ook tussendoor om deze ongemakken en spruw te voorkomen. Uit ervaring vertellen dat spruw best pijnlijk is. Ik ben blij dat het weg is!

zilverkapjes1

In Italië zijn deze kapjes al erg bekend en als medisch hulpmiddel verkrijgbaar in elke apotheek!  Kende jij deze kapjes al?

 

10 Comments

 • Reply Batboy mei 24, 2016 at 6:39 am

  Ziet er luxe uit! Ik heb er gelukkig nooit last van gehad. Gelukkig heeft het bij je geholpen!

 • Reply Shannon Sheila mei 24, 2016 at 7:56 am

  Dit kende ik helemaal niet! Heb zelf nooit last van spruw gehad, maar ken genoeg andere mama’s die er wel last van hadden. Ik ga dit onthouden 😉

 • Reply Birgit mei 24, 2016 at 8:03 am

  Ik had er nog nooit van gehoord. Wat fijn dat het geholpen heeft!

 • Reply Vlijtig Liesje mei 24, 2016 at 10:24 am

  Wat een handig systeem! Ik kende dit niet. Ik heb destijds wel eens gentiaan violet gebruikt om van de spruw af te komen.

 • Reply Dhini mei 24, 2016 at 10:38 am

  Nog nooit gehoord. Het lijkt mij handig. Wat fijn dat het geholpen heeft!

 • Reply Yvonne mei 24, 2016 at 11:58 am

  Nee ik kende ze helemaal niet. Maar wel goed, beter inderdaad dan alle zalfjes.

 • Reply De borstvoeding Tag - VolgMama.nl juli 10, 2016 at 5:01 am

  […] uiteraard. De Zilverkapjes waren wel erg prettig bij […]

 • Reply Joice september 15, 2016 at 9:54 am

  Ik ben er al een tijdje naar opzoek 2dehands, maar niets te vinden…
  Iemand een idee waar ik dit kan lenen of 2dehands kopen?

  • Reply Nathalie september 15, 2016 at 10:17 am

   Oei, tweedehands dat zou ik niet weten.. Misschien even zelf contact opnemen met Zilverkapjes, hopelijk kunnen zij je meer vertellen over uitleen.

 • Reply Lenada juni 1, 2017 at 8:50 pm

  Ja, ik ken dit product! WERKT SUPER!

 • Leave a Reply