Ojee.. Mijn kind heeft in zijn eigen haar geknipt!

Na het avondeten ging ik even naar boven om iets op te ruimen. Toen ik weer beneden kwam was het al te laat.. Daar lagen een aantal lange lokken over de vloer die mijn zoon er zelf afgeknipt heeft. En dan zegt hij ook nog eens met een big smile: “Mama ik heb mijn haren geknipt, mooi hè?!” Boos worden heeft geen zin, en nadat ik zelf bijgekomen was van de schrik kon ik er ook wel om lachen. Ik heb hem zelf geknipt en hij heeft nu een heel ander koppie. Dag lange lokken!

ojee

Lesje geleerd

Je hoopt natuurlijk nooit dat je kind onverwachts zijn eigen haren gaat knippen. Ik had dit ook niet aan zien komen. Een driejarige die een schaar in de handen heeft laat je natuurlijk niet even alleen. Mijn zoontjes van 6 en 8 jaar waren televisie aan het kijken en ik zei dat ik even boven iets op moest ruimen en dat ik zo weer terug kwam. Ik nam mijn dochtertje van een mee naar boven en toen ik klaar was en de woonkamer binnenkwam was het al te laat. Hij had zelf de schaar uit de keukenla gepakt en trof hem aan met de schaar in zijn handen en plukken haar op de grond.

Hoe haalt zo’n jongetje van 6 het eigenlijk in zijn hoofd? Hij was zo trots als een pauw en zei met een big smile: “Mama ik heb mijn haren geknipt, mooi hè?!”. Dusss. Ja schat heel mooi maar een beetje scheef, maar zal mama het nog stoerder maken en wil je alsjeblieft nooit meer je eigen haren gaan knippen?

Zijn mooie lange haren voor..

zesEn nadat mama de schaar erin heeft gezet..

kapsel2kapsel1

Een hanenkam!

Toen had hij de keus: helemaal de tondeuse erover, stekeltjes bovenop of een hanenkam. Dat werd dus het laatste. Een beetje wennen is het wel. Een heel ander koppie zo en cool! Nu nog een pot stevige haargel kopen om de hanenkam mooi te stylen elke dag! Zal binnenkort een betere foto plaatsen 😉

Heeft jouw kind wel eens in zijn of haar eigen haren geknipt? Hoe reageerde jij toen?

14 thoughts on “Ojee.. Mijn kind heeft in zijn eigen haar geknipt!

 1. Lijkt me vreselijk als die van mij dat zouden doen is gelukkig (nog) nooit gebeurd! En hij had het zo lang!! Maar misschien even de achterkant iets bijwerken en dan is het vast een cool kapsel ?. Gelukkig is het haar van je andere zoontje bespaart gebleven en had je Yvana mee genomen naar boven anders had je 3 kinderen met een hanenkam!!

 2. Ohhhh help! Hier is dat gelukkig nog nooit gebeurd. .wel trekt dochterlief regelmatig zelf haar haarspeldjes er uit inclusief pluk haar ? vreselijk! Dan zeg ik altijd dat ze dat niet moet doen omdat ze anders net zo’n coupe krijgt als haar papa ?

 3. Haha volgens mij proberen de meeste kinderen het een keer. Ik vlak voor mijn communie omdat ik geen ingevlochten haar wilde op die dag. Van lang naar boblijn.

  Met zo’n stoere hanekam moet eigenlijk ook af en toe gekleurde gel. ?
  Beetje haarlak op de kam werkt trouwens beter dan de gel en wast makkelijker uit dan wax.

 4. Wohowww!
  Ik betrapte Jules en Alixe eens met een grote pot vette crème uitgesmeerd over hun hele lichaam. Uiteindelijk was dit peanuts tegenover wat jij meemaakte.
  Howly Mowly, ik zou verschieten!

  (Gelukkig bij een ongeluk, bij jongetjes kan je’t nog gemakkelijk kort knippen.
  Ik hoop dat mij dochter dit nooit in haar hoofd haalt. hahahaha!)

 5. haha leuk die hanenkam! Mijn dochter heeft ook ooit haar pony laten afknippen door een vriendinnetje…. net toen we hem lieten bijgroeien bij de rest en we al een behoorlijk eind waren. Ik ben toen wel erg boos geworden, ook om duidelijk te maken dat ze dat nooit meer mocht doen. Daarna heb ik het predicaat ‘strenge moeder’ van jaar gekregen 😉

Geef een reactie