Ojee.. Mijn kind heeft in zijn eigen haar geknipt!

Na het avondeten ging ik even naar boven om iets op te ruimen. Toen ik weer beneden kwam was het al te laat.. Daar lagen een aantal lange lokken over de vloer die mijn zoon er zelf afgeknipt heeft. En dan zegt hij ook nog eens met een big smile: “Mama ik heb mijn haren geknipt, mooi hè?!” Boos worden heeft geen zin, en nadat ik zelf bijgekomen was van de schrik kon ik er ook wel om lachen. Ik heb hem zelf geknipt en hij heeft nu een heel ander koppie. Dag lange lokken!

ojee

Lesje geleerd

Je hoopt natuurlijk nooit dat je kind onverwachts zijn eigen haren gaat knippen. Ik had dit ook niet aan zien komen. Een driejarige die een schaar in de handen heeft laat je natuurlijk niet even alleen. Mijn zoontjes van 6 en 8 jaar waren televisie aan het kijken en ik zei dat ik even boven iets op moest ruimen en dat ik zo weer terug kwam. Ik nam mijn dochtertje van een mee naar boven en toen ik klaar was en de woonkamer binnenkwam was het al te laat. Hij had zelf de schaar uit de keukenla gepakt en trof hem aan met de schaar in zijn handen en plukken haar op de grond.

Hoe haalt zo’n jongetje van 6 het eigenlijk in zijn hoofd? Hij was zo trots als een pauw en zei met een big smile: “Mama ik heb mijn haren geknipt, mooi hè?!”. Dusss. Ja schat heel mooi maar een beetje scheef, maar zal mama het nog stoerder maken en wil je alsjeblieft nooit meer je eigen haren gaan knippen?

Zijn mooie lange haren voor..

zesEn nadat mama de schaar erin heeft gezet..

kapsel2kapsel1

Een hanenkam!

Toen had hij de keus: helemaal de tondeuse erover, stekeltjes bovenop of een hanenkam. Dat werd dus het laatste. Een beetje wennen is het wel. Een heel ander koppie zo en cool! Nu nog een pot stevige haargel kopen om de hanenkam mooi te stylen elke dag! Zal binnenkort een betere foto plaatsen 😉

Heeft jouw kind wel eens in zijn of haar eigen haren geknipt? Hoe reageerde jij toen?

14 Comments

 • Reply Batboy oktober 12, 2016 at 9:15 pm

  Lijkt me vreselijk als die van mij dat zouden doen is gelukkig (nog) nooit gebeurd! En hij had het zo lang!! Maar misschien even de achterkant iets bijwerken en dan is het vast een cool kapsel ?. Gelukkig is het haar van je andere zoontje bespaart gebleven en had je Yvana mee genomen naar boven anders had je 3 kinderen met een hanenkam!!

  • Reply Nathalie oktober 12, 2016 at 9:51 pm

   Ja inderdaad, mijn dochter heeft al zo weinig haar 😉 Ik laat het eerst even zo.

 • Reply Liess oktober 12, 2016 at 9:27 pm

  Ik heb taft, gel-wax voor Bram en die is echt heel fijn.

  • Reply Nathalie oktober 12, 2016 at 9:37 pm

   Is die gel-wax stevig? Heb nu zo’n 1 euro pot gel maar dat is zo slap als ik weet niet wat haha 😉 Ik ga morgen eens kijken bij de drogist.

 • Reply Birgit oktober 12, 2016 at 9:44 pm

  Oh nee!! Gelukkig hebben die van mij dat nooit gedaan! Ben nu wel benieuwd naar het voor-aanzicht 😉

  • Reply Nathalie oktober 12, 2016 at 9:50 pm

   Wees blij haha! Stel je voor D haar lange haren.. Zou zo zonde zijn. Binnenkort volgen betere foto’s. Eerst even sterke gel halen 😉

 • Reply Janske oktober 12, 2016 at 10:42 pm

  Ohhhh help! Hier is dat gelukkig nog nooit gebeurd. .wel trekt dochterlief regelmatig zelf haar haarspeldjes er uit inclusief pluk haar ? vreselijk! Dan zeg ik altijd dat ze dat niet moet doen omdat ze anders net zo’n coupe krijgt als haar papa ?

 • Reply Tamara TS oktober 12, 2016 at 11:03 pm

  Haha volgens mij proberen de meeste kinderen het een keer. Ik vlak voor mijn communie omdat ik geen ingevlochten haar wilde op die dag. Van lang naar boblijn.

  Met zo’n stoere hanekam moet eigenlijk ook af en toe gekleurde gel. ?
  Beetje haarlak op de kam werkt trouwens beter dan de gel en wast makkelijker uit dan wax.

 • Reply Wendy oktober 13, 2016 at 9:55 am

  Hahaha, ja dit gaat vast bij ons ook ooit nog gebeuren met twee meiden in huis. Maar de hanenkam is wel erg cool! 😀

 • Reply Vlijtig Liesje oktober 13, 2016 at 10:20 am

  Ja, helaas wel. En het resultaat was om te huilen. Maar het is wel echt zoiets dat er bij hoort, dus ik maakte me er nooit zo druk over verder.

  De hanenkam staat hem ook goed.

 • Reply Ester oktober 13, 2016 at 10:39 am

  Wohowww!
  Ik betrapte Jules en Alixe eens met een grote pot vette crème uitgesmeerd over hun hele lichaam. Uiteindelijk was dit peanuts tegenover wat jij meemaakte.
  Howly Mowly, ik zou verschieten!

  (Gelukkig bij een ongeluk, bij jongetjes kan je’t nog gemakkelijk kort knippen.
  Ik hoop dat mij dochter dit nooit in haar hoofd haalt. hahahaha!)

 • Reply Fleur oktober 13, 2016 at 12:00 pm

  haha leuk die hanenkam! Mijn dochter heeft ook ooit haar pony laten afknippen door een vriendinnetje…. net toen we hem lieten bijgroeien bij de rest en we al een behoorlijk eind waren. Ik ben toen wel erg boos geworden, ook om duidelijk te maken dat ze dat nooit meer mocht doen. Daarna heb ik het predicaat ‘strenge moeder’ van jaar gekregen 😉

 • Reply Nathalie oktober 16, 2016 at 9:26 pm

  Dat even slikken en er achteraf om lachen kan ik me voorstellen! Maar je eerste gevoel.. phoe!

  Hier hebben ze wel eens een klasgenootje gehad die de schaar ter hand heeft genomen, ook leuk 🙁

 • Reply Bart maart 9, 2022 at 9:51 am

  Mijn dochter deed het net, zo mooie haren en dan vooraan een heel pluk weg, wist even niet goed wat te doen. Op naar de kapper

 • Leave a Reply