Minder geknoei met NumNum lepeltjes

Heerlijk hè, zo’n peuter in de ‘ik wil alles zelluf doen’ fase. Het hoort er allemaal bij. Rondom de eettafel lijkt het vaak wel een slagveld. Overal vliegt het het eten je om de oren als mijn dochter bezig is met eten. Van Moderne Moeders kregen we de NumNum Pre-Spoons om te proberen. Zou het geknoei nu minder zijn geworden?

Als baby boden wij onze dochter Rapley aan. Hierbij voerden we haar niet en kreeg ze bijvoorbeeld een bordje broccoli of een banaan om het eten zelf te ontdekken in plaats van kant en klare potjes. Dit veroorzaakt natuurlijk veel geknoei omdat je je kindje niet voert en omdat je kindje de fijne motoriek nog volop ontwikkelt om te leren eten. Rond een jaar of drie gaat het zelf eten met een vork of lepel al een stuk beter.

NumNum lepeltjes

img_5880

NumNum lepeltjes is een nieuw innovatief product op de babymarkt. Deze lepeltjes kunnen al gebruikt worden door baby’s vanaf 6 maanden en het is de eerste stap naar zelf eten. Er zitten 2 verschillende lepeltjes in de verpakking en dat valt meteen op. Het oranje lepeltje heeft een gat en de blauwe heeft een andere structuur. Dat er een lepel een gat heeft vond ik best apart, hoe werkt dat nou precies?

Heel simpel: dippen. Je kindje hoeft met deze lepeltjes niet te scheppen en de lepel naar zijn of haar mond te balanceren. Hier ging het dus ook vaak fout bij mijn dochter, dat het eten onderweg naar haar mondje al van de lepel viel.

Het blauwe NumNum lepeltje

img_5866

Het blauwe NumNum lepeltje is geschikt voor vloeibaar eten zoals yoghurt, vla etc. Ik heb mijn dochter beide lepeltjes aangeboden bij de yoghurt om te kijken wat ze ermee zou doen. Normaal heeft ze een kunststof lepeltje waarmee ze haar toetjes eet. Meestal ligt de helft van de inhoud ernaast omdat ze nog niet goed weet hoe ze het vast moet houden. Mijn dochter heeft beide lepels geprobeerd voor het toetje maar heeft een voorkeur naar de blauwe.

Het oranje NumNum lepeltje

img_5875

Het oranje NumNum lepeltje is meer geschikt voor de wat dikkere purees. Denk hierbij aan aardappelpuree,  een zelfgemaakt groentehapje, of pap. Het gat in het midden zuigt het eten als ware op en het blijft er tussen zitten.

Wat vinden wij van de NumNum lepeltjes?

numnum

Top! NumNum lepeltjes geven natuurlijk geen garantie dat de tafel en je kindje vlekvrij blijven van het eten maar er komt zeker meer eten in het mondje dan met een normale lepel. De lepel ligt fijn in de hand en is niet glad. Hierdoor valt je lepel niet zo snel uit de hand. Ik heb er zelf ook een toetje mee gegeten en vond het zeer prettig. Ik ben nogal verbaasd hoeveel zo’n klein lepeltje aan eten opneemt. Het maakt niet uit hoe mijn dochter het lepeltje vasthield het eten viel er niet (snel) af. Ook zat mijn dochter op de lepeltjes te kauwen, dat kan te maken hebben met de kiezen die doorkomen of omdat ze het lepeltje gewoon fijn vind. Met een normaal lepeltje deed ze dat nooit. En de NumNum lepeltjes voelen gewoon wat zachter aan. Ik vind het jammer dat we de lepels niet eerder hebben ontdekt. Nu nog opzoek naar een kom die niet zo snel verschuift op tafel. De lepeltjes kunnen wij zeker aanraden.

Dip, eet en eetsmakelijk!

NumNum lepeltjes (per twee verpakt) zijn onder andere te koop bij Moderne Moeders voor € 11,95.

Kennen jullie deze innovatieve lepeltjes al?

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

9 thoughts on “Minder geknoei met NumNum lepeltjes

  1. Ik had deze lepeltjes nog nooit eerder gezien, Mijn zoontje van drie wil geen ‘babybestek’ meer en wil een ijzeren lepel 😉 Maar voor zijn kleine broertjes kan ik het over een paar maandjes misschien wel proberen.

  2. Wow geniale uitvinding! Ik kende deze nog helemaal niet. Hoewel ik moet zeggen dat mijn dochtertje liever met haar handen eet. Dat is natuurlijk ook veel leuker 😉 haha! Ik ga hier eens naar kijken. Misschien is het wat voor der.

Geef een reactie