minecraft jaarboek 2018 recensie

Minecraft jaarboek 2018: een musthave voor de fans!

Mijn zoontjes spelen nu al iets langer dan een jaar Minecraft. Geweldig om te zien wat zij met hun fantasie in dit wereldje uit vierkante blokken kunnen bouwen. Toen ik las dat het Minecraft jaarboek van 2018 uitkwam dacht ik meteen dat zij dit wel leuk zouden vinden. Spelen jullie Minecraft?

Meestal bouwen mijn jongens zomaar iets wat ze leuk vinden. Met het jaarboek wat we hebben gekregen, hebben zij al enkele dingen nagebouwd. Benieuwd wat zij ervan vonden?

Over Minecraft

Minecraft bestaat al sinds 2011 en  dit spel is nog steeds erg populair. Je kunt het spel alleen spelen maar ook als multiplayer. Het genre is is bouwen en avontuur. Het spel bouwt een wereld, met grondstoffen, tegenstanders, dieren, tunnelsystemen, bergformaties en meren. Elke speler heeft een eigen avatar om mee te spelen.

minecraft-playstation-jaarboek-2018
Minecraft spelen op groot scherm

Het Mojang Minecraft Jaarboek 2018

Het jaarboek is natuurlijk bedoeld voor iedereen die Minecraft speelt. Het boek staat vol met overlevingsstrategieën voor avonturiers, uitgebreide informatie over de Adventure Mode, inspiratie voor zelfgemaakte kaarten én ideeën voor Minecraft-avonturen in de ‘echte’ wereld. Bouw bijvoorbeeld een achtbaan, overleef in een burcht of lees het interview met Max Brooks, die een Minecraft-fictieboek heeft geschreven die in maart 2018 word uitgegeven.

Het boek uitgegeven door Meis & Maas en is te koop in de boekhandel en winkels voor € 10,95.

minecraft-kerstman-slee-bouwen-playstation
De slee van de kerstman nabouwen uit het Minecraft Jaarboek 2018
minecraft-2018-jaarboek-slee-kerstman
Yes, goed gelukt! Zien jullie de slee?

Wat vinden wij van het het Mojang Minecraft Jaarboek 2018?

Mijn zoontjes (7 en 9 jaar) spelen ongeveer twee keer per week Minecraft op de Playstation. Het spel biedt de jongens creativiteit en driedimensionaal inzicht. Wij wisten helemaal niet dat er Minecraft boeken bestonden, dus dit is het eerste maal dat we hiermee kennis maakten. Wel hebben we thuis nog ergens een magazine liggen van Minecraft maar die is al wat ouder.

Het boek heeft een stevige bruine omslag met gouden opdruk. Het ziet er feestelijk uit en daarom is het ook een leuk idee om het boek cadeau te geven tijdens de feestdagen. Het boek telt 72 pagina’s met makkelijk te begrijpen tekst en prachtige gekleurde afbeeldingen erbij.

Mijn zoon zegt: “Het is een mooi boek waarmee ik veel nieuwe dingen kan leren. Ik zou ook wel een keer naar Minecon willen maar jammer dat dat zo ver weg is. Er staan veel leuke tips in het boek!”

Spelen jullie Minecraft?

Bewaren

6 thoughts on “Minecraft jaarboek 2018: een musthave voor de fans!

Geef een reactie