moedermaffia-niets-van-aan-trekken

Wijze lessen; trek je niets aan van de moedermaffia

Door Jocelyn – 1,5 jaar geleden gingen we het grootste avontuur aan van ons leven. Dat wisten we toen ook wel alleen kon niets ons  voorbereiden op hoe dit zou voelen…

Nu 1,5 jaar later weten we inmiddels beter. En waar 1.5 jaar voor volwassenen bijna verwaarloosbaar is, is dit in babyjaren een wereld van verschil. Van een hulpeloze newborn naar een stoute dreumes die ineens geen angst meer kent en zich bovenaan het klimrek bevind… Van een baby die heel veel wel best vond tot een ventje met een eigen mening die ondanks dat, er weinig verstaanbaar uitkomt toch echt een duidelijke mening heeft…

Zo leuk om te zien dat het een echt persoontje wordt hè. En op wie die dan lijkt? We hebben nu besloten dat als hij zoet aan spelen is lijkt hij het meest op mij en als ie stout is op Frank (logisch toch?). Nee grapje, hij heeft gelukkig trekjes van ons beide maar natuurlijk een paar streken van zichzelf zoals het hoort. Hij is en blijft zijn eigen persoon dat veel te snel groot wordt letterlijk!

Want het is waar wat ze zeggen; de tijd vliegt. En dat is heerlijk en beangstigend tegelijk. Maar ik denk dat het ook wel een beetje ouderschap in een notendop is. Voor ons is het ook fijn, je wordt makkelijker met je kind (tenminste wij dan). Je wilt niet eten vandaag? prima! Morgen weer dag!  3 dagen thuis want de crèche is dicht? Hoppa, opa en oma willen vast ook een dagje oppassen, wij gaan even lekker lunchen. Maar dit is hoe wij erin staan. Het kan natuurlijk anders en dat is ook prima.

Nog iets wat ouderschap je geeft; je wordt milder voor jezelf en voor anderen. Vroeger vond ik zoveel, ik zou dit niet doen als ik zelf een kind zou hebben en dat niet en blablabla. Well look at me now! Ik heb zeker mijn kind voor de tv gezet met een croissantje i.p.v. avondeten. Ja sorry hoor. Ik was moe en hij was vervelend. Dit soort dingen gebeuren en dat is ook part of the deal en daar hoeft niemand een mening over te hebben of iets van te vinden. Het is soms al zwaar genoeg. Dus laat mensen lekker hun eigen kind opvoeden zonder jou commentaar, behalve om te zeggen: Wat ben jij lekker bezig! En wat doe je het goed! Weg met de zogenaamde moedermaffia en laten we elkaar wat meer steunen… Be Kind voor jezelf en anderen! Dat is de les die ik zelf heb geleerd afgelopen 1.5 jaar als moeder.

*De uitgelichte foto van twee schreeuwende moeders is van BlueHorse_pl / Shutterstock

One thought on “Wijze lessen; trek je niets aan van de moedermaffia

  1. Ja helemaal mee eens. Ik begrijp al dat veroordelen niet. We hebben allemaal onze manier van opvoeden en dat is maar goed ook want wij kennen onze eigen kinderen het beste!

Geef een reactie