Monkey Town Enschede ervaringen

Monkey Town Enschede; springen, klimmen, glijden en lasergamen!

Monkey Town Enschede is op 23 november 2019 jl. officieel geopend en afgelopen week zijn wij er voor het eerst geweest! Ik ging dit keer met de jongste twee kinderen op pad om de nieuwe indoorspeeltuin in Enschede te ontdekken! Wij hadden ons circa 4 uur vermaakt maar als het aan de kinderen lag dan wilden ze nog wel langer blijven…

Monkey Town Enschede

Enschede had al twee indoorspeeltuinen (Ballorig en Avontura) en is er nu nog eentje rijker. Allemaal zijn verschillend en dat maakt het juist leuk voor de afwisseling. Monkey Town Enschede ligt aan het Colosseum, naast de kartbaan en tegenover restaurantjes. Verder zit er op hetzelfde uitgaanscomplex restaurant Senzasia waar je heerlijk kunt wokken en Glowgolfen, er is een bioscoop en meer.

Vroeger heette het uitgaanscomplex Miracle Planet en nu heet al een aantal jaren Go Planet. Wist je dat er jaren geleden ook al eens een Monkey Town heeft gezeten?

Monkey Town Enschede Go Planet

Indoorspeeltuin met gratis spel laserquest

De indoorspeeltuin heeft een apart baby- en peutergedeelte voor kinderen van 0-4 jaar. Hier vind je soft elementen, een ballenbak met discolampen (hoe leuk is dat, je eerste discofeestje?), een roetsjbaan met sleetjes, skippydieren, een bouwhoek en een klimgedeelte.

Daarnaast heb je een trampoline zone met hoge netten erom voor de veiligheid.

Ook heb je nog een grote apenkooi met obstakels die je moet zien te ontwijken een dat vinden de kinderen best grappig, een bouwhoek, en supercoole glijbanen! En wist al je dat je bij de entreeprijs een muntje krijgt voor 1 gratis spel lasergame?

Monkey Town Enschede Review

Review Monkey Town Enschede

Op zondag zat ik al vroeg met mijn aapjes in de auto naar Enschede. Wij dachten vroeg te vertrekken zodat we ’s middags nog even tijd hadden om bij opa op visite te gaan. De indoorspeeltuin is makkelijk te vinden en je kunt er gratis parkeren. Op de boulevard van Go Planet hangen vlaggen dus Monkey Town Enschede loop je niet zomaar voorbij. 😉

De indoorspeeltuin is mooi, nieuw en groter dan de Monkey Town die er jaren geleden heeft gezeten. Wat mij meteen opvalt is het overzicht van wat er allemaal te doen is. Ik had mijn jas nog niet uitgetrokken en de kinderen renden al meteen als eerste naar de trampolines. Lol hadden ze wel. Zeker toen we per toeval Jungja met haar dochtertje tegenkwamen. Wij wisten dit niet van elkaar en terwijl de kinderen hun weg vonden konden wij gezellig aan de klets onder het genot van een kop thee. Er is ook gratis wifi voor de ouders maar plekken waar je met je laptop in de buurt van een stopcontact kunt zitten zag ik niet.

Lasergamen kan alleen op momenten dat ze het omroepen via de speakers. Helaas is dat niet altijd evengoed te verstaan. Hierdoor hebben we twee beurten moeten wachten maar toen we eindelijk mee konden doen vonden we achteraf dat we dit echt niet hadden willen missen! Echt of om te doen.

Het eten en drinken was prima. Wij bestelden thee, een kan ranja en patat. De bakjes patat zijn ook best grote porties dus krijgt waar voor je geld. De prijzen op de kaart zijn gangbaar maar bepaalde dingen kosten wat meer. Daar moet je gewoon rekening mee houden en dat is bij een andere indoorspeeltuin niet anders.

Of wij nog een keer terugkomen naar Monkey Town Enschede? Zeker wel! Zoals ik in het begin van dit artikel al schreef, hebben mijn kinderen zich uitstekend vermaakt en we kregen van andere gasten met twee kinderen (die te jong waren voor de laserquest, dat spel is namelijk geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar) hun muntjes. Deze hebben we niet meer kunnen inwisselen voor een tweede spel dus die houden de jongens tegoed. Opa en oma wonen in Enschede dus we kunnen het zeker nog eens combineren of we nodigen opa en oma ook mee uit!

De entree voor Monkey Town is € 7,95 inclusief 1 game laserquest (prijspeil 2019) voor kinderen en begeleiders/ouders mogen gratis mee. Bekijk voor meer informatie en de openingstijden deze website.

One thought on “Monkey Town Enschede; springen, klimmen, glijden en lasergamen!

Geef een reactie