monopoly-gamer-mario-kart-nintendo-hasbro-review

Monopoly Mario Kart & Monopoly Fortnite; de leukste offline bordspellen voor gamers!

Mario Kart en Fortnite zijn allebei leuke spellen voor op de gameconsole. Mijn jongens kennen onderhand alle gekke Fortnite dansjes al helemaal uit hun hoofd, en Mario Kart wordt regelmatig samen met het gezin op de Nintendo Switch gespeeld. Het Monopoly bordspel is trouwens één van mijn favoriete gezelschapsspellen. Nu heeft Hasbro in samenwerking de speciale edities ‘Monopoly Gamer Mario Kart’ en ‘Monopoly Fortnite’ uitgebracht. Hoe gaaf?

Bordspellen voor gamers

Monopoly is echt een spel dat ik al jaren ken en uiteraard ook speel als ik een gezellig avondje bij mijn ouders ben. Zij hebben thuis namelijk de klassieke ouderwetse Monopoly versie zoals velen het spel zullen kennen. Iedereen die meespeelde wilde zo snel mogelijk alle straten kopen en huisjes bouwen om op deze manier te incasseren als je tegenspelers op het vakje terecht komen. Ondanks dat ik het spel al zo vaak heb gespeeld, raak ik er nooit op uitgekeken. Toch werd ik erg enthousiast toen ik de persberichten van Monopoly las want aangezien ik Mario en Fortnite fans in da house heb… én ook de lezers niet te vergeten, leek het mij tof om hier wat aandacht aan te besteden.

Monopoly Fortnite editie

monopoly-fortnite-kopen-review

De exclusieve Engelstalige Fortnite editie van Monopoly is ontstaan in samenwerking met Epic Games en is geïnspireerd op de megapopulaire Fortnite videogame! Geen Kalverstraat, maar Title Towers. Algemeen Fonds en Kans zijn vervangen door Trap en Chest cards. In dit spel gaat het er niet om hoeveel je bezit maar of je blijft leven en moet je Health Points verzamelen. Net iets anders dan het klassieke Monopoly spel.

In Monopoly Fortnite claimen 2 tot 7 spelers de welbekende Fortnite locaties, bestrijden ze hun tegenstanders en is het de bedoeling dat je de Storm overleeft. Ben jij Skull Trooper, of Omega? Er zijn maar liefst 27 Fortnite outfits om mee te spelen. Elke keer als er iemand langs start komt laten ze Storm vrij en moet je maken dat je weg komt. De laatste die overblijft wint Victory Royale.

Het is dat het spel Engelstalig is en wordt aanbevolen voor 13 jaar en ouder, anders had ik het spel gekocht voor onder de kerstboom. Voorlopig houden wij het even bij Fortnite op de gameconsole. Misschien heb jij een tiener vanaf deze leeftijd die fan is van Fortnite? Dan is dit zeker een leuk cadeau voor kerst of voor een verjaardag. Bij Bol.com ontdekte ik het spel voor een zacht prijsje. De advies verkoopprijs is normaal € 26,99

Monopoly Gamer Mario Kart – Review

monopoly-mario-kart-review

Voor deze blogpost ontvingen wij van Hasbro het spel Monopoly Gamer Mario Kart. In plaats van zilverkleurige pionnen, race je over het spelbord met Mario, Princess Peach, Toad of Luigi. Het spel is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. Ik testte het spel samen met mijn jongens van net 8 en bijna 11 jaar.

Inhoud:

In de verpakking zitten 4 karts, het speelbord, 4 pionkaarten, 4 infokaarten, 8 Grand Prix kaarten, 16 eigendomsbewijzen, 5 bananen, 1 normale dobbelsteen, 1 power-up dobbelsteen, 90 munten (50 munten die elk 1 waard zijn en 40 munten van 5).

Onze ervaring

Voordat we met het spel kunnen beginnen moeten we eerst het bord klaar leggen en de 90 munten uit kartonnen mallen drukken. Terwijl de jongens met de munten bezig zijn, lees ik hardop de spelregels voor zodat we meteen alle drie weten hoe het spel werkt.

We zien al meteen dat de straten in het Monopoly zijn vervangen door onder andere de Regenboogbaan, Mario’s Circuit en Bowsers Kasteel. Dit zijn allemaal race circuits waar je in het echte spel ook op kunt rijden. Elke speler kiest een pion of in dit geval één van de karts (elke speelfiguur heeft ook een kaartje met zijn eigen vermogen en power-up kracht). Na het lezen van alle spelregels zijn we begonnen op het startvakje. De spelregels zijn wat complexer dan de klassieke monopoly en hier kun je beter even de tijd voor nemen. Een aantal spelregels komen overeen maar er zijn ook nieuwe spelregels in dit spel. Wat handig is is dat elke speler een apart kaartje krijgt met een infokaart en de betekenissen van de power-ups. Zo kun je het spel sneller door spelen zonder steeds het boekje erbij te pakken.

Op elk vakje waar je langskomt pak je de muntjes (denk het deuntje uit het echte spel er maar bij, dat maakt het nog leuker!). Als je op een vakje komt dat van niemand is moet je het kopen of veilen. Daarna kun je de power-up dobbelsteen gooien en kijken of je de speciale krachten kunt gebruiken.

review-monopoly-gamer-mario-kart

review-monopoly-mario-kart-gamer

Het spel heeft veel details en elementen die herkenbaar zijn uit de Mario Kart Game van Nintendo. Zelfs de karts zijn helemaal in detail, echt prachtig gemaakt. Na ongeveer 2 uur kwam er een einde aan het spel en mijn oudste zoon heeft gewonnen. Mijn achtjarige zoon bleef vaak vragen wat er nu moest gebeuren en leek het spel niet zo goed te begrijpen. Dat is wel jammer maar misschien is het handiger als hij eerst een paar keer meekijkt zodat hij het iets beter leert snappen. Of samen met met mama of papa spelen, dat kan natuurlijk ook.

Tot slot

Het is verder echt een heel cool gezelschapsspel om met vrienden of familie te spelen en een musthave voor alle Nintendo fans! De combinatie van Monopoly en Mario Kart in één bordspel is erg verrassend.

En mocht je nou andere favoriete figuren dan, Mario, Luigi, Princess Peach of Toad hebben in de Mario Kart Game, dan kun je nog aparte karts bijbestellen zoals Shy Guy, Rosalina en andere voor dit te gekke Monopoly bordspel.

Heb jij wel eens een speciale editie van Monopoly gespeeld, zo ja welke dan? Ook ben ik heel benieuwd of Monopoly Fortnite of Monopoly Gamer Mario Kart iets voor jullie is.

*Dit bevat een opgestuurd product en affiliatie linkjes. Meer info hierover kun je in onze disclaimer lezen.

One thought on “Monopoly Mario Kart & Monopoly Fortnite; de leukste offline bordspellen voor gamers!

  1. Hoi Nathalie,
    Wij hebben het spel ook, maar met de engelse spelregels.
    Daardoor kunnen de jongens hem dus niet zomaar spelen.
    Als ik jouw beschrijving lees heb jij de Nederlandse spelregels?

Geef een reactie