Museum Beelden aan Zee Scheveningen

Museum Beelden aan Zee - Volgmama

Museum Beelden aan Zee

Kort geleden brachten wij een bezoekje aan het museum Beelden aan Zee. Samen met andere bloggers en onze kinderen waren we uitgenodigd om de nieuwe tentoonstelling Brasil, Beleza?! te bekijken. Er stond een leuk programma op ons te wachten met onder ander een leuke workshop voor de kinderen en een rondleiding.

Het museum ligt een beetje verstopt tussen de duinen van Scheveningen maar als je de borden volgt dan is het makkelijk te vinden. Vanaf de boulevard is het makkelijk te herkennen aan de SprookjesBeelden aan Zee. Vanaf daar loop je zo naar boven, langs het beeld ‘De boze mama’ naar het museum.

Sprookjesbeelden aan Zee. Moby Dick - Volgmama
Sprookjesbeelden aan Zee. Moby Dick.

SprookjesBeelden aan Zee

Deze leuke tentoonstelling is gratis en voor iedereen toegankelijk en ligt op een terras aan langs de Scheveningse boulevard. Hier vind je drieëntwintig sprookjes in mooie beelden uitgebeeld zoals Pinokkio, Hans & Grietje en Moby Dick. Ze zijn gemaakt door een Amerikaanse beeldhouwer Tom Otterness. Overal zie je kleine poppetjes bij wat dan wel weer grappig is. Bijna alle kinderen moeten dan ook even proberen om er een poppetje af te trekken maar ze zitten echt muurvast. Bij het museum kun je voor de kinderen een leuk speurboekje ophalen met opdrachten bij deze beelden.

Museum Beelden aan Zee Brasil, Beleza?! - Volgmama
Rondleiding door het museum en bij de tentoonstelling.

Brasil, Beleza?!

De huidige tentoonstelling gaat over de hedendaagse Braziliaanse beeldhouwkunst en is nog te bekijken tot en met 2 oktober 2016. Brazilië is het thema van de grote kunstmanifestatie van 2016 in museum Beelden aan Zee.. De Olympische Spelen van 2016 zijn de aanleiding voor een ode aan de Braziliaanse beeldhouwkunst. De letterlijke en meest heldere betekenis van het Portugese woord ‘beleza’ is ‘schoonheid’, hoewel het woord tegenwoordig vooral onder jongeren en vrienden gebruikt wordt als een erkenning, zowel bevestigend als in een vraag: “What’s up? Alles in orde? Ja, ok.” De groepstentoonstelling Brasil, Beleza?! Onderzoekt de huidige stand van zaken in Brazilië. Het land is op het hoogtepunt van de economische crisis en bevindt zich in grote politieke instabiliteit. De tentoonstelling biedt een kleurrijke blik op het land met een selectie van historische, hedendaagse en nieuwe werken van meer dan 25 kunstenaars.

Ook leuk voor kinderen!

Maar dan wel vanaf een jaar of minstens 4. Kijken doe je natuurlijk met je ogen en niet met je handen, wat natuurlijk niet altijd even makkelijk is voor de kinderen. Deze zomervakantie organiseert het museum speciaal voor kinderen een leuke workshop in combinatie met een rondleiding door de tentoonstelling. Maak samen een leuk kunstwerk en je kunt zelfs een stukje kunst proeven. Het museum verkoopt tijdens de tentoonstelling ijs in allerlei grijstinten. Een beetje apart maar wel lekker! Mocht je meewillen doen aan de vakantieworkshop dan kun je hier de datums vinden. Wel handig om even een plekje te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Museum Beelden aan Zee - Beleza Ijs - Volgmama
Kunst om op te eten, tinten grijs ijs!

Gipsbeelden

Naast de tentoonstelling hebben we terwijl de kinderen druk bezig waren met de workshop het museum verder bekeken. Er is onder andere een afdeling met gipsbeelden, voor scholen is dit ook zeker interessant om eens een aanvraag te doen voor een gipskist. Met deze gevulde kist kunnen de leraren samen met de leerlingen iets maken.

mbaz4

Buitenterras

Met een frisse zeebries is het heerlijk om over het terras van het museum te lopen. Hier staan ook erg veel prachtige diverse beelden die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Na afloop van deze leuke dag hebben wij genoten van een hapje en drankje in het museumrestaurant.

Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.  De prijs voor volwassenen is € 15.-, kinderen van 13 – 18 jaar betalen € 7,50 en voor kinderen tot 13 jaar is de entree gratis. Kijk voor meer info op www.beeldenaanzee.nl

Hebben jullie kinderen al eens aan een workshop van een museum deelgenomen? Ken jij nog meer leuke museums voor kinderen?

 

 

6 thoughts on “Museum Beelden aan Zee Scheveningen

Geef een reactie