Een naamketting voor kinderen

“Wat een mooie naam heeft jouw kindje. Hoe schrijf je dat?” hoor ik regelmatig. Nou uhh zo, Y-V-A-N-A. Wat zou ik mijn kleine meisje graag oorbellen willen geven, maar dat ziet papa op deze leeftijd niet zo zitten.  Een mooie ketting mocht ze wel. Ik zocht een leuke zilveren naamketting voor haar uit bij Names4ever.

Sieraden tik

Vroeger had ik als tiener en puber bakken vol sieraden. Armbanden, oorbellen, ringen en kettingen in alle maten, vormen en kleuren. Bij elk outfit had ik wel een passende set sieraden en ging met alle trends mee. Mijn collectie is inmiddels flink uitgedund maar mijn dochter weet mijn schatten te vinden. Regelmatig pakt ze een van mijn armbanden omdat ze ze zo mooi vind.

Ik kocht toen ze een baby was al een zilveren armbandje voor haar met zo’n plaatje. Die draagt ze nog steeds en is al zo versleten dat haar naam niet eens meer leesbaar is. Daar ben ik bij deze naamketting van Names4ever niet bang voor. Met haar armpjes en armband zit ze overal aan, ze kroop ermee over de grond etc.. dat verklaard natuurlijk al een hoop.

naamketting - review
De naamketting zat verpakt in een prachtig mooi roze glimmend doosje.

Naamketting

Voordat ze van ons een ketting met naam kreeg droeg ze al vaker kettingen met houten en plastic kralen. Een ketting was voor haar daarom niet ongewoon. Ik mocht een naamketting uitzoeken bij Names4ever. Naamkettingen verkopen ze daar in zilver en goud en de speciale kinderkettingen hebben een lengte van 35 cm. De ketting zit dus bij de prijs in. Het is een Jasseron ketting die aan de naam vast zit, een ketting die verbonden is door ringetjes.

Vroeger kreeg ik zelf een gouden naamketting van mijn ouders. Het was toen helemaal hip en vind het zo leuk dat ze nog steeds bestaan en gemaakt worden. Dit is een leuk cadeau om te geven als beloning of voor een verjaardag of ander feestje.

naamketting

De zilveren naamketting is mooi en het naamplaatje is redelijk stevig. Er zit een normale sluiting aan wat natuurlijk even oppassen is met kleine kinderen die nog nooit een ketting hebben gedragen. Ik heb de ketting ook bij mijn zoontjes van 6 en 9 jaar geprobeerd en kwam erachter dat qua lengte het ongeveer bij een kindje past tot 6 jaar. Dus is je kindje 6 jaar of ouder zou je voor een ‘normale’ zilveren ketting kunnen kiezen. Deze is iets langer.

Mijn dochter kan er dus nog lang plezier van hebben en vind de ketting gelukkig zelf ook erg mooi. Omdat ze zelf de sluiting niet open krijgt en de ketting niet over haar hoofd past, krijgt ze de naamketting alleen om als ik erbij ben. Het zou immers jammer zijn als ze het stuk trekt.

naamketting2

Een naamketting bij Names4ever koop je al vanaf € 29,95, ook hebben ze er leuke hangers, infinity sieraden en sieraden waar je een vingerafdruk op kunt laten maken.

Heeft jouw kindje al een naamsieraad? Of heb jij er zelf één?

*Dit blog bevat een opgestuurd product. Voor meer info zie de disclaimer.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

8 thoughts on “Een naamketting voor kinderen

  1. Ik kan me helemaal voorstellen dat vooral bij een lastige naam dit echt een geschenk is. Zelf ben ik docent dus zou het echt geen probleem vinden als al mijn leerlingen zo’n ketting zouden hebben haha! Ziet er mooi uit de ketting voor je dochter, en wat een mooie naam heeft ze!

  2. Leuk voor haar! Zelf heb ik er geen, we hadden een naamketting voor mijn dochter gekregen maar toen was ze erg jong en dan vind ik kettingen en andere dingen om d nek erg gevaarlijk. Inmiddels is het ding ook kapot

  3. Mijn meiden hebben bij geboorte zo’n lief zilver naam armbandje gekregen met bedeltjes, heel schattig. Ze hebben het alleen nooit gedragen. Bange moeder was ik..straks slikken ze het in.. mijn dochter van nu 10 heeft nu ook zo’n naamsieraad van names4ever. Heel leuk!

Geef een reactie