60 kleine nageltjes om te knippen

IMG_6373

Schattig hè deze lieve kleine babyteentjes van mijn dochter? Hier was ze een paar weekjes oud. Bij ons in huis maken we regelmatig tijd voor een knipbeurt van maar liefst 60 kindernageltjes! Zestig, het klinkt veel maar het is zo gepiept.. als ze alle 3 mee werken!

Bij pasgeboren baby’s zijn de nageltjes nog erg zacht en kun je ze beter de eerste paar weken nog niet knippen tot ze wat harder zijn. Als een baby lange nageltjes heeft kun je sokjes of krabwantjes  over de handjes heen trekken tegen het krabben. Ook kun je deze nageltjes voorzichtig proberen te vijlen.

Meestal neem ik de kinderen één voor één op schoot om hun nageltjes bij te werken. Ik vind zelf het knippertje het prettigst om te gebruiken. Een schaartje kun je ook gebruiken. Net wat je zelf prettig vind. Vaak zet ik dan de televisie aan met een kinderprogramma erop. Zo zitten ze meestal mooi rustig en kan ik rustig alle nageltjes gemakkelijk bijknippen.

Best eng de allereerste keer die nageltjes knippen, vonden jullie niet? Bang om in die kleine vingertjes te knippen.. Óók ik heb per ongeluk een keer in een vingertje geknipt. Dat kan iedereen gebeuren. Mijn tip is dan ook om er voor te zorgen dat je de nageltjes knipt als de baby slaapt of ontspannen is. Bijvoorbeeld na een flesje of na de borstvoeding.

baby-manicure-set-88b03-usp-nl-1-8b71304e*Afbeelding van Difrax.nl

Hierboven op de afbeelding zie je een baby manicure setje van Difrax. Dit setje is speciaal ontworpen voor de nagelverzorging van baby’s. Ook in andere kleuren verkrijgbaar.

Knip jij babynageltjes met een schaartje, knipper of vijl jij ze liever?

Geef een reactie