Namen uitzoeken is lang niet altijd even makkelijk

Een naam bedenken voor je kind vind ik wel een van de moeilijkste dingen. Je zit er namelijk wel je hele leven aan vast!

Toen ik voor de eerste keer zwanger was wilde ik graag zo snel mogelijk weten wat ‘het’ zou worden, want zo kon ik mij echt op een soort concentreren. Met 16 weken wist ik dat ik een jongen zou krijgen. Ik had een klein notitieboekje in mijn tas en elke keer als ik een leuke naam zag of hoorde schreef ik het op. Ik had al een paar leuke namen, maar voor mijn gevoel zat DE naam er nog niet tussen. Mijn man vond weer een andere naam leuk. We zaten nog niet echt op een lijn hij heeft echt een totaal andere smaak! Uiteindelijk kozen we samen een naam uit die ik had opgeschreven, maar toch was ik er nog niet echt blij mee.

Korte namen

Ik houd van korte namen en namen die niet zo vaak voorkomen. Best lastig dus.
Toen hoorde ik op tv de naam ‘Deon’ en dat vond ik meteen mooi! Die naam zou het worden (voor mij dan). Ik vertelde het aan mijn man. Maar waar ik al bang voor was, hij vond het helemaal niks!?! Daar was ik best een beetje chagrijnig om.
Uiteindelijk heb ik hem kunnen overhalen, gelukkig. Ik zei; “Je moet het gewoon een paar keer zeggen dan went het vanzelf”. En dat was ook zo.

namen

Toen ik voor de tweede keer zwanger was had ik al wel een meisjesnaam, maar een jongensnaam werd al moeilijker. Met 16 weken kreeg ik te horen dat ik een jongen zou krijgen en pakte meteen mijn notitieboekje, maar al die namen wat ik had opgeschreven vond ik helemaal niks meer. Mijn man kwam met namen waarvan ik dacht; Oh alsjeblieft niet!

Switchen?

Ik keek in tijdschriften, ging op internet kijken en kocht een namenboekje. Maar nog steeds vonden we niets! Totdat ik ergens in een blad DE naam zag staan: Sten. En ja ik wist t dit zou m worden! Mijn man vond het gelukkig meteen een mooie naam pfff :). Totdat ik een andere naam had …. Ja, switchen kon nog wel dacht ik, hij is toch nog niet geboren, maar helaas die vlieger ging niet op. Mijn man was nu al zo gewend aan de naam.

1,2,3?

Ik had niet gedacht zo snel weer zwanger te zijn van ons derde kindje, maar een naam voor zowel een jongen als een meisje had ik al. En met 16 weken wisten mijn man en ik dat ons derde kindje Brent zou gaan heten!

Ik ben erg benieuwd hoe jij aan de naam van je kindje bent gekomen. En waren jullie het er samen over eens?
Wilde je ook weten wat het geslacht zou zijn zodat een naam kiezen iets makkelijker zou zijn? Of had je al heel lang een naam en heb je nooit getwijfeld?

Mijn naam is Krystle en ben 33 jaar. Ik ben getrouwd en heb 3 zoontjes: Deon (3 jaar), Sten (2 jaar) en Brent (7 weken). Ik ben begonnen met een eigen Facebook pagina BoyswillbeBoys,  speciaal voor ouders met jongens. Het lijkt me leuk als je ook een kijkje komt nemen op mijn pagina en natuurlijk even ‘liked’. En dan heb ik ook meteen een leuke winactie op mijn site staan!

Bedankt voor je ingezonden blog over dit onderwerp Krystle. Ik vond het erg moeilijk om namen uit te kiezen. Bij alle zwangerschappen hadden we rond de 25-30 weken een definitieve naam.

7 thoughts on “Namen uitzoeken is lang niet altijd even makkelijk

  1. Namen uitzoeken krijgt een bijzondere dimensie als het een Islamitische naam ‘moet’ zijn omdat de vader moslim is. Dan kan het Consulaat zeggen ‘Nou, de gekozen naam is een Westerse/Christelijke naam, dit kunnen we niet accepteren.’. Gelukkig is dit inmiddels verandert. De neutrale namen van onze kids zijn toen geaccepteerd.

Geef een reactie