Bouwen met micro-sized blokjes: de Giant Banyan Tree van Nanoblock (review)

Nanoblock | Giant Banyan Tree

nano3

Bouwstenen heb je in veel verschillende formaten. Zo beginnen de kleintjes met Lego Duplo Primo of Mega Blocks en zijn er kleine Lego steentjes voor kinderen vanaf 4 jaar. Wat voor mij totaal nieuw is zijn de Nanoblocks: micro-sized building blocks.  Ieniemienie bouwsteentjes voor kinderen vanaf 8 jaar en voor volwassenen 😉

Even te vergelijking kun je de foto hieronder zien. Daar zie je goed het verschil tussen een Legoblokje (paars) en de Nanoblocks.

nano2

Mijn zoon van 7 speelt graag met Lego en bouwt de meeste bouwwerken foutloos na uit de legoboekjes. Ook verzint hij zelf graag het één en ander bijvoorbeeld auto’s met vlammenwerpers en dat soort aparte dingen. De Nanoblocks leken me een leuke nieuwe uitdaging voor hem.

Nanoblock is een systeem met micro-sized bouwblokjes en het kleinste blokje is maar liefst 4x4x5 mm. Hierdoor is het mogelijk om met veel details mooie kunstwerken te bouwen.

Het doosje wat we hier laten zien is de variant: de Giant Banyan Tree of Banyan Tree Square in Lahaina, Hawaii. Deze boom was in het jaar 1873 geplant en is één van de grootste en oudste Banyan bomen uit de hele wereld. Meteen een geschiedenis weetje rijker. Mochten we ooit in Hawaii komen dan moeten we deze boom maar eens in het echt bekijken.

Deze variant bestaat uit meer dan 300 blokjes en heeft level 3/5. Moeilijkheidsgraad 3 dus. We gaan eens kijken of mijn zoon van bijna acht jaar dit kan bouwen.

nano1

Het begin van de boom is het moeilijkst aangezien je eerst moet uitleggen en daarna pas bouwen. De gebruiksaanwijzing is in het Engels of Amerikaans maar het meeste word met plaatjes stap voor stap duidelijk uitgelegd.

Zelfstandig lukte het nét niet helemaal om mijn zoon dit te laten bouwen. Met een oog over zijn schouder heeft hij het wel zelf kunnen bouwen met slechts een enkele correctie.

nano6

Conclusie

Mijn zoon vond het erg leuk om te bouwen en is blij met het resultaat. Het is zeker geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, mits ze geen achterstand of problemen hebben met de fijne motoriek! Deze variant en een andere (Sagrada Familia) heb ik zelf gekocht bij de Kruidvat. Ze zijn daar nu in de aanbieding met een gele sticker korting van 50% en heb 1,85 betaald per doosje! Dit is een koopje want normaal kosten deze doosjes rond de acht euro. Rennen dus naar de Kruidvat 😉

nano4

Hadden jullie deze bouwblokjes al eens gezien?

En willen jullie ook zien hoe de Sagrada Familia eruit ziet in Nanoblocks?

 

 

6 thoughts on “Bouwen met micro-sized blokjes: de Giant Banyan Tree van Nanoblock (review)

  1. Leuke bezigheid. Lijkt me vooral ook goed voor het ruimtelijke inzicht als ik die kaart die erbij hoort zo bekijk. Mijn zoon is er zelf nog te jong voor, dus als ik het niet in de stofzuigerzak wil hebben moet ik hier nog even mee wachten hihi.

    Als hij wat ouder is zal hij dit vast erg leuk vinden. Heeft ‘ie van z’n papa 😉

Geef een reactie