Natura Docet Wonderryck in Denekamp

Op Social Deal kocht ik met 50 % tickets voor het Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp. Voor nog geen tien euro kon ik met mijn drie kinderen het museum bezoeken. Tijdens ons bezoek was er een rondleiding waarbij de kinderen op het eind het huisdier ‘Loesje’ mochten aaien of heel kort even vasthouden. Loesje is een slang..

Ontdek de Wondere Wereld van de natuur in Natura Docet Wonderryck Twente
Ga op avontuur en verwonder je over de bijzondere collectie dieren in de Wonderkamers, bouw je eigen digitale bos in Funky Forest,  ontdek de natuur in 3D en geniet van de mooie museumtuin en het  landschap van Noord Oost Twente. Deze woorden klinken heel uitnodigend op de website van Natura Docet.

Jaren geleden ben ik als kind eens met schoolreisje naar Natura Docet geweest. Wonderryck is een naam wat er later bijgekomen is. Gek genoeg herken ik nog veel van vroeger tijdens ons bezoek. De opgezette dieren, fossielen en geraamtes van dieren. Meteen bij binnenkomst zien we het geraamte van een dinosaurus, wauw! Dat was al heel indrukwekkend voor de kinderen.

skelet dino wonderryck denekamp

Bij de kassa kun je een speurtocht kopen voor € 1. Ik had er een gekocht maar die is uiteindelijk in de kinderwagen beland omdat deze te moeilijk was voor onze jongens. Mocht je alles hebben gevonden op het blaadje en de goede woorden ingevuld dan kon je hem na afloop weer inleveren voor een kleinigheidje. In de zomervakantie zijn er extra activiteiten waaronder de rondleiding die we helaas net gemist hadden.

slang loesje wonderryck natura docet

Nadat we onze tickets hadden ingeleverd, een speurtocht meenamen en naar binnen wilden gaan kwam er een medewerker met een slang aan. De slang heet Loesje en de kinderen mochten de slang aaien of kort eventjes vasthouden. Dit is normaal gesproken geen dagelijkse attractie. Loesje is het huisdier van het museum en heel lief.

natura docet volgmama

natura docet volgmama wonderryck

In het museum staan veel gerepareerde diersoorten. Het ziet er mooi uit maar ergens blijf ik het ook wel een beetje creepy vinden. Ik zou ook nooit opgezette dieren in huis willen hebben. Mijn zoons vonden het wel interessant, zo zie je de details van dieren die normaal nooit dichtbij je komen. Wat ik vroeger erg leuk vond hadden ze nog steeds, bakken met lichtgevende stenen en fossielen. Fossielen van planten, dieren en schelpen!

funky forest wonderyck

spel wonderryck museum denekamp

Voor kinderen is het beneden het leukst. Hier kun je spelletjes doen op touchscreens aan de muren en ervaren hoe het is om op een tractor te zitten. Deze simulator schud je een beetje heen en weer. Dit vonden de kids erg leuk! De 3 D film hebben de jongens bekeken en het Funky Forest was erg leuk!

water apenkooi tuin wonderryck denekamp

apenkooi natura docet

boom klimmen volgmama

Na anderhalf uur hebben we het binnen wel gezien en gingen we naar buiten de museumtuin in. Daar kunnen de kinderen spelen in de apenkooi, erg leuk! Ook kun je er een stukje wandelen en van de mooie tuin genieten. Parkeren is overigens gratis bij het museum en er is ook een brasserie voor een lekker hapje of een drankje. Ik denk dat dit museum leuk is voor kinderen vanaf de basisschool.

Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis, van 4 tot 16 jaar betaal je normaal € 5,00 en iedereen ouden dan 16 jaar betaald € 9,00.

Bezoekadres Natura Docet Wonderryck

Oldenzaalsestraat 39
7591 GL Denekamp

Ben jij hier al eens geweest?

Bewaren

One thought on “Natura Docet Wonderryck in Denekamp

Geef een reactie