nerf battle

Nerf battle: Raptorstrike en Reflex IX-1

Toys for boys! Onze Nerf verzameling met drie kleine guns heeft er een nieuwe bij: de megagrote stoere Nerf Raptorstrike. Dit is speelgoed waar onze zoontjes van 7 en 9 jaar alleen mee mogen spelen als één van ons als ouder er toezicht op heeft. Wij hielden een battle met 2 guns. Wint de grote of de kleine Nerf gun?

Een jaar of twee geleden waren we eens op een verjaardagsfeestje waar een kindje samen met zijn vader aan het schieten was.  Het was een kleine Nerf pistool en mijn zoontjes wilden het ook graag eens proberen. Papa probeerde het ook samen waren ze helemaal om. Mama, mogen wij ook een Nerf?

Ik heb mij dus over laten halen en kocht toen bij de Action 2 x het model Reflex IX-1, het kleine Nerf pistooltje die je ook in deze blog ziet. Later kwam daar nog de Nerf Jolt bij die we in een leuke goodiebag kregen. De Nerf Jolt is volgens mij één van de kleinste Nerf guns.

nerf-battle-raptorstrike-gun-accustrike-blog

The Nerf Gun Battle

Samen met mijn zoontjes vergeleken en testen we de grote Nerf Raptorstrike en de kleine Reflex IX-1. Nerf heeft een heel groot assortiment en ik vroeg mij wel eens af waarom. Een gun is een gun toch? Daar waren mijn jongens het niet mee eens.. let the battle begin.

Nerf Raptorstrike

 • De Raptorstrike ziet er groter en stoerder uit. 1 punten
 • Je kunt er beter mee richten dan met de andere. 1 punten
 • Je kunt hem vasthouden of op de grond zetten en er als een sluipschutter achter gaan liggen. 2 punten
 • De Raptorstrike is voor een 8 jarige een beetje zwaar en te groot om mee rond te rennen. 0 punten
 • Extra cassette waarmee je een voorraad darts bij de hand hebt. 1 punten

Nerf Reflex IX-1

 • Goedkoop, dus ook geschikt als schoencadeautje of als cadeau voor een kinderfeestje. 1  punten
 • Makkelijk vast te houden en niet zwaar. 1 punten
 • Eenvoudig en in één handbeweging te laden. 1 punten
 • Schiet minder hard en minder accuraat dan de Raptorstrike. 0 punten
 • Geen ruimte voor het bewaren van meerdere darts. 0 punten
 • Klein, dus makkelijk om mee te nemen in je tas. 1 punten

Wie is de winnaar?

Het was een nek aan nek race tussen beide Nerf guns. Een kleine heeft zo zijn voordelen maar de grote ook. De Raptorstrike heeft met 1 punt meer gewonnen in deze spannende battle.

nerf-raptorstrike

Zelf heb ik ook darts geschoten (kogels klinkt natuurlijk zo lomp en ze hebben immers een hele andere vorm) en ik vond het best leuk om te doen. Ik was vroeger als tiener gek op kleiduif schieten en de Nerf guns zijn wel een heel leuk alternatief. Weer of geen weer, je kunt er binnen en buiten mee spelen. Hoe meer je oefent hoe beter het gaat.

Leuke speltip: stapel een paar lege blikken conservenmiddelen of papieren bekertjes in piramidevorm. Zo kun je net als blikgooien een wedstrijdje doen wie als eerst een stapel blikken omver heeft geschoten.

De Nerf Raptorstrike is bij diverse speelgoedwinkels te koop. Bij Bol.com heeft de Raptorstrike momenteel een leuke actieprijs!

Wat vinden jullie van Nerf guns? Zouden jullie zoiets kopen?

13 thoughts on “Nerf battle: Raptorstrike en Reflex IX-1

 1. Hier staat er een grote Nerf op mijn zoontje te wachten als hij zijn A diploma haalt (duurt al 2 1/2 jaar vandaar dat er wel wat tergen over mag staan!) Hoop dat dit een extra motivatie gaat zijn…

Geef een reactie