sourcy appel

Nieuw: Sourcy Water met appelsmaak voor kinderen

Jullie kennen de pakjes water met een fruitsmaakje van Sourcy vast wel. Ze waren er al in de smaakjes aardbei, banaan en sinaasappel. Sourcy heeft nu een nieuwe smaak toegevoegd aan hun assortiment: appel! Wij hebben hem al geproefd. Wat vinden jullie van deze verantwoorde dorstlesser?

Vinden kinderen water vies?

“Water is vies, water is saai, ik lust geen water.” Een paar uitspraken van kinderen die voor ouders vaak worden gehoord. Water heeft toch geen smaak, hoe kan het dan vies zijn? “Aan ouders wordt geadviseerd kinderen vanaf ongeveer 5-6 jaar minimaal 1 liter water te geven. Als je kindje dan niet van water houdt en al dat vocht uit zoeter drinken moet komen, kan dat effecten hebben op bijvoorbeeld gewicht en tanden. Het ene kind leert makkelijker water drinken dan de ander. Mijn kinderen lusten allemaal water en drinken als het aan hun ligt, het liefst water met prik (koolzuur).

Sourcy water met een appel smaak

Het nieuwe Sourcy Water met een appel smaak zit in een vrolijk pakje van 0,2 liter met een afbeelding van Donald Duck. Het bevat 99,8% water uit de bron in Bunnik en 0,2% natuurlijke fruitaroma’s. Water met een Fruitsmaakje van Sourcy heeft wél de smaak van fruit, maar niet de nadelen in de vorm van suiker en zuren. Dat komt door het gebruik van natuurlijk fruitaroma, dat in een minimale hoeveelheid al zorgt voor net een beetje smaak en geur. Daarnaast zijn alle smaken Sourcy Water met een Fruitsmaakje zonder E-nummers, zoetstoffen, suiker of zuren die de tandjes kunnen schaden.

sourcy water voor kinderen

Wat vond ons testpanel ervan?

De pakjes zien er leuk uit en lokken uit om ze te proeven! Mijn drie kinderen wilden ze meteen proberen. Mijn dochter kreeg het schroefdopje niet zelfstandig open en moest ik daarbij even helpen. De schroefdoppen zijn ideaal voor kindjes die een pakje drinken niet in een keer opdrinken. Dopje er weer op, dan kun je het later nog eens aanbieden.

Mijn jongste zoon vond het niet zo lekker. Mijn oudste en mijn jongste vonden het erg lekker smaken! Zelf heb ik ook geproefd maar ik moet even wennen aan het smaakje. Ik vond hem niet heel lekker maar ook niet vies. Goed gekoeld is het drankje natuurlijk het lekkerst!

Drinken jullie wel eens water met een smaakje? Hoe drink jij je water het liefst?

*Dit blog bevat een opgestuurd product.

16 Comments

 • Reply Krystle/Batboy februari 5, 2018 at 6:28 am

  Dat drinken wij eigenlijk nooit, maar zou het weleens willen proberen. Misschien vinden ze het wel erg lekker. Is een keer iets anders!

  • Reply Nathalie februari 5, 2018 at 1:40 pm

   Altijd leuk om nieuwe dingen te proberen toch?

 • Reply Charlotte februari 5, 2018 at 10:00 am

  Nou heeft mijn dochter geen moeite met het drinken van water, maar deze pakjes vond ze ook wel lekker. Ik vind hem zelf het lekkerste van de vier sourcy water smaken.

  • Reply Nathalie februari 5, 2018 at 1:40 pm

   Ik vind aardbei het lekkerst, daarna appel. 🙂

 • Reply Nicole februari 5, 2018 at 10:54 am

  Hier een meisje die graag water drinkt, maar de pakjes van sourcy gingen er toch niet zo makkelijk in. Deze smaak ken ik nog niet.

  • Reply Nathalie februari 5, 2018 at 1:42 pm

   Misschien met een appelsmaakje wel 😉

 • Reply cindy februari 5, 2018 at 11:48 am

  Mijn zoontje kiest zelfs vaak gewoon water maar die doosjes zien er wel super schattig uit. Ik heb ze al eens voorgesteld aan mijn zoontje maar hij linkt Mickey mouse en zijn vriendjes met zijn neefje dus misschien moet ik ze voor hem kopen hihihi

  • Reply Nathalie februari 5, 2018 at 1:42 pm

   Haha wat grappig 🙂

 • Reply Nicole Orriëns februari 5, 2018 at 1:48 pm

  Ik drink het liefst spa rood. Dus water met bubbels. Een smaakje hoeft van mij niet.

 • Reply Sanne februari 5, 2018 at 3:22 pm

  Wij hebben die aardbeien smaak wel eens gehad, mijn kids waren er niet zo fan van. Volgens mij hebben ze dan of liever gewoon water of echte limonade 😉
  Ik ben wel benieuwd naar de appelsmaak.

 • Reply Judith Jasper februari 5, 2018 at 4:06 pm

  de andere smaakjes waren hier niet heel populair. Mijn kleinste vond de aardbei wel ok..

 • Reply Jamey februari 5, 2018 at 8:19 pm

  Ik drink zelf veel te weinig op een dag. Ik wil dat natuurlijk niet voor mijn kleintje later. Dit ziet er handig uit om overal mee naar toe te nemen!

 • Reply Jeanet Veenstra Venema februari 5, 2018 at 8:55 pm

  Wat een vrolijke pakjes! Dat ziet er in elk geval aantrekkelijk uit. En wat enorm handig dat je ze weer dicht kan draaien!

 • Reply Laura / fitfunfab.nl februari 7, 2018 at 11:25 am

  Ik vind dit echt een super goed alternatief voor al die limonades etc! En denken de kindjes toch dat ze iets anders drinken dan water!

 • Reply Tips voor Papa's februari 7, 2018 at 7:21 pm

  Ik kende het water met smaakjes van Sourcy nog niet. Is denk ik een goed alternatief voor al die suikerdrankjes. Bij het CB hier hangt een lijst met ‘kinderdrankjes’ en daaronder het aantal suikerblokjes dat in zo’n drankje zit; zelfs ik met mijn voedingsstudie achtergrond, schrok hier behoorlijk van. Dit is dan een mooi alternatief.

 • Reply Daniëlla februari 8, 2018 at 11:09 am

  Nee, ik vind ze persoonlijk niet lekker. Toen mijn man wilde afvallen en op zoek ging naar een alternatief voor water (hij vind heel de dag water drinken dus saai, haha) heb ik een aantal van dit soort producten gekocht en geproefd. Hij vond het ook niks en gelukkig drinkt mijn dochtertje gewoon water dus ik hoef het ook niet meer in huis te halen.

 • Leave a Reply