sourcy appel

Nieuw: Sourcy Water met appelsmaak voor kinderen

Jullie kennen de pakjes water met een fruitsmaakje van Sourcy vast wel. Ze waren er al in de smaakjes aardbei, banaan en sinaasappel. Sourcy heeft nu een nieuwe smaak toegevoegd aan hun assortiment: appel! Wij hebben hem al geproefd. Wat vinden jullie van deze verantwoorde dorstlesser?

Vinden kinderen water vies?

“Water is vies, water is saai, ik lust geen water.” Een paar uitspraken van kinderen die voor ouders vaak worden gehoord. Water heeft toch geen smaak, hoe kan het dan vies zijn? “Aan ouders wordt geadviseerd kinderen vanaf ongeveer 5-6 jaar minimaal 1 liter water te geven. Als je kindje dan niet van water houdt en al dat vocht uit zoeter drinken moet komen, kan dat effecten hebben op bijvoorbeeld gewicht en tanden. Het ene kind leert makkelijker water drinken dan de ander. Mijn kinderen lusten allemaal water en drinken als het aan hun ligt, het liefst water met prik (koolzuur).

Sourcy water met een appel smaak

Het nieuwe Sourcy Water met een appel smaak zit in een vrolijk pakje van 0,2 liter met een afbeelding van Donald Duck. Het bevat 99,8% water uit de bron in Bunnik en 0,2% natuurlijke fruitaroma’s. Water met een Fruitsmaakje van Sourcy heeft wél de smaak van fruit, maar niet de nadelen in de vorm van suiker en zuren. Dat komt door het gebruik van natuurlijk fruitaroma, dat in een minimale hoeveelheid al zorgt voor net een beetje smaak en geur. Daarnaast zijn alle smaken Sourcy Water met een Fruitsmaakje zonder E-nummers, zoetstoffen, suiker of zuren die de tandjes kunnen schaden.

sourcy water voor kinderen

Wat vond ons testpanel ervan?

De pakjes zien er leuk uit en lokken uit om ze te proeven! Mijn drie kinderen wilden ze meteen proberen. Mijn dochter kreeg het schroefdopje niet zelfstandig open en moest ik daarbij even helpen. De schroefdoppen zijn ideaal voor kindjes die een pakje drinken niet in een keer opdrinken. Dopje er weer op, dan kun je het later nog eens aanbieden.

Mijn jongste zoon vond het niet zo lekker. Mijn oudste en mijn jongste vonden het erg lekker smaken! Zelf heb ik ook geproefd maar ik moet even wennen aan het smaakje. Ik vond hem niet heel lekker maar ook niet vies. Goed gekoeld is het drankje natuurlijk het lekkerst!

Drinken jullie wel eens water met een smaakje? Hoe drink jij je water het liefst?

*Dit blog bevat een opgestuurd product.

16 thoughts on “Nieuw: Sourcy Water met appelsmaak voor kinderen

  1. Mijn zoontje kiest zelfs vaak gewoon water maar die doosjes zien er wel super schattig uit. Ik heb ze al eens voorgesteld aan mijn zoontje maar hij linkt Mickey mouse en zijn vriendjes met zijn neefje dus misschien moet ik ze voor hem kopen hihihi

  2. Ik kende het water met smaakjes van Sourcy nog niet. Is denk ik een goed alternatief voor al die suikerdrankjes. Bij het CB hier hangt een lijst met ‘kinderdrankjes’ en daaronder het aantal suikerblokjes dat in zo’n drankje zit; zelfs ik met mijn voedingsstudie achtergrond, schrok hier behoorlijk van. Dit is dan een mooi alternatief.

  3. Nee, ik vind ze persoonlijk niet lekker. Toen mijn man wilde afvallen en op zoek ging naar een alternatief voor water (hij vind heel de dag water drinken dus saai, haha) heb ik een aantal van dit soort producten gekocht en geproefd. Hij vond het ook niks en gelukkig drinkt mijn dochtertje gewoon water dus ik hoef het ook niet meer in huis te halen.

Geef een reactie