Een hebbedingetje: de fidget spinner + winactie (gesloten)

We kwamen er niet meer om heen. Vriendjes hadden er al één maar mijn zoontjes nog niet. Ik heb het over fidget spinners, de nieuwste speelgoedrage. Deze hebbedingetjes zijn binnen no-time overal uitverkocht en er zijn veel verschillende soorten. Wij hebben ze met led lampjes en ik verloot er één aan jullie.

Mijn jongens wilden dus ook een fidget spinner. Ik wist eerst niet wat ze precies wilden maar ze lieten mij filmpjes op You Tube zien waar ze veel kunstjes uithalen met die dingen. Na wat gegoogled te hebben vond ik dat ze wel een fidget spinner mochten hebben, net als hun vriendjes.

Wat is een fidget spinner?

Een fidget spinner is een soort draaischijf. Je kunt hem tussen je vingers minutenlang laten draaien en je kunt er trucjes meedoen. De spinner is in 1993 bedacht door een Amerikaanse vrouw, Catherine Hettinger. Oorspronkelijk is dit speeltje bedoeld voor kinderen en mensen die moeite hebben met stilzitten en graag friemelen. Voor kinderen met ADHD zou dit dus een zeer geschikt ding zijn.

Een fidget spinner bestaat uit een draaischijf met kogellagers met daaromheen twee of meerdere uitsteeksels. De kogellagers in het midden worden tussen duim en wijsvinger gehouden. Door met een andere vinger een zetje geven aan een van de uitstulpingen gaat het speeltje draaien. Je hebt ze in verschillende kleurtjes en modellen. Er zijn fidget of hand spinners met drie kanten, twee of zelfs vijf. Spinners in batman-vorm, in metalic of goud kleur of met balletjes. Mijn kinderen wilden er graag een met led en heb ze zelf via internet besteld.

Fidget spinners kosten tussen de € 1,50 (Alie express) en € 12 euro in diverse speelgoedwinkels, op Bol.com en andere websites.

Op veel scholen zijn ze tijdens de les verboden. Ik snap het wel als ik mijn jongens er zo mee bezig zie.

fidgetspinner1

Wat kun je met een fidget spinner?

In principe draait het erom dat je de spinner laat draaien, flauw hè?! Tussen twee vingers, op de tafel, of op één vinger. Ook zag ik iemand dit op zijn voorhoofd doen maar dat vind ik wel een beetje eng. Het zal maar in je ogen schieten.. Hieronder een paar filmpje met trucjes.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=DH1fRza6SOU[/embedyt]

 

Mijn kinderen zijn er helemaal happy mee en spelen er momenteel veel mee. Ik ben benieuwd hoelang deze hype of rage zal duren.

Win een fidget led spinner

Wil jij er één met led lampjes winnen? Voor jezelf of om een ander blij mee te maken? Doe dan mee aan deze winactie.

Laat hieronder of op onze Facebookpagina weten dat je meedoet. Voor een extra kans kun je het bericht openbaar op Facebook of Twitter delen. De winnaar of winnares maken we bekend op 28 mei.

Yvonne Oerlemans, gefeliciteerd!

Bewaren

Bewaren

26 Comments

 • Reply Krystle/Batboy.nl mei 21, 2017 at 5:35 am

  Ik ben er wel benieuwd na en doe mee!

 • Reply Réwana mei 21, 2017 at 6:50 am

  Jaaaa super leuk, we hebben er een groene van, maar eentje met lichtjes is toch net even cooler;)
  Ik denk dat Lévi hem helemaal te gek gaat vinden, dus voor hem waag ik een gokje;)))

 • Reply Yolanda mei 21, 2017 at 7:43 am

  Ik doe graag mee. Mijn dochter zou graag zo eentje met lampjes willen.

 • Reply Erika van Koert mei 21, 2017 at 8:18 am

  Ook ik doe graag mee voor de kinderen.
  Gedeeld op Twitter

 • Reply Linda Raaijmakers mei 21, 2017 at 8:46 am

  Ik doe gezellig mee voor onze tweeling Lucas & Eva 😀

 • Reply Cindy Jerphanion mei 21, 2017 at 9:44 am

  Giller mijn dochtertje haar wens! Femi wil heeeelheeeeel graag spinner zei is gek op via klasgenoot geprobeert . Zou dolgraag zelf een spinner willen .

 • Reply Jolein koolske mei 21, 2017 at 9:44 am

  Oh wat super gaaf !!! Ik waag dolgraag een kansje want ik hoor en zie niks anders op het schoolplein van mijn oudste dochter. Ik ga heeeeeel hard duimen voor haar zodat ze goed ruig mee kan doen whahahah

 • Reply Marijke mei 21, 2017 at 12:54 pm

  Hier ook fans! Denk dat ze ook dolblij zouden zijn met een met lichtjes….

 • Reply Linda Smeets mei 22, 2017 at 2:21 am

  Ik doe graag mee en hoop mijn dochter te mogen verblijden met zo’n leuke spinner! ?

 • Reply Mieke Stam mei 22, 2017 at 7:23 am

  Leuk voor mijn jongens, zeker omdat er lampjes inzitten en daar zijn ze gek op! ik waag een kansje voor ze 🙂

 • Reply MC Kleuver mei 22, 2017 at 11:06 am

  Echt de nieuwe rage. Je ziet ze overal! 😀

 • Reply Kreanimo mei 22, 2017 at 6:22 pm

  Neeeeeeeee – ik ben ze al helemaal beu! Nah (sorry, leerkracht, weet je wel! 😉 )

 • Reply Marcia Kan mei 22, 2017 at 10:24 pm

  Ohhhh heel wat zou ik mijn meiden hier blij mee maken! En dan ook nog eens met lichtjes, dat is natuurlijk grandioos!!

 • Reply melissa mei 23, 2017 at 10:03 am

  Ik doe mee. Net als de swipe-shirts was ook deze rage me enigzins voorbij gegaan. Ook aan mijn dochter tot vorige week, toen werd het ineens een hit op het schoolplein en nu wil ze er ook eentje. Ik heb er nog geen, dus ik doe graag mee voor haar!

 • Reply Sharon de Ridder mei 23, 2017 at 10:29 am

  Ik doe mee! Mijn dochter vraagt hier sinds vrijdag om… Maak dus graag kans, dan ben ik ineens een toffe moeder 🙂

 • Reply Cheryl mei 23, 2017 at 4:58 pm

  Leuk ik doe mee!

 • Reply Marian Zw mei 23, 2017 at 5:15 pm

  Ik doe heel graag mee voor mn kids! Die vragen me dagelijks de oren van het hoofd om een spinner! Deel op twitter

 • Reply Marian B mei 24, 2017 at 12:48 pm

  Stiekem ben ik zelf erg nieuwsgierig! Mijn zoontje kan ik er zeker ook blij mee maken, en al helemaal eentje met lampjes!

 • Reply Frederique mei 24, 2017 at 6:55 pm

  Leuk, ik doe mee voor mijn kleinste want hij is jaloers op de fidget spinner van zijn grote zus hahaha

 • Reply Helena mei 25, 2017 at 10:48 am

  Ik doe graag mee voor mijn oppaskindje, ze heeft er nog niet 1 maar ik weet wel dat ze graag eentje zou willen 🙂

 • Reply Ils Biemans mei 25, 2017 at 11:35 am

  Mijn dochter en zoon hebben er geen. Ze lenen het soms van vrienden om leuke trucs te kunnen doen. Ze zijn er erg handig mee. Hoe leuk is het om zelf een spinner te hebben. Nu duimen. Helaas geen Facebook anders absoluut deze actie en site vermeld

 • Reply L. mei 25, 2017 at 6:35 pm

  Ik wil graag meedoen voor mijn buurjongetje!

 • Reply Jan mei 25, 2017 at 6:37 pm

  Wij doen mee !

 • Reply Bodil mei 25, 2017 at 9:20 pm

  Dit is hét helemaal momenteel! Mijn dochter heeft er nog geen. Deze met verlichting is natuurlijk wel übercool en zal ze vast super vinden om mee te spelen!

 • Reply Anneliese de Waal mei 26, 2017 at 7:46 pm

  Ik doe graag mee voor mijn zoontje Nicky, zou hij prachtig vinden, erg leuk met lichtjes 🙂

  Groetjes van,
  Anneliese de Waal

 • Reply Claudia Diependaal mei 29, 2017 at 1:23 am

  Ik doe heel erg graag mee! Mijn zoon zou dolgelukkig zijn.

 • Leave a Reply