Een hebbedingetje: de fidget spinner + winactie (gesloten)

We kwamen er niet meer om heen. Vriendjes hadden er al één maar mijn zoontjes nog niet. Ik heb het over fidget spinners, de nieuwste speelgoedrage. Deze hebbedingetjes zijn binnen no-time overal uitverkocht en er zijn veel verschillende soorten. Wij hebben ze met led lampjes en ik verloot er één aan jullie.

Mijn jongens wilden dus ook een fidget spinner. Ik wist eerst niet wat ze precies wilden maar ze lieten mij filmpjes op You Tube zien waar ze veel kunstjes uithalen met die dingen. Na wat gegoogled te hebben vond ik dat ze wel een fidget spinner mochten hebben, net als hun vriendjes.

Wat is een fidget spinner?

Een fidget spinner is een soort draaischijf. Je kunt hem tussen je vingers minutenlang laten draaien en je kunt er trucjes meedoen. De spinner is in 1993 bedacht door een Amerikaanse vrouw, Catherine Hettinger. Oorspronkelijk is dit speeltje bedoeld voor kinderen en mensen die moeite hebben met stilzitten en graag friemelen. Voor kinderen met ADHD zou dit dus een zeer geschikt ding zijn.

Een fidget spinner bestaat uit een draaischijf met kogellagers met daaromheen twee of meerdere uitsteeksels. De kogellagers in het midden worden tussen duim en wijsvinger gehouden. Door met een andere vinger een zetje geven aan een van de uitstulpingen gaat het speeltje draaien. Je hebt ze in verschillende kleurtjes en modellen. Er zijn fidget of hand spinners met drie kanten, twee of zelfs vijf. Spinners in batman-vorm, in metalic of goud kleur of met balletjes. Mijn kinderen wilden er graag een met led en heb ze zelf via internet besteld.

Fidget spinners kosten tussen de € 1,50 (Alie express) en € 12 euro in diverse speelgoedwinkels, op Bol.com en andere websites.

Op veel scholen zijn ze tijdens de les verboden. Ik snap het wel als ik mijn jongens er zo mee bezig zie.

fidgetspinner1

Wat kun je met een fidget spinner?

In principe draait het erom dat je de spinner laat draaien, flauw hè?! Tussen twee vingers, op de tafel, of op één vinger. Ook zag ik iemand dit op zijn voorhoofd doen maar dat vind ik wel een beetje eng. Het zal maar in je ogen schieten.. Hieronder een paar filmpje met trucjes.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=DH1fRza6SOU[/embedyt]

 

Mijn kinderen zijn er helemaal happy mee en spelen er momenteel veel mee. Ik ben benieuwd hoelang deze hype of rage zal duren.

Win een fidget led spinner

Wil jij er één met led lampjes winnen? Voor jezelf of om een ander blij mee te maken? Doe dan mee aan deze winactie.

Laat hieronder of op onze Facebookpagina weten dat je meedoet. Voor een extra kans kun je het bericht openbaar op Facebook of Twitter delen. De winnaar of winnares maken we bekend op 28 mei.

Yvonne Oerlemans, gefeliciteerd!

Bewaren

Bewaren

26 thoughts on “Een hebbedingetje: de fidget spinner + winactie (gesloten)

  1. Jaaaa super leuk, we hebben er een groene van, maar eentje met lichtjes is toch net even cooler;)
    Ik denk dat Lévi hem helemaal te gek gaat vinden, dus voor hem waag ik een gokje;)))

  2. Giller mijn dochtertje haar wens! Femi wil heeeelheeeeel graag spinner zei is gek op via klasgenoot geprobeert . Zou dolgraag zelf een spinner willen .

  3. Oh wat super gaaf !!! Ik waag dolgraag een kansje want ik hoor en zie niks anders op het schoolplein van mijn oudste dochter. Ik ga heeeeeel hard duimen voor haar zodat ze goed ruig mee kan doen whahahah

  4. Ik doe mee. Net als de swipe-shirts was ook deze rage me enigzins voorbij gegaan. Ook aan mijn dochter tot vorige week, toen werd het ineens een hit op het schoolplein en nu wil ze er ook eentje. Ik heb er nog geen, dus ik doe graag mee voor haar!

  5. Mijn dochter en zoon hebben er geen. Ze lenen het soms van vrienden om leuke trucs te kunnen doen. Ze zijn er erg handig mee. Hoe leuk is het om zelf een spinner te hebben. Nu duimen. Helaas geen Facebook anders absoluut deze actie en site vermeld

  6. Dit is hét helemaal momenteel! Mijn dochter heeft er nog geen. Deze met verlichting is natuurlijk wel übercool en zal ze vast super vinden om mee te spelen!

Geef een reactie