Nikko Nano VaporizR 3 Pro Review

Nikko Nano VaporizR 3 review

Vroemmm… Kleine jongetjes worden groot en hun speelgoedkeuze veranderd naarmate ze ouder worden. Radiografisch bestuurbare auto’s zijn nu erg COOL en zeker de voertuigen waarmee ze straks in de winter over het ijs en door de sneeuw kunnen racen. Dat kan bijvoorbeeld met de nieuwe Nikko Nano VaporizR 3 die wij in dit artikel bespreken. De Nikko Nano VaporizR 3 (een mond vol) is het kleinere broertje van de VaporizR 3 en is net als zijn grote broer een stoer amfibisch RC voertuig!

Radiografisch bestuurbare auto van Nikko

Onlangs ontving ik een persbericht met de stoere najaarscollectie van Nikko die dit keer helemaal in het teken staat van intense actie, snelheid, licht en geluid. Een RC voertuig stond al een tijdje op het verlanglijstje van mijn 9 jarige zoon. Hij heeft al eens eerder een ander merk gehad uit de Action discounter maar die was al binnen een paar dagen stuk. Vanwege de prijs was dat eigenlijk ook een wel een beetje te verwachten. Nikko is de marktleider en het merk voor RC auto’s en voertuigen. Ze zijn stuk voor stuk stoer, eigentijds, snel en beter van kwaliteit. Je had het hoofd van mijn zoon moeten zien toen ik samen met hem de doos uitpakte. Zijn gezicht sprak boekdelen en het is jammer dat ik dat niet op de film heb staan. Supertof dat we de Nikko Nano VaporirzR 3 hebben gekregen om te reviewen! Hieronder een kort filmpje van de eerste testride.

Eigenschappen van de Nano VaporizR3

De Nano VaporizR 3 rijdt tot 8,5 km per uur, klimt over obstakels, maakt 360 graden spins en met zijn geavanceerde 2.4GHz techniek heb je een bereik van wel 40 meter en kun je rijden met tot wel 10 personen tegelijk. Geschikt voor binnen en buiten.

Verkrijgbaar 2 kleuren: neongroen en een oranje uitvoering.
Batterijen 4 x AA en 3 x AAA zijn niet inbegrepen.
Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
Afmetingen : 19 x 13,50 x 12 cm

Onze ervaring met de Nikko Nano VaporizR 3

Het is een stoere wagen en helemaal in de lievelingskleuren van mijn zoon. Dat zijn zeker bonuspunten! De Nikko Nano VaporizR 3 is niet al te groot (20 cm) en daarom makkelijk om overal mee naartoe te nemen. Naar je vriendjes, naar opa en oma… etc. Deze auto wil je graag showen!

De auto weegt 603 gram op de keukenweegschaal (met batterijen) en voelt heel stevig aan. De wielen zijn ook van plastic dus je hoeft niet bang te zijn dat er rubberen bandjes zullen scheuren. De controller waarmee je de Nikko Nano VaporizR mee kunt besturen ligt fijn in de hand en als je eenmaal door hebt hoe het werkt is het voertuig makkelijk te besturen, ook voor een 8 jarige. Met voor- en achteruitrijden moet je je beide handen gebruiken. De auto is dus niet met een hand te besturen.

De Nano VaporizR 3 kun je zowel binnen als buiten gebruiken en kan je zelfs door de plassen of door water laten rijden. Wij hebben het alleen door de regenplassen getest en dit ging prima. Dit was erg leuk om te doen. Mijn jongens kunnen niet wachten om de auto in de sneeuw en op het ijs te testen. Als het zover is dan maken we even een nieuw filmpje!

Al met al is de Nikko Nano VaporizR 3 een prima RC voertuig voor kinderen vanaf 8 jaar en voor beginners. De prijs tot kwaliteitsverhouding is prima. Liever een iets duurzamer voertuig? Kies dan voor zijn grotere broer; de Nikko VaporizR 3! Deze heeft namelijk een grote batterij die je met een kabel kunt opladen. Scheelt weer het aanschaffen van onnodige batterijen. 😉

Nikko Nano VaporizR 3 Review met filmpje

Pluspunten

  • Stoer design en mooie kleuren
  • Eenvoudig te bedienen
  • Kan door water; 30 meter bereik
  • Kan over obstakels
  • Kan over ijs en sneeuw
  • Geluid

Minpunten

  • Batterijen niet meegeleverd
  • Niet oplaadbaar
  • Mag niet over gras of zand (staat in de gebruikshandleiding)

Kijk voor meer informatie en een overzicht van de andere RC voertuigen op de website van Nikko.

Geef een reactie