Nom Nom Kids herbruikbare knijpzakjes

nomnom

Voorheen kocht ik wel eens kant en klare knijpzakjes met babyhapjes of fruit voor mijn kinderen. Maar nu hoeft dat niet meer! Ik ontving namelijk deze Nom Nom Kids herbruikbare knijpzakjes.  Heel fijn, want nu kunnen we dus zelf bepalen wat we erin doen en weten we dus precies wat onze kinderen binnen krijgen.

Voor een kant en klaar gevuld knijpzakje in de winkel betaal je al snel 1,00/1,50 per stuk. Deze zijn voor eenmalig gebruik en belanden als ze op zijn meteen in de prullenbak.  Zonde van het verpakkingsmateriaal wat vaak meer kost als de inhoud zelf. De zakjes van Nom Nom zijn via hun website bestelbaar per stuk of in setjes van 3 of 10 stuks. Voor 1 Nom Nom knijpzakje betaal je bijvoorbeeld 4,50 dus dat geld heb je er natuurlijk zo uit en het bespaart je een berg afval.

De knijpzakjes kun je bijvoorbeeld vullen met babyvoeding, fruitmoes, yoghurt of smoothies en hebben een inhoud van 130 ml.

nomnom3

Mocht je inspiratie op willen doen waarmee je de knijpzakjes kunt vullen kun je hier een aantal recepten vinden. Mijn zoon van 5 is gek op yoghurt en smoothies en hebben wij een zelfbedacht recept uitgeprobeerd.

Frambozen smoothie

  • 500 gram magere yoghurt
  • een bakje frambozen
  • een eetlepel lijnzaad
  • twee eetlepels vloeibare biologische honing

Alles even kort in de blender en klaar is het om de zakjes te gaan vullen. Tip: proef eerst even met je kinderen of ze het zo lekker vinden op een lepeltje.  Zonder de honing vonden ze het een beetje zuur. In plaats van suiker heb ik honing toegevoegd. Stevia kan natuurlijk ook in plaats van honing om er een zoete twist aan te geven.

nomnom2

De zakjes zijn eenvoudig te vullen. Omdat je de zakjes aan de zijkanten bij de zip opent is er voldoende ruimte om het te vullen zonder geknoei. Draai natuurlijk eerst de doppen op de zakjes en vouw ze open op hun zijkant. Je kunt ze ook zo neerzetten. Het zakje kun je vullen tot de bovenkant van het vulraampje. Dit staat ook duidelijk aangegeven op het zakje. Daarna kun je het zakje sluiten bij de zip en probeer hierbij het overtollig lucht een beetje weg te knijpen. Hierdoor blijft de inhoud langer houdbaar. Als het gelukt is kun je ze in de koelkast, koelbox of vriezer bewaren voor gebruik.

nomnom4

Ze zijn klaar voor gebruik! Achterop kun je met een niet permanente stift gegevens opschrijven zoals de naam van het kindje, wat de inhoud is en de datum wanneer je ze gevuld hebt. Handig als je dit bijvoorbeeld aan de oppas of aan het kinderdagverblijf of in de lunchtrommel meegeeft.

Mocht je het zakje gevuld hebben met een babyhapje die opgewarmd moet worden, dan kun je het zakje in een kom leggen met warm water. Doe dit nooit met kokend water of met de magnetron.

nomnom5

Mijn kinderen vinden het leuk om op deze manier een gezonde snack te krijgen. De zakjes hadden we eigenlijk al eerder moeten aanschaffen. Ik had voorheen een beetje twijfels of de zakjes goed schoon zijn te krijgen na het gebruik. Dat viel gelukkig reuze mee. Met de hand kun je ze afwassen in een bak met afwaszeep en een zachte vaatdoek of flessenborstel. Ook kunnen ze open op het bovenste rek van de vaatwasser en de dopjes in de bestekbak.

full35751081

Deze week komen er in de webshop grotere knijpzakjes met een inhoud van 200 ml. Ideaal voor smoothies en grotere kindjes.  Ze zien er leuk uit met deze monsters erop.

De zakjes gaan we zeker vaak gebruiken, op school, onderweg, of gewoon thuis! Ik vindt ze super praktisch!

Wat vinden jullie kinderen van knijpzakjes? Koop jij ze kant en klaar of vul jij ze liever zelf?

*Dit artikel bevat een opgestuurd product

20 thoughts on “Nom Nom Kids herbruikbare knijpzakjes

    1. Dat was ook een van mijn gedachten voordat ik ze ontving, maar ik moet zeggen dat het schoonmaken reuze mee viel. De opening is net zo lang als de zijkant van het zakje. Hierdoor hun je er makkelijk met een vaatdoekje of flessenborstel door. En ze kunnen in de vaatwasser en dat is natuurlijk ook prettig.

  1. Echt heel handig! Wij gebruiken inderdaad ook wel eens van die knijpfruitjes voor onze dochter als we onderweg zijn onder het mom van ‘dan heeft ze toch iets van fruit op’ – maar ik vraag me altijd af hoe goed het nu echt voor haar is. Hierbij heb je dat dus helemaal zelf in de hand!

Geef een reactie