nuttige-cadeaus-voor-housewarming-geven-tips

Op zoek naar een nuttig housewarming cadeau? 5 tips!

Gaat iemand die je kent verhuizen en ben je op zoek naar een mooi en nuttig housewarming cadeau? Dat is leuk om te geven! We delen meteen onze belangrijkste tip: geef een nuttig cadeau, waar ook daadwerkelijk gebruik van wordt gemaakt. Daar heeft iedereen iets aan! Lees verder voor inspiratie.

1. Verkoeling

Nu het in de zomermaanden steeds heter is in het land, is verkoeling welkom. Hier kun je dan ook zeker aan denken als nuttig housewarming cadeau! Het is immers een praktisch cadeau, waar de ontvanger dankbaar gebruik van gaat maken. Neem de tijd om het juiste systeem te kiezen.

Denk aan een aircooler kopen, om ruimtes zoals de woonkamer op efficiënte wijze te koelen. Zo’n apparaat is energiezuinig en kostenbesparend. Aangezien een aircooler heel stil is, past het apparaat ook in bijvoorbeeld de slaapkamer of het thuiskantoor. Maar het is natuurlijk helemaal aan de ontvanger van het housewarming cadeau om te bepalen waar het apparaat een plekje krijgt.

2. Schoonmaakproducten

Schoonmaken is in ieder huishouden nodig. Overweeg daarom om schoonmaakproducten cadeau te doen. Dat is helemaal niet suf, maar juist enorm handig. Zeker als iemand voor het eerst op zichzelf gaat wonen, komen schoonmaakspullen goed van pas. Of probeer te achterhalen wat hij of zij nog niet in huis heeft. Dweilen is een belangrijke taak en gaat extra snel met innovatieve producten.

Of geef elektrische apparaten, zoals een stofzuiger. Maar er zijn ook genoeg kleine schoonmaakproducten om aan te denken. Een ragebol voor spinnenrag, een bezem voor het aanvegen van de tuin of een spons om oppervlakten te reinigen: je kunt er zelfs een leuk pakketje van maken.

3. Keukenspullen

Dient de keuken nog invulling te krijgen? Speel hierop in door een cadeau voor in de keuken te geven. Je kunt het kleinschalig of grootschalig aanpakken. Kleinschalige cadeaus voor in de keuken? Geef spatels of messen cadeau. Of denk aan een mooie snijplank, om gerechten op voor te bereiden.

Ook grotere items zijn een ideaal cadeau. Ga op zoek naar kwalitatieve pannen. Een enkele pan is een optie, of zelfs een complete pannenset. Keukenapparatuur kan een mooi plekje krijgen in de keuken. Geef een blender, slowjuicer, broodrooster of koffiezetapparaat – we noemen nog maar enkele voorbeelden.

4. Tafelen

Niet alleen de items in de keuken tellen mee, maar ook de items aan tafel. Geef een handig en stijlvol cadeau, in het thema tafelen. Ook hier zijn veel ideeën mogelijk. De basis van de tafelaankleding ligt bij een tafelkleed of placemats. Daarop plaatsen we serviesgoed: geef borden, schalen of mokken cadeau. Zeker als je de stijl van de ontvanger goed kent, is dit mooi om te doen.

Of ga juist voor een bestekset, mocht dit nog ontbreken in de nieuwe woning. Je kunt aan de details van de tafelaankleding denken, als je niet precies weet wat iemand nog nodig heeft. Slabestek is bijvoorbeeld nog lang niet altijd aanwezig in de verzameling thuis. Maar ook aankleding op de tafel is welkom. Servetten, kaarsenhouders, vazen en meer: met dergelijke decoratiestukken kan er pas echt iets gezelligs worden gemaakt.

5. Meubels

Overweeg tot slot om meubelstukken cadeau te doen. Misschien ben je wel op zoek naar een wat groter, unieker cadeau: dan is dit absoluut een goed idee. Meubels zijn immers hard nodig om een huis aan te kleden. Een eettafel, bank, fauteuil of stoelen: wat is er welkom?

Het is slim om dit gewoon te vragen. Denk trouwens niet alleen aan meubels voor de woonkamer, maar bijvoorbeeld net zo goed aan een bed voor in de slaapkamer of een praktische kast voor in de badkamer.

Een nuttig en praktisch housewarming cadeau: daar gaat de ontvanger nog lang plezier aan beleven. Daarom is dit zo’n goede keuze! Kies hierboven je favoriete cadeau-idee.

Geef een reactie