oktoberfest-met-kinderen-vieren-beleven

Oktoberfest in Duitsland met kinderen vieren (Tips)

Als we denken aan het Oktoberfest, komt vaak het beeld naar voren van grote biertenten, lederhosen, dirndls en feestvierders die genieten van muziek en dans.

Maar wist je dat het Oktoberfest in Duitsland, bijvoorbeeld in Bayern of München, ook veel te bieden heeft voor families met kinderen?

In dit artikel delen we enkele tips om van het Oktoberfest in Duitsland met kinderen een onvergetelijke ervaring te maken.

1. Bezoek de Familiedagen

Veel mensen realiseren zich niet dat het Oktoberfest op veel plekken in Duitsland (dus ook net over de grens) speciale “Familiedagen” heeft.

Op deze dagen, meestal doordeweeks, zijn er kortingen op attracties en eten, en de algehele sfeer is rustiger en meer kindvriendelijk.

Dit is de ideale tijd om met jonge kinderen te gaan, zodat ze ook kunnen genieten van de festiviteiten zonder overweldigd te worden.

2. Ontdek de kindvriendelijke attracties

Het Oktoberfest is niet alleen een bierfestival evenement in de herfst; het heeft ook een enorme kermis vol met attracties.

Van traditionele draaimolens tot moderne achtbanen, er is voor elk kind wat wils.

Daarnaast zijn er ook tal van spelletjes en prijzen die kinderen kunnen winnen, wat zorgt voor extra plezier en opwinding.

3. Geniet van kinder-lekkernijen

oktoberfest-met-kinderen-duitsland-tips

Hoewel bretzels en braadworsten de bekendste lekkernijen zijn van het Oktoberfest, zijn er ook veel kindvriendelijke opties.

Denk aan versgebakken koekjes, suikerspinnen en sappige appels bedekt met chocolade of karamel.

Deze zoete traktaties zullen zeker een glimlach op het gezicht van elk kind toveren.

4. Leer en beleef de cultuur

Het Oktoberfest is een geweldige gelegenheid om kinderen kennis te laten maken met de Beierse cultuur.

Laat ze meedoen met traditionele dansen, luister naar volksmuziek of laat ze zich verkleden in mini-lederhosen of dirndls. Het is niet alleen leuk, maar ook een educatieve ervaring.

5. Plan vooruit en wees voorbereid

Net als elke grote openbare gebeurtenis, kan het Oktoberfest met kinderen druk zijn. Het is verstandig om van tevoren te plannen.

Denk aan zaken als het kiezen van een rustiger bezoektijd, het meenemen van een buggy voor jongere kinderen, en zorg ervoor dat je kinderen weten wat ze moeten doen als ze je uit het oog verliezen.

Kortom: het Oktoberfest in Duitsland is niet alleen voor volwassenen; het is een familiefeest met veel te bieden voor en met kinderen. Viel Spass!

Geef een reactie