keukenblad-aanrechtblad-onderhouden-tips

Hoe onderhoud je je aanrechtblad en keukenblad in topconditie?

Je aanrechtblad en keukenblad zijn waarschijnlijk de meest gebruikte oppervlakken in je huis. Of het nu gaat om het bereiden van voedsel, het wassen van groenten, of gewoon als een plek om je tas neer te leggen, je aanrecht is altijd in gebruik.

Het is daarom belangrijk om er goed voor te zorgen, zodat het in goede staat blijft en er altijd schoon en hygiënisch uitziet. Maar hoe onderhoud je je aanrechtblad en keukenblad in topconditie?

Wees zuinig met schoonmaakmiddelen

Wist je dat veel schoonmaakmiddelen schadelijk kunnen zijn voor je aanrechtblad en keukenblad?

Gebruik daarom alleen milde schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor jouw type oppervlak. Vermijd daarbij het gebruik van agressieve middelen zoals bleekmiddel of schurende reinigers.

Gebruik de juiste snijplank

Snij nooit direct op je marmer aanrechtblad of keukenblad. Gebruik altijd een snijplank om krassen en beschadigingen te voorkomen.

Kies een snijplank die past bij het materiaal van je aanrechtblad en keukenblad. Gebruik bijvoorbeeld een houten snijplank voor een aanrechtblad van graniet en een plastic snijplank voor een aanrechtblad van roestvrij staal.

Reinig regelmatig

Maak er een gewoonte van om je keukenbladen van composiet of een ander materiaal na elk gebruik schoon te maken. Veeg kruimels weg, veeg morsen schoon en droog het oppervlak af.

Reinig het aanrechtblad en keukenblad grondig minstens één keer per week met een mild schoonmaakmiddel en warm water.

Gebruik geen schuurmiddelen of schuursponsjes om krassen te voorkomen.

Verwijder vlekken onmiddellijk

Als er toch vlekken ontstaan op je aanrechtblad en keukenblad, verwijder ze dan meteen. Gebruik hiervoor een geschikt vlek verwijderingsmiddel en een zachte doek.

Veeg altijd in de richting van de nerf om het materiaal niet te beschadigen.

Als je vlekken lang laat zitten, wordt het moeilijker om ze te verwijderen.

Bescherm het oppervlak

Bescherm het oppervlak van je aanrechtblad en keukenblad tegen hete pannen en ander heet keukengerei. Gebruik pannenlappen of onderzetters om te voorkomen dat het materiaal beschadigd raakt. Leg geen hete pannen rechtstreeks op je aanrechtblad en keukenblad.

Houd je van koken? Of is het niet echt jouw ding, maar moet je toch af en toe de keuken in om jezelf en anderen van eten te voorzien?

Hoe je ook over koken denkt, het is een feit dat je keukenblad en aanrechtblad de meeste tijd onder alle actie moeten doorstaan. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat deze oppervlakken altijd in topvorm zijn.

Volg deze eenvoudige richtlijnen om ervoor te zorgen dat je aanrechtblad en keukenblad er altijd zo goed als nieuw uitzien!

Lees ook:

De voordelen van LED-spots in de keuken

Geef een reactie