rechtsbijstandverzekering-eigen-onderneming-ondernemer

Heb jij als ondernemer al een rechtsbijstandverzekering afgesloten?

Als ondernemer is het belangrijk dat je niet alleen goede service levert aan je klanten, je moet ook zorgen dat wanneer er problemen ontstaan, je deze op een goede manier afhandelt. Problemen zijn namelijk geen reclame voor je bedrijf, maar wanneer je deze daadkrachtig kunt oplossen, kan een probleem, of eigenlijk de afhandeling daarvan, in je voordeel werken.

Zorg er daarom voor dat je de juiste verzekeringen afsluit om te zorgen dat je conflicten op professionele wijze kunt oplossen. Een rechtsbijstandverzekering zakelijk is daarom altijd een goede keus. Wij laten je zien waarom.

Beginnen met een verzekering?

Misschien klinkt het je wat vreemd in de oren om als ondernemer je bedrijf te beginnen met een rechtsbijstandverzekering. Veel mensen vinden dat ze eerst maar eens moeten zorgen dat er klanten binnenkomen en daarna kunnen zij wel eens gaan kijken of zij misschien een verzekering nodig hebben. Alhoewel deze gedachtegang begrijpelijk is, is het niet de verstandigste.

Juist aan het begin van je carrière maak je meer fouten en dat terwijl je minder reserves hebt. Vandaar dat het belangrijk is om meteen een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Met deze polis kun je niet alleen beter tot een oplossing komen wanneer er een conflict met een klant ontstaan is, maar ook laat je je klanten zien dat jij je werk serieus neemt.

Klanten willen ook het liefst zo weinig mogelijk risico’s nemen en als zij weten dat jij goed verzekerd bent, zullen zij dat zeker als een pluspunt zien. Sluit daarom altijd een goede verzekering voor rechtsbijstand af omdat je daar alleen maar profijt van kunt hebben.

Geen verzekering, wel hulp nodig?

Het kan zijn dat je nu meteen al hulp nodig hebt, maar dat je geen rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten. Gelukkig is dat niet het einde van de wereld. Je kunt namelijk altijd nog gebruikmaken van rechtsbijstand. Je kunt via Univé ook eenmalig een jurist inschakelen aan de hand van rechtshulp on demand. Dit is een eenmalige dienstverlening die ideaal is voor mensen zonder doorlopende rechtsbijstandverzekering.

Je kunt op de site van Univé een vragenlijst invullen over jouw probleem en vervolgens krijg je te zien voor welk bedrag jij een jurist in de arm kunt nemen. Ga je akkoord met deze kosten, dan kun je gelijk contact opnemen met de jurist. Deze zal met jou gaan kijken naar je situatie en wat nodig is om deze tot een goed einde te brengen. Zo krijg je wel de hulp die je nodig hebt, zonder dat je vastzit aan een doorlopende verzekering.

Altijd juridische hulp achter de hand

Als ondernemer krijg je vaak te maken met juridische situaties waar je misschien niet altijd veel van af weet. In dat geval raden wij je aan om een doorlopende verzekering voor rechtsbijstand af te sluiten, zodat je altijd advies kunt inwinnen. Dat kan gaan over een contract dat je moet ondertekenen, een deal die niet blijkt te kloppen of een klacht van een klant. Een jurist kan je helpen om deze problemen tot een goed einde te brengen.

Geef een reactie