Maak in een handomdraai een co sleeper van het IKEA ledikantje LEKSVIK – DIY

Slapen jullie kids op hun eigen slaapkamer? Onze dochter van bijna 2 jaar slaapt al sinds een week na haar geboorte best weinig en wordt nog steeds vaak wakker in haar slaap. Om zelf ook een beetje nachtrust te hebben slaapt ze bij ons op de kamer en aan mijn kant van het bed. Wij hebben daarom van een eenvoudig IKEA ledikant een co-sleeper gemaakt waar ze met haar nieuwe dekbedovertrek heerlijk slaapt als een prinsesje 😉

Waarom wij nu nog samen co-sleepen?

Als baby zijnde sliep mijn dochter in een wiegje naast mijn bed. Net als bij de jongens vond ik het erg fijn om haar naast me te hebben en handig met de borstvoeding. Zeker omdat ze ook vanaf haar geboorte zo’n beetje verkouden was, had ik het gevoel er een betere controle over te hebben. En die slapeloze nachten? We hadden gehoopt dat die wel eens over zouden gaan..

co-sleeper-ikea
Cosleeper maken van Ikea ledikant

Na een maand of vier vonden we het wel welletjes en mocht ze in haar eigen kamer slapen. Dat lukte niet, ze krijste alles bij elkaar en wilde niet slapen. We hebben het meerdere malen geprobeerd. Nu slaapt ze alleen op haar eigen kamer in haar ledikantje als ze in diepe slaap is gevallen in onze armen of bij ons op bed. Dit is het enige moment dat we haar voorzichtig in haar eigen bedje kunnen leggen voor 2 á 3 uurtjes. Daarna wordt ze weer wakker ’s nachts, drinkt ze wat en leggen we haar in de Co-sleeper naast ons. Als we straks gaan verhuizen hopen we dat ze dan wel op haar nieuwe kamer wil slapen, ik weet namelijk niet of daar ook een ledikant naast ons bed past aangezien wij nu een ruime slaapkamer hebben en straks is onze nieuwe slaapkamer iets kleiner.

Een co-sleeper maken van IKEA ledikant

Wij kochten het IKEA bedje LEKSVIK. Hier kun je een zijkant afhalen en op “baby” hoogte past hij precies tegen ons bed. Ideaal! Nou hebben wij zelf een normale boxspring waarbij het bedje goed aansluit, maar mocht het bij jullie nog iets hoger of lager moeten zou je eens naar de dikte van het matras kunnen kijken.

Een leuk dekbedovertrek voor in het familiebed

bedsupply2

Jullie weten nu waar onze dochter haar meeste slaap doorbrengt. Ons saaie zwart/wit/grijze beddengoed steekt lekker af met het nieuwe dekbedovertrek van mijn dochter. Ze slaapt nu trouwens onder een luchtig eenpersoonsdeken. Bij Bedsupply vielen mijn ogen op dit eenpersoons mooie prinsessen-dekbedovertrek van SNURK. Deze is van 100 % katoen en voelt heerlijk zacht.

De print is echt heel gaaf en en dit kinderbeddengoed kreukt niet snel. Het mag wel gestreken worden maar dat doe ik zelf eigenlijk nooit met beddengoed. Voor jongens zijn er trouwens ook hele leuke dekbedovertrekken. Wat dacht je van een astronaut of piraat?

co-sleeper-ikea-ledikant

Strijken jullie beddengoed? En sinds wanneer slaapt jullie kind geheel op zijn/haar eigen kamer?

*Dit blog bevat een opgestuurd product.

8 Comments

 • Reply Batboy november 21, 2016 at 8:09 am

  Deon en Sten sliepen direct op hun eigen slaapkamer. Brent heeft een tijdje op onze slaapkamer geslapen, omdat hij zijn slaapkamer op zolder heeft en leek het mij handiger ivm met voeden. Na ruim 9 maand vond ik het wel welletjes, want hij bleef maar ’s nachts wakker worden. Toen op zijn eigen kamer laten slapen en gaat super.

  • Reply Nathalie november 21, 2016 at 8:15 am

   Oh wat fijn. Straks slaapt onze dochter (hopelijk) ook boven en wij beneden. Ben benieuwd hoe dat straks gaat. Wel fijn als ze op hun eigen kamer slapen.

 • Reply Mathiske -gelukineenrompertje- november 21, 2016 at 9:29 am

  Ik denk ,ik kom gelijk even kijken.. dat bedden goed van Snurk staat ook echt op mijn lijstje hoor! Super gaaf!

 • Reply Angela - Mama met passie november 21, 2016 at 9:50 am

  Ik ga mij eens meer verdiepen in cosleepen. Bij onze dochter niet gedaan, nu zwanger van de tweede en wellicht is het nu helemaal anders! Gaaf dekbedovertrek trouwens!

 • Reply Ineke november 21, 2016 at 10:56 am

  Ik strijk geen beddengoed. Tristan wou niet meer slapen bij ons als hij ongeveer 13maanden was. Dus dan hebben we hem op zijn eigen kamer gelegd.

 • Reply Charel november 21, 2016 at 11:45 am

  Wat een leuk dekbed zeg, mega schattig!

 • Reply Dhini november 21, 2016 at 11:51 am

  Ik strijk soms beddengoed.
  Wij zijn nog steeds bezig bed en matras voor mijn zoon aan het zoeken.

 • Reply MetMirjam november 21, 2016 at 1:03 pm

  Ooh wat een leuk overtrek!!
  Ik strijk echt mijn beddengoed niet hoor.. Ik gooi het gewoon in de droger 😉

 • Leave a Reply