Oorbelletjes bij kleine meisjes

Zijn ze niet schattig deze oorbellen van de Hema? Natuurlijk nog veel te groot voor mijn dochter dus ik heb ze voor mijzelf gekocht. En voordat ik aan mijn kop gesmeten krijg dat ik een slechte moeder ben of weet ik veel wat: nee ze heeft nog geen gaatjes!

Discussie

In sommige culturen worden baby’s al snel gepiercet. Ik vind het eerlijk gezegd ook überschattig staan een paar glimmende knopjes bij een baby. Ik zou het leuk vinden als mijn dochter oorbellen zou dragen.. Juist IK! want mijn dochter zal dit niet veel uit maken. Mijn man vind dan ook dat we moeten wachten tot ze een jaar of vijf is en dit als cadeau doen voor haar zwemdiploma of zoiets. Gelukkig bestaan er ook nog neppe oorbellen voor kinderen. In ieder geval moet ze het zelf willen en zich een bijzondere gelegenheid voordoen. Hartstikke prima en we zijn het eens. Iets leuks om naar uit te kijken!

oorbel

Voorlopig laten we dus geen gaatjes piercen in haar oortjes. Hebben jullie een dochter? Wanneer mag zij oorbelletjes?

9 thoughts on “Oorbelletjes bij kleine meisjes

 1. Nee, ze heeft nog geen gaatjes. Ik heb zelf geen gaatjes en ook nooit gewild. Ben dus juist blij dat ze het bij mij niet hebben gedaan toen ik baby was.
  Elaiza mag daarom ook zelf kiezen. Als ze gaatjed wil als ze ouder is, prima. Wil ze geen gaatjes, ook prima.

 2. Hier krijg ik vast weer heel veel negatieve reacties op, maar wij hebben demi bewust oorbellen gegeven op haar eerste verjaardag. Ze kan er op deze manier niet bewust aan gaan zitten en is de kans op ontsteken door vieze vingers en eraan lopen zitten veel kleiner. Als ze ze toch niet had willen hebben op latere leeftijd had ze ze uit kunnen laten en zie je er niks van.

 3. Ik vind oorbellen bij baby’s juist helemaal niet mooi, zeker als ze nog geen haar hebben. Onze dochter is nu 2,5 en heeft een mooie haarbos dus ik denk dat ik het nu wel mooi zou vinden, maar ik vind haar echt nog te klein. Misschien inderdaad als ze 6 is ofzo…

 4. Ik zei: geen oorbelletjes tot ze het zelf wil.

  En ze was drie en zei: “ik wiw oojbejen als mama”.
  Ik heb haar uitgelegd hoe en wat en dat het pijn zou doen…

  Maar ze bleef volhouden, was super flink, liet geen traan en is nu nog steeds super trots op haar oorbelletjes…

 5. Ik heb oorbellen gekregen als baby en ben er nog steeds hartstikke blij mee! Ben nu 14 en onlangs een tweede gaatje in elk oor laten zetten. Ik denk dat als ik later een kindje krijg dat ik haar ook al oorbellen geef, want inderdaad het zier er super schattig uit!

Geef een reactie