Oorbelletjes bij kleine meisjes

oorbellen

Zijn ze niet schattig deze oorbellen van de Hema? Natuurlijk nog veel te groot voor mijn dochter dus ik heb ze voor mijzelf gekocht. En voordat ik aan mijn kop gesmeten krijg dat ik een slechte moeder ben of weet ik veel wat: nee ze heeft nog geen gaatjes!

Discussie

In sommige culturen worden baby’s al snel gepiercet. Ik vind het eerlijk gezegd ook über schattig staan een paar glimmende knopjes bij een baby. Ik zou het leuk vinden als mijn dochter oorbellen zou dragen.. Juist IK! want mijn dochter zal dit niet veel uit maken. Mijn man vind dan ook dat we moeten wachten tot ze een jaar of vijf is en dit als cadeau doen voor haar zwemdiploma of zoiets. In ieder geval moet ze het zelf willen en zich een bijzondere gelegenheid voordoen. Hartstikke prima en we zijn het eens. Iets leuks om naar uit te kijken!

oorbel

Voorlopig laten we dus geen gaatjes piercen in haar oortjes. Hebben jullie een dochter? Wanneer mag zij oorbelletjes?

9 Comments

 • Reply Linda maart 5, 2016 at 8:38 am

  Nee, ze heeft nog geen gaatjes. Ik heb zelf geen gaatjes en ook nooit gewild. Ben dus juist blij dat ze het bij mij niet hebben gedaan toen ik baby was.
  Elaiza mag daarom ook zelf kiezen. Als ze gaatjed wil als ze ouder is, prima. Wil ze geen gaatjes, ook prima.

 • Reply Birgit maart 5, 2016 at 11:04 am

  Hier krijg ik vast weer heel veel negatieve reacties op, maar wij hebben demi bewust oorbellen gegeven op haar eerste verjaardag. Ze kan er op deze manier niet bewust aan gaan zitten en is de kans op ontsteken door vieze vingers en eraan lopen zitten veel kleiner. Als ze ze toch niet had willen hebben op latere leeftijd had ze ze uit kunnen laten en zie je er niks van.

 • Reply Charlotte maart 5, 2016 at 1:27 pm

  Ik vind oorbellen bij baby’s juist helemaal niet mooi, zeker als ze nog geen haar hebben. Onze dochter is nu 2,5 en heeft een mooie haarbos dus ik denk dat ik het nu wel mooi zou vinden, maar ik vind haar echt nog te klein. Misschien inderdaad als ze 6 is ofzo…

 • Reply Marijke maart 5, 2016 at 2:00 pm

  Ze heeft ze gekregen voor haar 8e verjaardag. Zolang moest ze van haar vader wachten. Prima! Had van mij een jaar of twee eerder gemogen maar niet nog eerder.

 • Reply Ilse van Kreanimo maart 5, 2016 at 3:43 pm

  Ik zei: geen oorbelletjes tot ze het zelf wil.

  En ze was drie en zei: “ik wiw oojbejen als mama”.
  Ik heb haar uitgelegd hoe en wat en dat het pijn zou doen…

  Maar ze bleef volhouden, was super flink, liet geen traan en is nu nog steeds super trots op haar oorbelletjes…

 • Reply Nathalie maart 5, 2016 at 9:19 pm

  Mijn meiden hebben gaatjes… wel pas toen ze er zelf om vroegen!

 • Reply Dhini maart 6, 2016 at 11:08 am

  Ik heb geen wanneer want ik ben niet hier geboren. In mijn land vanaf baby meisje oorbel draagt als ik me goed herinner.

 • Reply Angela - Mama met passie maart 6, 2016 at 1:04 pm

  Een vraag die ik mijzelf ook heb gesteld. Naomi krijgt oorbellen als ze dat zelf aan geeft en eerder niet 😉 Hoe schattig ik het ook vind!

 • Reply Saar augustus 10, 2016 at 9:21 am

  Ik heb oorbellen gekregen als baby en ben er nog steeds hartstikke blij mee! Ben nu 14 en onlangs een tweede gaatje in elk oor laten zetten. Ik denk dat als ik later een kindje krijg dat ik haar ook al oorbellen geef, want inderdaad het zier er super schattig uit!

 • Leave a Reply