Escaperoom Spel Avontuur in Huis - Ridder kinderfeestje

Op ‘avontuur in huis’ met een spannend escaperoom spel voor kinderen

Avontuur in Huis maakt het mogelijk dat kinderen, vanaf 8 jaar, thuis een escaperoom ervaring kunnen beleven. ‘Op zoek naar koning Midas’ is een leuk spel voor op een regenachtige dag of als activiteit tijdens een kinderfeestje. Het enige wat je hierbij nodig hebt is een boekje, een pen, een schaar en internet…

Een ontsnapspel voor kinderen? Super cool en spannend! Voor mijn zoontjes (9 en 12 jaar) was het spel ‘Op zoek naar koning Midas’ van Avontuur in Huis, hun aller-allereerste escaperoom ervaring ooit. Gewoon lekker thuis en geheel coronaproof!

Op zoek naar koning Midas

Bij het spel ‘Op zoek naar koning Midas’ ga je mee op avontuur met hoofdpersonage Rick de Ridder. Kinderen kunnen zelfstandig met het escaperoomspel aan de slag, maar ze kunnen het natuurlijk ook met hun vriendjes en vriendinnetjes spelen. Mijn jongens kozen ervoor om het spel met zijn tweeën te doen en ik keek als extra hulplijn (en voor deze review) met ze mee.

Het verhaal

Het verhaal van dit escape room spel speelt zich af in een middeleeuws kasteel. Koning Midas is niet op komen dagen voor het avondeten en ridder Rick is ongerust. “Misschien zit de koning wel ergens opgesloten in het kasteel?” Ojee… Rick moet snel op zoek naar Midas om hem te bevrijden en kan daarbij alle hulp gebruiken. Helpen jullie hem mee?

Avontuur in Huis Op zoek naar Koning Midas Escaperoom spel kinderen - Review

Spelverloop

Via het avontuurportaal op de website van Avontuur in Huis (waar je dus internet voor nodig hebt) duik je in het verhaal en help je ridder Rick met het oplossen van uitdagende puzzels en raadsels om bij koning Midas te komen. Op de website vullen de kinderen de antwoorden in op de puzzels, en zo komen ze steeds een stapje verder in het avontuur. Mocht je kind een puzzel een beetje te moeilijk vinden, dan kan je ook om hints vragen via de website. Voor elke hint die gevraagd wordt, wordt er extra tijd berekend die zal worden opgeteld bij de verstreken tijd. Deze tijd wordt ook bijgehouden via de website. Het is uiteindelijk de kunst om een zo goed mogelijke tijd neer te zetten, dus er moet goed nagedacht worden over het vragen van hints. Wanneer het avontuur succesvol is afgerond, krijgt de speler als beloning een diploma met zijn naam en eindtijd erop. 

Het spel heeft 3 van de 5 sterren als moeilijkheidsgraad, kan met 1 tot 3 spelers (in mijn ogen ook wel met max 4) gespeeld worden en duurt gemiddeld zo’n 60 tot 100 minuten per avontuur.

Avontuur in Huis Escaperoomspel kinderen - Ervaringen

Review eerste escaperoom spel van Avontuur in Huis

Het spel is o.a. hier te koop. Een ‘Avontuur in Huis’ heb je al vanaf 14,95 maar je kunt ook voor een cadeaubox kiezen, zoals wij deze voor de blog hebben mogen ontvangen. In deze toffe doos zitten leuke extra’s in zoals een pen, een notitieboekje, stickers, kaartjes, een a4 poster van Rick de ridder en een extra escaperoom puzzel met leuke beloning. Mijn zoontjes vonden het in ieder geval een feestje om uit te pakken!

Omdat ik van te voren wist dat het spel over een ridder ging, heb ik er een speelgoed ridderhelm (uit onze eigen verkleedkist) bij gelegd. Deze heeft mijn jongste ook gedragen tijdens het oplossen van de puzzels. Dat bracht hem extra geluk zei hij. 😉

Na het maken van een korte unboxingvideo, die we deelden op onze Instagram Stories, wilden de jongens meteen beginnen! In het avonturenboekje staat een startcode die je op het avontuurportaal moet invullen. Zodra je dat doet is het spel direct begonnen en begint te tijd vanzelf te lopen. Voor een extra spannend effect kun je via Spotify een gratis muzieklijst met middeleeuwse muziek afspelen. Leuk voor op de achtergrond.

De opdrachten waren over het algemeen goed te doen voor hun leeftijd. Soms lazen ze uit enthousiasme net iets te snel waardoor ze de opdracht nogmaals moesten lezen. Bij de eerste opdracht heb ik ze stiekem een beetje op weg geholpen, de rest probeerden ze helemaal zelf en ze waren goed op dreef! Bij 1 van de opdrachten liepen we vast en begrepen we niet wat we verkeerd deden. We konden toen echt niet verder en de jongen raakten een klein beetje gefrustreerd. Toen bleek dat we gewoon niet goed opgelet hadden, haha. Daar kwamen we helaas pas na een half uur achter. Onze eindtijd was 02:20:38 en de jongens vonden het een geweldige ervaring! Het spel is echt leuk in elkaar gezet en de illustraties zijn herkenbaar, leuk en grappig. Nu we weten hoe het werkt, hopen we bij het volgende avontuur een snellere tijd neer te zetten.

Avontuur in Huis Review Ervaring

‘Op zoek naar koning Midas’ is het eerste escaperoom spel van Avontuur in Huis, dat sinds juni 2020 is uitgebracht, door een jong duo ‘Robin en Janneke’. Robin, de puzzel bedenker en websitebouwer, werkt als een technisch adviseur bij een escaperoom. Janneke, de illustrator en schrijfster, werkt bij een speelpark voor kinderen. Beiden zijn ze creatief en hebben ze affiniteit met kinderentertainment. Zo hebben ze besloten om hun krachten, kennis en passie te bundelen, en zijn ze begonnen met het maken van unieke escaperoom avonturen voor kinderen. Dit doen ze onder de passende naam Avontuur in Huis. Tot nu toe is er één avontuur te koop, maar ze zijn ondertussen al druk bezig aan het tweede avontuur.

Geef een reactie