Opblijven voor oud en nieuw

Opblijven op oud en nieuw. Elk jaar twijfelen we er weer aan. De jaarwisseling is een bijzonder moment en de kinderen zijn gek op vuurwerk. Meestal maken we er een leuk feestje van. Wij hebben drie kinderen van 8, 6 en 2 jaar. Laten we ze de hele avond opblijven, maken we ze wakker tegen 23.30 uur of laten we ze slapen?

Kind opblijven tijdens jaarwisseling

Mijn man heeft gisteren samen met mijn zoontje vuurwerk gekocht. Mijn zoons kregen van opa en oma vuurwerkgeld dus mochten iets uitzoeken en zelf hebben we er ook een beetje bijgekocht. Ze vinden het prachtig om naar vuurwerk te kijken en ze mogen sterretjes vasthouden. Natuurlijk wel met een vuurwerkbril op. Dit jaar vieren we oud en nieuw bij mijn ouders. We gaan er ’s middags heen en slapen er ook. Lekker samen eten, oliebollen en appelflappen. Gezellig samen zijn en aftellen naar 2017..

Hoe laat kinderen naar bed op oudejaarsavond?

Vorig jaar en eigenlijk alle jaren ervoor stoken we wat vuurwerk af na etenstijd. We deden de kinderen op normale tijd naar bed en maakten ze kort na 23.30 uur wakker om samen af te tellen, te proosten en het ‘grote’ vuurwerk te bekijken en voor 01.00 uur liggen ze weer in bed. Zielig om ze wakker te maken? Dat vinden sommige mensen maar een moment als oud en nieuw vindt ik bijzonder en wil ik graag met mijn kinderen delen. Ze vinden het prachtig en genieten er elk jaar van.

Kinderen wakker houden met oud en nieuw

Nu zijn de voorafgaande jaren geen problemen geweest maar de jongens worden ouder en willen graag net als de grote mensen een keer opblijven. Ik vraag me af of ze dit vol gaan houden maar van ons mogen ze het. Zullen ze zelf aangeven als ze naar bed willen? Weetje, we laten het morgen gewoon op ons afkomen en we zien wel hoe het loopt, of ze willen slapen of niet.

Maken jullie de kinderen wakker voor de jaarwisseling?

*De foto is van Shutterstock.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

10 Comments

 • Reply Gerdi december 30, 2016 at 9:54 am

  Wij gaan onze dochter van bijna 6 dit jaar voor het eerst wakker maken.. ik ben zo benieuwd wat ze ervan gaat vinden!

 • Reply Ilse van Kreanimo december 30, 2016 at 10:21 am

  Nee, ze gaan gewoon slapen als ze moe worden.
  1 januari is zo een drukke dag voor hen…

  Moesten ze wakker worden van vuurwerk, dan is het ook zo, maar ze slapen er elk jaar gewoon doorheen.

 • Reply Batboy december 30, 2016 at 10:31 am

  Ze zijn nu nog te klein dus nee. Wij steken het vuurwerk gewoon wat eerder af. En hier in de straat is meestal niet veel dus zien ze er nog niet veel van. Ik weet ik eens of ik zelf wel zo lang op kan blijven haha

 • Reply Yessica leidner december 30, 2016 at 12:45 pm

  Nou nee ons dochtertje is pas 2 jr bijna 3 jr Ik ga ze niet wakker maken ze slaap er toch erdoor heen als ze wat ouder is oke maar nu niet want de volgende dag gaan wij naar haar oma mijn schoonmoeder en dan komt echt heel de familie ze heeft 13 kinderen waarvan 36 kleinkinderen en 12 achter achter kleinkinderen is bijna 90 jr en gaan er vroeg heen maar papa gaat morgen avond rond 19,00 uur eerder vuurwerk afsteken ik ben wel erg benieuwd hoe ze hierop gaat reageren
  Groetjes yessica leidner

  • Reply Yessica leidner december 30, 2016 at 12:48 pm

   Op 1 januari gaan wij altijd naar mij schoonmoeder en ieder jaar komen heel de familie bij elkaar is en dan heeft ons dochtertje wel haar rust nodig uiteraard anders is zo lastig ???

 • Reply Vlijtig Liesje december 30, 2016 at 2:35 pm

  Wij deden het vaak wel, maar soms waren ze niet eens wakker te krijgen!

 • Reply Patricia december 30, 2016 at 6:08 pm

  Als ze wakker zijn, zou ik het wel doen. Zelf ook altijd van genoten.

 • Reply Happylunchboxes december 30, 2016 at 7:27 pm

  Ja hoor wij maken hem gewoon wakker. Hij is 4 en verheugd zich al dagen dat die knal erwtjes en sterretjes mag afsteken. Wel met veiligheidsbril en gehoorbescherming op want hier in de wijk zijn altijd flinke knallers en groot vuurwerk! Prachtig vind hij het!

 • Reply Marguerita december 30, 2016 at 10:07 pm

  Toen ze kleiner waren werden ze uit zichzelf rond kwart voor 12 wakker elk jaar en de laatste 2 jaar – ze zijn 4 en 5 – hebben we ze zelf om die tijd gewekt. Heerlijk even kroelen en een toostje eten en dan voor het raam vuurwerk kijken. Is altijd ontzettend gezellig en intiem moment waar ze nog lang over napraten. Dit jaar weer dus 🙂

 • Reply Malou december 31, 2016 at 8:46 am

  Ik denk dat ik Nomi wel wakker maak, anders schrikt ze vast wakker van het vuurwerk.

 • Leave a Reply