geboortekaartjes trends voor dit jaar 2021 - Geboortekaartje met label

Originele geboortekaartjes; dit zijn de leukste trends van dit jaar

Geboortekaartjes uitzoeken is een leuke bezigheid waar je het beste al tijdens je zwangerschap mee kunt beginnen. Eenmaal het perfecte kaartje gevonden, dan hoef je na de geboorte alleen nog maar gegevens in te vullen. Hippe geboortekaartjes zijn er bovendien in allerlei verschillende vormen, kleuren, thema’s en materialen; zoals hout of met glinsterende foliedruk. Het blijft natuurlijk wel heel persoonlijk welk kaartje jou het meeste aanspreekt. Volg daarom je eigen gevoel en vraag verschillende proefdrukken aan. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn de populairste trends voor originele geboortekaartjes van dit jaar.

De vijf leukste én originele geboortekaartjes trends van dit moment zijn:

  • Regenboogjes
  • Foliedruk
  • Onderwaterwereld
  • Jungle dieren
  • Houten geboortekaartjes

Regenboogjes

De regenboog is altijd al een symbool van solidariteit geweest en is de perfecte look voor op je geboortekaartje. Regenbogen zien we al vaak op posters, babykleertjes en kinderspeelgoed. Nu zijn er zelfs regenboogjes voor op geboortekaarten. Ook met mooie rustgevende (natuur) tinten in plaats van de originele (felle) regenboogkleuren! Het maakt niet uit of je een jongen of een meisje verwacht, het kan voor allebei!

Een regenboog hoeft natuurlijk niet iets speciaals te betekenen maar ouders die een kindje verwachten na een miskraam of vroegtijdig overleden kindje, noemen hun kindje vaak een regenboogbaby. Een regenboog symboliseert hoop voor de toekomst en net zoals in ze over de natuur zeggen: na regen komt zonneschijn. Een regenboog op het kaartje krijgt dan opeens een hele bijzondere betekenis. Ik vind dit een erg mooi gebaar en als ik het geboortekaartje van mijn dochter opnieuw had mogen maken, dan had ik ook voor een kaartje met regenboogjes gekozen.

Foliedruk

Shine baby shine! Op de naam van je kindje mag je trots zijn. Geboortekaartjes maken met foliedruk is nu hipper dan hip en past helemaal bij de geboortekaartjes trend van 2021. Laat de naam van je baby pronken op een geboortekaartje met foliedruk. Het glimt mooi, valt op en heeft een luxe uitstraling. Ook kleine plaatjes of een geboortedatum kun je heel mooi naar voren laten komen op een kaartje met foliedruk. Dit is mogelijk met onder andere goudfolie, koperfolie, zilverfolie en roséfolie.

Koperfolie geboortekaartje jongen vintage - geboortekaartjes trend 2021

Onderwaterwereld

Tijdens het voorjaar en de zomermaanden is de onderwaterwereld een leuk thema voor de babykamer én voor je geboortekaartje. De zeesterren, schelpen en andere dieren die in de oceaan leven geven het kaartje een vrolijke uitstraling. Ook leuk als geboortekaart als je een badbevalling hebt gehad, een walvisknuffel als eerste knuffeltje voor je baby hebt of aan een andere herinnering aan water of de zee.

Jungle dieren

Wie houdt er niet van de Savanne? Jungle thema geboortekaartjes blijven populair voor zowel jongens als meisjes in 2021. Met coole dieren als giraffen, tijgers en luipaarden op deze kaartjes kan je kind zich vanaf de geboorte helemaal thuis voelen! Botanische bladeren op geboortekaartjes maken de jungle style helemaal af. Jungle dieren is ook een heel fijn thema als je zelf niet van te voren wilt weten wat het geslacht van je kindje is.

Houten geboortekaartjes

Een geboortekaartje op hout, hoe bijzonder en uniek is dit? Origineel en stoer in ieder geval. Meestal op berkenhout gedrukt, heb je een mooi plaatje om neer te zetten. De randjes worden mooi glad afgewerkt zodat er geen scherpe hoekjes zijn.

Welke geboortekaartjes trend spreekt jou het meeste aan?

Geef een reactie