10 x de leukste spelletjes voor Pasen (met eieren)

Het is bijna Pasen en daarvoor bedacht ik 10 leuke spelletjes, die je gewoon thuis kunt doen. Voor deze paasspelletjes moet je wel eerst even een aantal eieren hard koken, die de kinderen daarna mooi kunnen versieren. Wat dat je bijvoorbeeld van een eierrace of eieren zoeken met een schatkaart?

Paasspelletje 1: knikkeren met eieren

Hiervoor heb je per kind en volwassene een hardgekookt ei nodig. Ga naar buiten en graaf samen in de tuin een klein holletje. Zo’n 5 tot 10 meter voor het holletje begin je met knikkeren. Tip: buiten op het gras en in het zand knikkeren. Dan gaan de eieren niet zo snel kapot en kunnen ze het nog eens spelen. Wie heeft zijn ei het eerst in de pot?

Paasspelletje 2: eieren zoeken

Traditioneel, maar erg leuk. Het eieren zoeken spreekt eigenlijk voor zich. De paashaas of ouders verstoppen een aantal eieren en de kinderen mogen ze zoeken. Je kunt de kinderen natuurlijk een beetje sturen door warm en koud te roepen. Dit spel kan binnen en buiten gespeeld worden. Wie heeft de meeste eieren gevonden?

Paasspelletje 3: schatzoeken met schatkaart

Een variant op spel 2 is schatzoeken. Dit is misschien nog spannender voor kinderen. Teken op een vel papier een plattegrond van de omgeving waar de kinderen de eieren mogen gaan zoeken. Zet kruisjes op de schatkaart waar de eieren ongeveer liggen. Daar mogen ze gaan zoeken. Ahoy piraten haasjes!

eierspelletjes-met-pasen

Paasspelletje 4: eiertje tik

Ga je brunchen of ontbijten met Pasen en eet je daarbij een gekookt eitje? Dan is het leuk om een tikspelletje met eieren te doen. Dit speel je met zijn tweeën. Je moet dan tegelijk de eieren tegen elkaar tikken. Het ei dat heel blijft wint!

Paasspelletje 5: eieren draaien

Dit spelletje kan je binnen op een vlakke ondergrond doen. Je telt af van 5 tot 1 en dan moet je het ei zo snel mogelijk een draai geven. Dit kan met meerdere kinderen of volwassenen. Welk ei blijft het langst draaien?

Paasspelletje 6: eierdans

Eierdans kan je in een team spelen en gaat als volgt. Elk team van 2 personen plaatst een tussen het voorhoofd en moet zo een kleine route lopen, zonder dat het ei valt. Het team die de eindstreep heeft gehaald zonder het ei te laten vallen heeft gewonnen.

spelletjes-voor-pasen-paasspelletjes

Paasspelletje 7: eierlopen met lepel

Dit spelletje kent vast iedereen. Je legt een ei op de lepel en lopen maar. Je kunt hiervoor een parcours uitstippelen om het iets uitdagender te maken of gewoon een eindstreep afspreken. Valt je ei, dan moet je weer opnieuw beginnen.

Paasspelletje 8: geheugen spelletje

Hiervoor heb je 10 hardgekookte eieren nodig. Versier ze allemaal anders en leg ze midden op tafel. Iedereen mag er een minuutje naar kijken. Dan gaat er een theedoek over en haalt één iemand een ei weg. Dit mogen de anderen niet zien. Het is de bedoeling dat men raad welk ei mist.

Paasspelletje 9: rollenspel

Maak gezichtjes van mensen of dieren op de eieren. Hiermee kunnen de kinderen spelen en zelf verhaaltjes bij bedenken. Laat de fantasie maar los!

Paasspelletje 10: eieren gooien

Na het eierlopen bedachten mijn jongens dat ze ermee wilden gooien. Ze gooiden elk een ei in de lucht. Wie kan er het hoogst gooien zonder dat het ei kapot valt? Doe dit natuurlijk wel even buiten en pas op dat je ze niet naar de buren gooit 😉

Leukste paasspelletjes - Spelletjes met eieren voor Pasen

13 Comments

 • Reply Malou Rouwhof-Beld maart 22, 2018 at 4:32 pm

  Eieren zoeken met een schatkaart is echt een leuk idee zeg!

 • Reply Bianca Schrijft maart 22, 2018 at 8:02 pm

  Hahaha, genoeg te doen met Pasen! Wij doen zelf helemaal niks met eieren met Pasen, maar gaan altijd wel lekker eten met de hele familie. Fijne paasdagen alvast.

 • Reply Frederique maart 22, 2018 at 8:40 pm

  Stuk voor stuk erg leuke, en soms nostalgische, spelletjes. Heel tof. Ik houd van Pasen 🙂

 • Reply Janet | thatonetime maart 22, 2018 at 8:53 pm

  Leuke spelletjes. Wij slaan pasen dit jaar over dus wellicht wat inspiratie voor volgend jaar!

 • Reply Manon maart 23, 2018 at 9:34 am

  Eierlopen met een lepel was vroeger echt mijn favoriet! Ik was er zo goed in hahaha. Stiekem zijn deze spelletjes ook gewoon heel leuk om als volwassenen te doen 😉

 • Reply Astrid maart 24, 2018 at 10:09 am

  Haha, dat paasieren gooien zouden ze hier wel leuk vinden 😛

  • Reply Nathalie maart 24, 2018 at 10:12 am

   Hoe gekker hoe beter is het soms bij de kids 😉

 • Reply Nicole Orriëns maart 24, 2018 at 10:50 am

  Leuk ideeën allemaal. Zelf kwam ik meestal niet verder dan paaseitjes verstoppen in de tuin en dat de kinderen dan moesten zoeken.

 • Reply Fleur maart 24, 2018 at 6:52 pm

  Leuke ideeën! Wij gaan altijd eieren zoeken (afhankelijk van het weer binnen of buiten), maar het is wel leuk om er dit jaar dan ook spelletjes mee te doen

 • Reply Ciska maart 25, 2018 at 11:52 am

  Super lekke tips 🙂 leuk om er volgend weekeinde van uit te voeren ?

 • Reply Krystle /Batboy maart 26, 2018 at 8:14 am

  Leuke ideeën! Wij hebben vorig jaar eieren gezocht. Vind eitje tik ook leuk gaan we dat eens doen!

 • Reply Stephanie maart 26, 2018 at 4:23 pm

  Wat een leuke tips! We gaan Pasen dit jaar voor het eerst ‘vieren’, dus leuk om zo wat inspiratie op te doen!

 • Leave a Reply