paasvuur-met-kinderen-tips-2018

Paasvuur kijken met kinderen tips

Dit hele weekend door zijn er in alle provincies paasvuren te bewonderen. Leuk om eens met de kinderen te gaan kijken. Mijn jongens zijn gek op vuur en daarom moeten we een paar maatregelen nemen als we naar een paasvuur gaan. We willen graag een veilig Pasen voor iedereen en daarom hoop ik dat jullie ook iets aan deze tips hebben.

Paasvuur met kinderen

Hoe hoger de vlammen hoe mooier, vinden mijn jongens. Toch komen er jaarlijks veelvolwassenen én kinderen op de eerste hulp in het ziekenhuis terecht met brandwonden. Met baby’s en peuters zou ik sowieso lekker thuis blijven, zij hebben er niets aan. Voor kinderen vanaf een jaar of 5 begint het leuk te worden. Ze mogen langer opblijven en het is spannend dat grote vuur. Bij ons is het traditie en het is gewoon erg leuk om gezellig bij het vuur weer bekenden uit de stad of uit het dorp te zien.

shutterstock_398371909

Eerste keer?

Laat je kindje wat foto’s zien van een paasvuur en vraag uiteraard even of je kindje het leuk lijkt om in het echt zo’n groot vuur te bekijken. Vertel daarbij dat het bij het vuur erg warm is en dat er veel mensen zullen zijn. Als je kindje het eng vind kun je beter nog even een jaartje wachten.

Neem extra volwassenen mee

Wil je kindje toch mee? Neem dan extra volwassenen mee. Je partner of bijvoorbeeld je buren of opa en oma. Het is donker en druk en het laatste wat je wilt is je kind zien verdwijnen. Een paar extra ogen zijn niet overbodig, zeker als je meerdere kinderen hebt. Mocht je met meerdere kinderen gaan en een kindje wil naar huis dan hoef je niet meteen met de hele groep naar huis omdat je immers al een paar extra volwassenen bij je hebt.

Neem drinken mee

Flesjes water zijn ideaal, niet om de brand te blussen maar om op te drinken. Het is er gewoon erg warm, eerder heet. Laat de winterjas thuis en trek meerdere lagen kleding aan, bijvoorbeeld een dik vest over je kleding die je uit kunt doen als het te warm is.

Blijf op afstand

Bij de grote paasvuren is er altijd brandweer aanwezig en zijn er hulpverleners. Ook wordt er tegenwoordig bij de meeste vuren een lint afgezet tot waar het publiek mag komen. Om brandwonden en andere situaties te voorkomen kun je het beste op afstand blijven. Neem je kindje op de nek of zoek een rustig plekje. Laat je kinderen geen stokken zoeken voor het vuur en nogmaals, houdt ze goed in het oog. Koop desnoods van die lichtgevende armbandjes zodat als ze jouw hand per ongeluk los laten ze je snel weer herkennen in het donker.

Paasvuur met kinderen

Wij wensen jullie een veilig en vrolijk Pasen. Zijn jullie al eens met de kinderen naar een Paasvuur geweest?

*De foto is eigendom van Shutterstock.

Bewaren

2 thoughts on “Paasvuur kijken met kinderen tips

Geef een reactie