Panash pancakes review

Panash; pannenkoekmix met een twist

Panash Pancakes zijn pannenkoekmixen met een twist. Je kunt er heerlijke gezonde of vegan pannenkoeken mee bakken, of iets anders lekkers. De mixen zijn er in 5 verschillende smaken en zitten verpakt in deze gave geïllustreerde blikken. Een plaatje om te zien, niet waar?

En lekker dat ze smaken!!! Wij hebben ze namelijk alle vijf al mogen proeven en zijn fan van dit merk.

Tip! 20 maart 2020 is het Nationale Pannenkoekdag. Tot en met 16 maart 2020 kun je gebruik maken van de 1+1 gratis aanbieding door de kortingscode PANNENKOEKDAG in te vullen als kortingscode. Bestellen kan op de website van Panash.

Panash pannenkoeken

Panash is een nieuwe pannenkoekmix die is ontstaan vanuit de liefde voor pannenkoeken én het gemis van een gezonde pannenkoek. De mix is gemaakt van pure ingrediënten; speltmeel, groente en fruit. Panash is biologisch en bevat geen suiker of E-nummers. Als pannenkoekenbakker kies je zelf welke (plantaardige) melksoort (of appelmoes!) je aan de mix toevoegt en creëer je eenvoudig thuis gezonde pannenkoeken – zowel zoet als hartig.

panash pancakes
Tijd voor Panash pannenkoeken

De pannenkoekmixen van Panash zijn verkrijgbaar in vijf verschillende varianten: Naturel, Gember & Citroengras, Mango & Kardemom, Rode Biet & Venkel en Cacao. Een blik is goed voor ongeveer veertien pannenkoeken maar als je ze dun bakt haal je er veel meer pannenkoeken uit. Op het etiket vind je een vegan en niet-vegan bereidingswijze. Ook deelt Panash welke toppings of beleg je kunt toevoegen aan de zoete of hartige pannenkoek. Bovendien vind je in het blik een recept voor een ‘Panash Hack’, zoals cakes, mueslikoekjes en muffins. De pannenkoekmixen van Panash zijn namelijk gemaakt van biologisch speltmeel en dat leent zich uitstekend als basis voor andere gerechten. Tot slot is de verpakking op een stijlvolle manier te hergebruiken in je interieur. Bijvoorbeeld als pennenbak of als potje voor verse kruiden.

Het verhaal

Panash is ontstaan vanuit een grote liefde voor alles wat met eten te maken heeft. Lekkere recepten, verse producten, smaakvolle kruiden en gezelligheid. Panash gelooft dat de Nederlandse traditie van pannenkoeken eten toe is aan een upgrade. Met gezonde en verantwoorde pannenkoeken keert Panash het pannenkoeken-tij. For the love of pancakes!

Oprichter Ashwien Bisnajak: “Grote innovaties op het gebied van bakproducten zijn er maar weinig en ik wist dat er meer mogelijk was. Ik wilde meer gezonde opties. Minder suiker, zonder dierlijke producten en biologisch, zonder in te leveren op smaak.” Uit liefde voor pannenkoeken heeft Ashwien zijn baan opgezegd om zich, samen met zijn zus Reena, volledig te richten op Panash. Reena Bisnajak vult aan: “Sinds ik moeder ben van twee jongens, ben ik continu op zoek naar lekkere en gezonde maaltijden. Los van goede voeding voor mijn kinderen, wil ik dat ze ook kunnen genieten van lekker eten. Panash is het antwoord op mijn zoektocht naar verantwoorde maaltijden. ‘Puur’ Panash, zonder onnodige ingrediënten, biologisch, geen toegevoegde suikers, rijk aan vezels en lekker. Daar staan wij voor!”

Review Panash

Zo’n twee weken geleden ontving ik een perspakketje met een leuke shopper en vijf verschillende Panash mix varianten. Zeker nu ik (voor mijzelf) op doordeweekse dagen nog nauwelijks toevoegde suikers eet gaat het afvallen mij goed af! In het weekend heb ik een cheatday en eet ik wel eens iets met suikers. Moet kunnen.

De Panash pannenkoekmixen bevatten geen toegevoegde suikers en E-nummers en gezien de ‘spannende’ smaakvarianten was ik erg nieuwsgierig hoe de pannenkoeken zouden smaken. Niets is leuker dan een beetje variatie in de keuken en als het zonder toegevoegde suikers kan zie ik dat als een groot voordeel!

Recept Pannenkoek met brie walnoot honing
Rode biet & venkel pannenkoek met sla, brie, walnoten en honing. Finger-licking good!

In deze twee weken hebben we alle Panash varianten geproefd met het hele gezin. Het is echter niet zo dat wij nou 5 van de 14 dagen pannenkoeken hebben gegeten… Achterop de bussen staat namelijk de bereidingswijze aangegeven per 2, 4 of 14 pannenkoeken. Met een beetje rekenen kun je dus ook de helft van het blik gebruiken voor 7 pannenkoeken. De eerste keer heb ik wel een hele bus Panash naturel mix (400 gram) gebruikt. Ik dacht dat veertien pannenkoeken wel snel op zouden komen omdat we gemiddeld 2 á 3 pannenkoeken per persoon eten. Omdat wij ze liever dun dan dik bakken haalden wij uit 1 blik maar liefst 24 pannenkoeken! Wat een feest. De overige pannenkoeken gingen in de koelkast en de volgende dag in de lunchbox van de kinderen mee naar school. Ook koud als snack waren ze lekker volgens de kinderen.

Ik vind het fijn dat de pannenkoekmixen in afsluitbare bussen zitten. Je hoeft dus niet in één keer een verpakking op te maken en dat is ook handig als je bijvoorbeeld voor 1 of 2 personen snel pannenkoeken voor de lunch wil maken.

Onze favoriete smaken

Mijn kinderen hebben de biologische pannenkoekmix cacao als favoriet, mijn man de naturel mix en ik vond mango & kardemom het lekkerst. De mango en kardemom mix ruikt best heftig maar als de pannenkoeken gebakken zijn valt het mee. Ik vind de smaak echt super!

Ook staan er op elke verpakking verrassende smaaksuggesties om de pannenkoeken mee te beleggen zoals stukjes abrikoos, kaneel en amandelschaafsel. Dat klinkt best lekker!

Muesli chocolade koekjes Panash recept

Panash als basis voor muesli koekjes

Onder de deksels van de bussen ligt een blaadje met een recept voor koekjes, muffins of cake. Wij hebben de cacao mix deels gebruikt om chocolade muesli koekjes te bakken. Mijn dochter vond het leuk om mij hier bij te helpen en samen kneedden wij het deeg tot koekjes. Even 20 minuten in de oven en laten afkoelen, maar warm zijn ze nog het allerlekkerst!

Panash cacao koekjes recept getest

Welke Panash mix zou jij wel eens willen proberen?

4 thoughts on “Panash; pannenkoekmix met een twist

  1. Vandaag ontdekte ik voor het eerst dat er zoiets bestaat als ‘nationale pannekoekendag’. De fruitsmaakjes lijken mij echt heel erg lekker. Misschien bestel ik die nog wel om pannenkoekendag te vieren met mijn zoontje.

Geef een reactie