Paper Surprise Dolls Unboxing en Review

Review: Paper Suprise Dolls

Paper Surprise Dolls zijn hippe magneetpoppetjes. Ze zitten verstopt in knalroze zakjes, hebben elk een eigen naam en twee coole outfits. Er zijn maar liefst 12 verschillende poppetjes (BFF’s) om te verzamelen. Mijn eerste indruk na het openen van zo’n verrassingszakje? Wat een leuke en moderne aankleedpopjes! Vroeger hadden we van die houten steekpuzzels waarbij je kledingstukken kon veranderen. Het idee lijkt er een beetje op maar dit speelgoed is open minded, véél leuker en creatiever voor kinderen…

Paper Surprise Dolls zou wat ons betreft wel eens nieuwste speelgoed trend van 2020/2021 kunnen worden als het om unboxing speelgoed gaat.

Wat zijn Paper Surprise Dolls?

Paper Surprise Dolls zijn magneetpoppetjes op gecoat magneetpapier met bijbehorende kleertjes en een speciaal kastje of houdertje dat de manier van spelen uniek maakt. Ook is er een verrassingselement aan toegevoegd om het concept af te maken.

Paper Surprise Dolls Ervaringen

Starter Package

Een Starter Package heeft een adviesverkoopprijs van 5,99. Dit omvat een starterspakket met als inhoud: 1 poppetje, 2 x een outfit en 1 houder. De houder bestaat uit twee delen en is makkelijk in elkaar te zetten.

Extended Package

Een Extended Package heeft een adviesverkoopprijs van 8,99 en bevat 1 magische kledingkast, 1 poppetje, 2 x een outfit, een checklist en 1 zeemeermin outfit. De kledingkast heeft openslaande deurtjes en een leuke achtergrond om met de poppetjes op te spelen en om alle kledingstukken in te bewaren.

BFF’s verzamelen!

Ook zit er een checklist in beide verpakkingen. Hierop kun je ontdekken welke 12 poppetjes er allemaal zijn en wie elkaars BFF’s zijn. Een leuk aankooppunt om samen de eerste verhaaltjes te verzinnen. Altijd handig om er eentje te bewaren en hier op af te strepen welke poppetjes je al hebt verzameld.


Het verhaal achter de trendy Paper Surprise poppetjes

De twee zusjes Niobe (9) en Vida Frissen (6) uit Berkel en Rodenrijs kwamen een jaar geleden op een gaaf idee voor een nieuw speelgoedconcept genaamd Paper Surprise Dolls. Wat begon als een hobbyproject dat ze samen met hun vader in elkaar knutselden ligt nu in de winkels van speelgoedketen Top1Toys.

Het idee ontstond nadat het gezin Frissen een jaar geleden terugkwam van vakantie. De meiden vroegen hun vader een poppetje uit te printen zodat ze er kleertjes bij konden tekenen en knippen. Vervolgens werden er steeds nieuwe poppetjes bedacht. Vader Michel Frissen, zelf vormgever vond het leuk om samen met zijn kinderen hun ideeën verder uit te werken. Nadat ze merkten dat bevriende kinderen steeds wilden spelen met hun zelfgemaakte samples ontstond het idee om dit serieus aan te pakken.

Samen met Vagner da Graca (een oom van de meiden) werd het Nederlandse speelgoedlandschap afgetast. Via via belandden ze bij de speelgoedbeurs van Nürnberg wat vervolgens leidde tot een uitnodiging voor de speelgoedbeurs van New York. Eén van de sprekers in NY vond het idee gaaf en kon hen linken aan een producent. Vagner wist vervolgens Nederlandse speelgoed retailer Top1Toys te enthousiasmeren voor een pitch. Daar maakte het speelgoedconcept indruk. “We zijn altijd op zoek naar interessante speelgoedconcepten. Wat het extra leuk maakt is dat dit idee door kinderen zelf bedacht is”, aldus Top1Toys.

Onze ervaring met een Paper Surprise Dolls Starter en Extended Package

Voor deze review ontvingen wij een Surprise Dolls Starter Package en een Extended Package. Misschien heb je al een teaser (filmpje) in onze Instagram Stories voorbij zien komen?

De vrolijk gekleurde Starter en Extended Packages passen beide in een envelopje door de brievenbus. Vanwege het formaat en de adviesverkoopprijs zijn ze ook zeer geschikt als schoencadeau voor Sinterklaas of om cadeau te geven op een kinderfeestje of verjaardag.

Verrassing zakjes

Toen ik mijn vijfjarige dochter voorstelde om samen de Paper Surprise Dolls zakjes te openen, vroeg ze of er gezichtsmaskers in zaten… Die reactie zag ik niet aankomen maar dat was best schattig haha. Toen ik haar daarna vertelde dat het een ‘surprise bag’ was en er iets in zat om mee te spelen, begonnen haar oogjes te twinkelen en werd ze direct nieuwsgierig!

Haar eerste reacties na het openen van de Starter Package waren “wauw”, “wat cool” en “o, kijk dat is magneet”. Op de checklist lazen we dat deze fashion doll Ariana heet en uit Cape Verde komt. Ze is een prima ballerina!

Paper Surprise Dolls poppetjes zeemeermin - Review Blog

Het WOW-effect

Het unboxen van een Extended Package had een nog groter WOW-effect en zorgt bovendien voor nóg meer speelplezier. De kast gaat open en dicht en bevat naast de kleding ook een accessoire: een zeemeerminnenstaart.

Mix & match de outfits

Mijn dochter vind het leuk om de poppetjes vaak van outfits te wisselen en bedenkt er zelf haar eigen verhaaltjes bij. Ze plakken bij ons ook op de koelkast, dan is het speeloppervlak nog weer anders dan op tafel. Mijn dochter noemde de koelkast een shoppingcentre waar de poppetjes kleding en eten konden kopen. Elk kledingstuk past op elk popje. Heerlijk om de fantasie van je kindje zo mee te beleven!

Conclusie

Het is erg leuk, creatief, fantasierijk en open minded speelgoed. Het surprise effect maakt het krijgen en geven van zo’n cadeautje een extra feest! Ook vinden wij dit fijn speelgoed om mee te nemen voor vermaak tijdens een lange autorit. Wij hopen dat deze poppetjes in de toekomst ook stoere ‘jongens’ vriendjes zullen krijgen. Wie weet…

Paper Surprise Dolls is beschikbaar bij Top1Toys vestigingen door het hele land en via de eigen webshop op papersurprise.com. Let op: Paper Surprise Dolls zijn niet geschikt voor kinderen onder de drie jaar i.v.m kleine onderdelen/inslikkingsgevaar.

Winactie: maak kans op een Paper Surprise Dolls Starter Package!

Ben jij na het lezen van onze review ook zo enthousiast geworden? Namens Paper Surprise Dolls mogen wij een van onze volgers blij maken met een Starter Package. Welk poppetje daar in zit blijft natuurlijk een verrassing.

Laat onder deze blog of onder onze Facebookpost een leuke reactie achter en je doet mee.

Liken jullie ook de pagina van Paper Surprise Dolls? Dan blijf je automatisch op de hoogte van alle nieuwtjes. 🙂

De winnaar maken we bekend rond 27 november.

Anneliese de W. heeft gewonnen

32 thoughts on “Review: Paper Suprise Dolls

  1. Hier een dame die in december 10 jaar word en dit wel super leuk zou vinden , waag dus graag een kansje voor dochter sharona ermee te verrassen een fiere en trotse mama

  2. Wat ontzettend gaaf! Mijn kleindochter weet niet goed wat ze moet vragen aan Sinterklaas omdat ze ook op 5 december jarig is. Ze houdt van Topmodels! Zou dit niet super voor haar zijn? Ik loot heel graag mee voor mijn kleindochter!

  3. Wat leuk! En veel handiger dan die papieren jaren ‘80 poppetjes met van die kleding met flapjes, die onze dochter van oma heeft gekregen. Met deze mooie kleuren is paper dolls echt van deze tijd

  4. Dit is leuk voor mijn kleindochter, kan ze meenemen in de auto als ze op vakantie gaat (als het weer kan) Ze is gek op popjes aankleden en dit is echt wat voor haar. Lekker met magneetkleertjes.
    Vroeger , meer dan 60 jaar geleden. had ik ook aankleedpopjes, maar die waren van papier, de kleertjes moest je met lipjes om het popje vouwen en ging steeds los. Dit is veel handiger.
    Ik volg bloglovin en doe graag mee voor haar.

Geef een reactie