pepernotenkrans-sinterklaaskrans-diy

Pepernotenkrans maken

Een van de dingen die op mijn Sinterklaas Bucketlist staan, is iets knutselen met sint thema. Ik maakte een pepernoten krans voor sinterklaas. Leuk voor aan de voordeur of om binnen om te hangen of neer te zetten, zolang de kinderen er maar vanaf blijven 😉

Pepernotenkrans

Ik wilde dit vorig jaar ook maken maar dat kwam er niet meer van. Ik was deze week bij de Action en zag deze strokrans voor nog geen euro en nam hem mee voor een pepernotenkrans.

Wat heb je nodig voor deze pepernoten krans?

  • Strokrans (te koop bij o.a. Action, tuincentra of bij de bloemist)
  • Kilozak pepernoten
  • Kikkers & muizen (ander strooigoed of schuimpjes kunnen natuurlijk ook)
  • Sinterklaasrietjes van de Hema
  • Lijmpistool
  • Schaar
  • Lint om de krans op te hangen

pepernoten-sinterklaas-krans-diy-zelf-maken

Zo maak je een pepernotenkrans

Het is eigenlijk best makkelijk om te maken. Laat het lijmpistool warm worden en doe op elk pepernootje een beetje lijm. Plak rij voor rij de pepernoten om de strokrans. Wij hebben de achterkant ook gedaan. Je kunt eventueel meerdere lagen pepernoten over elkaar plakken, dit geeft een speels effect en zo kun je het stro dekken als je wilt. De papieren sinterklaasfiguren haal je van de rietjes af en knip je even netjes bij. Deze figuren plak je samen met de kikkers of ander snoepgoed op de pepernotenkrans. Als je een lint eromheen doet kun je hem al meteen ophangen. Je kunt de krans ook ter decoratie ergens neerleggen of zetten maar dan moet je er wel even opletten dat de kinderen de pepernoten en het snoepgoed er niet afhalen vanwege de lijmresten die ze dan binnen zouden kunnen krijgen. Bij ons hangt hij nu voor het raam en wij vinden hem erg mooi geworden. Sinterklaas is welkom in ons huisje!

pepernotenkrans-sinterklaas-krans-diy-knutselen-maken

De pepernotenkrans ruikt ook nog eens heerlijk en het was leuk om te maken. Hoe vinden jullie hem geworden?

Sint 2020Sint 2020

7 thoughts on “Pepernotenkrans maken

Geef een reactie